U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Podoloog

Podoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een podoloog? Lees de functieomschrijving.

De Podoloog is een voetspecialist of voetkundige. De Podoloog houdt zich bezig met de podologie. Dit betekent letterlijk voetkunde.

 

De Podoloog is gespecialiseerd in de herkenning en behandeling van aandoeningen aan de voet en de enkel. Ook kan de Podoloog houdingklachten die een relatie hebben met de voet herkennen en behandelen. Voor voeten zijn goede schoenen erg belangrijk. De schoen en de schoenzool moeten een eenheid vormen met de voet. Om deze reden is de Podoloog dan vaak ook een schoenspecialist. Een goede schoenmaker kan daarom ook opgeleid zijn als Podoloog.

 

Mensen met algemene voet- en houdingklachten of klachten als gevolg van een aandoening behoren tot de doelgroep van de Podoloog. Vaak worden deze mensen door een medisch specialist doorverwezen naar de Podoloog. Nauw verwant aan de Podoloog is de podoposturale therapeut. Dit is een medisch vooropgeleide houdingstherapeut. Het accent ligt op houdingsklachten met de voeten als aangrijpingspunt voor behandeling.

Mensen vonden ons op: Job Podoloog, Baan Podoloog, Podoloog Worden, Functie-eisen Podoloog, Verantwoordelijkheden Podoloog, Functieprofiel Podoloog, Wat doet een Podoloog, Werken als Podoloog.

Podoloog worden: Opleiding tot podoloog

De stichting LOOP (Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie) ziet toe op de kwaliteit van de opleiding. Een Podoloog die bij deze stichting staat geregistreerd heeft een opleiding gevolgd aan de Academie voor Podologie. Deze opleiding heeft een HBO status. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Podoloog, Podoloog Worden, Opleidingsniveau Podoloog, Scholing Podoloog, Studie Podoloog, Bijscholing Podoloog, Omscholing Podoloog.

Organisaties waar een podoloog doorgaans werkzaam is

De Podoloog werkt soms als zelfstandig ondernemer. Verschillende schoenmakers hebben ook een opleiding tot Podoloog gevolgd en hebben hun eigen onderneming opgericht. Ook kan de Podoloog bij een medisch centrum werkzaam zijn. De Podoloog kan daarmee in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Podoloog, Podoloog Worden, Opleidingsniveau Podoloog, Scholing Podoloog, Studie Podoloog, Bijscholing Podoloog, Omscholing Podoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden podoloog

Een beginnend Podoloog verdient vaak rond de €1800,-. Dit salaris kan oplopen tot ongeveer €3240,-. Het salaris is afhankelijk van de organisatie waar de Podoloog werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Podoloog, Loon Podoloog, Wat verdien je als Podoloog, Salarisschaal Podoloog, Salarisindicatie Podoloog, Bonus Podoloog, CAO Podoloog, Brutoloon Podoloog, Nettoloon Podoloog, Vakantiedagen Podoloog, Pensioen Podoloog.

Competenties, skills & vaardigheden podoloog

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Kritisch
 • Innovatief
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Podoloog, Vaardigheden Podoloog, Attitude Podoloog, Kwalificaties Podoloog, Competentieprofiel Podoloog.

Boeken voor het beroep podoloog

Wil je meer weten over het beroep podoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je podoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken podoloog te komen.

Lehrbuch und Bildatlas für die Podologie | Norbert Scholz

Duitstalig | Druk: 4 | Hardcover | 9783937346847 | 754 pagina's

Lehrbuch und Bildatlas für die Podologie is een boek van Norbert Scholz...

Praktische Podologie 1 | Neuer Merkur Gmbh

Der diabetische Fuß. Fallbeispiele aus der Praxis. Wundmanagement - Duitstalig | Druk: 1 | Hardcover | 9783937346083 | 118 pagina's

Ein Sammelband mit Beiträgen aus der Zeitschrift podologie der Jahre 2002 bis 2004 mit Schwerpunkt diabetischer Fuß, Fallbeispielen aus der Praxis und Wundmanagement. Die zusammengefassten Themen bieten einen schnellen Überblick und vermitteln optimales W...

Anamnese in der Podologie | Jeannette Ziebertz-Kracke

Duitstalig | Druk: 1 | E-book | 9783937346984

Wie wichtig die Anamnese in der Podologie ist, zeigt dieses Buch und legt die Wichtigkeit der fachgerechten Anwendung anschaulich dar. Ein hilfreicher Leitfaden zur Dokumentation im täglichen Arbeitsablauf. Die frühzeitige Schulung der Anamnese zu Beginn ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Podoloog, Podoloog ebooks, boek Podoloog.

Persoonstypen podoloog

De Podoloog moet een goed inzicht hebben in de houding, problemen met de houding en de oorzaken van deze problemen. De Podoloog moet goed naar de klant kunnen luisteren om zo tot de beste mogelijke behandeling te komen (Gever). De Podoloog moet op zoek naar de oplossing die het beste werkt voor de Podoloog en de klant (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Podoloog, Karakter Podoloog.

Netwerk podoloog

De Podoloog heeft vaak mensen die doorgewezen zijn door een medisch specialist. Soms werkt de Podoloog ook als schoenmaker. Als dat niet het geval is, kan de Podoloog wel contacten hebben met goede en deskundige schoenmakers. De Podoloog kan dan klanten doorverwijzen en zo optimaal helpen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Podoloog, Medewerkers Podoloog.

Is het beroep podoloog iets voor jou?

Zou je graag podoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als podoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Podoloog, beroepskeuzetest Podoloog, beroep Podoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden podoloog

Er is vraag naar Podologen, maar deze vraag is niet enorm groot. De Podoloog kan doorgroeien door als zelfstandige te gaan werken of ook schoenmaker te worden en zo specifiek voor bepaalde houdingsklachten aangepaste schoenen ontwikkelen.

Arbeidsmarktperspectief score podoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep podoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Podoloog, Promotie mogelijkheden Podoloog, Carriere Podoloog.

Solliciteren op de functie podoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als podoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor podoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als podoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Podoloog, CV Podoloog, sollicitatie Podoloog.

Interviews met podoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen podoloog

 • Podoposturale Therapeut

Vacatures podoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Podoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Podoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Podoloog is een voetspecialist of voetkundige. De Podoloog houdt zich bezig met de podologie. Dit betekent letterlijk voetkunde.

Beoordeling Podoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Podoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Podoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep