U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Podotherapeut

Podotherapeut worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een podotherapeut? Lees de functieomschrijving.

Een Podotherapeut behandelt patiënten met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem als gevolg van een afwijkend functioneren of afwijkende stand van de voeten. Hij onderzoekt de aard en oorzaak van de klachten, stelt een behandelplan op en voert dit uit. Een Podotherapeut weet alles over hulpmiddelen om de voet te corrigeren of te beschermen. Het doel is het opheffen, verminderen of compenseren van stoornissen door middel van steun- of correctiezolen of andere hulpmiddelen. Ook houdt een Podotherapeut zich bezig met het bestrijden van nagelafwijkingen of huidaandoeningen aan de voeten. Hij geeft advies over de aandoening en over geschikt schoeisel.

De meeste werkzaamheden van een Podotherapeut zijn vrij technisch. Hij past de nieuwste technieken toe in het maken van hulpstukken. Een Podotherapeut werkt meestal zelfstandig. Naast het behandelen en adviseren komt ook de verslaglegging en administratie bij een Podotherapeut terecht.

De titel Podotherapeut is beschermd en mag men alleen voeren na de vierjarige HBO opleiding tot Podotherapeut. De Podotherapeut behandelt op verwijzing van een arts. Bij alle werkzaamheden dient hij zich te houden aan de voorschriften en richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

Mensen vonden ons op: Job Podotherapeut, Baan Podotherapeut, Podotherapeut Worden, Functie-eisen Podotherapeut, Verantwoordelijkheden Podotherapeut, Functieprofiel Podotherapeut, Wat doet een Podotherapeut, Werken als Podotherapeut.

Podotherapeut worden: Opleiding tot podotherapeut

Alleen na de vierjarige HBO opleiding Podotherapeut kan de beschermde titel Podotherapeut gevoerd worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Podotherapeut, Podotherapeut Worden, Opleidingsniveau Podotherapeut, Scholing Podotherapeut, Studie Podotherapeut, Bijscholing Podotherapeut, Omscholing Podotherapeut.

Organisaties waar een podotherapeut doorgaans werkzaam is

Een Podotherapeut kan in loondienst werken of een eigen praktijk opzetten. Podotherapeuten zijn voornamelijk werkzaam in particuliere praktijken, ziekenhuizen, gezondheidscentra, verpleeghuizen en revalidatiecentra.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Podotherapeut, Podotherapeut Worden, Opleidingsniveau Podotherapeut, Scholing Podotherapeut, Studie Podotherapeut, Bijscholing Podotherapeut, Omscholing Podotherapeut.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden podotherapeut

Een beginnend Podotherapeut in loondienst verdient zo'n €1900 bruto per maand. Met ervaring kan dit oplopen tot €2800. Het salaris van een zelfstandig Podotherapeut met een eigen praktijk ligt een stuk hoger. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Podotherapeut werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Podotherapeut, Loon Podotherapeut, Wat verdien je als Podotherapeut, Salarisschaal Podotherapeut, Salarisindicatie Podotherapeut, Bonus Podotherapeut, CAO Podotherapeut, Brutoloon Podotherapeut, Nettoloon Podotherapeut, Vakantiedagen Podotherapeut, Pensioen Podotherapeut.

Competenties, skills & vaardigheden podotherapeut

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Conceptueel denken
 • Innovatief
Mensen vonden ons op: Kennis Podotherapeut, Vaardigheden Podotherapeut, Attitude Podotherapeut, Kwalificaties Podotherapeut, Competentieprofiel Podotherapeut.

Boeken voor het beroep podotherapeut

Wil je meer weten over het beroep podotherapeut? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je podotherapeut bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken podotherapeut te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Podotherapeut, Podotherapeut ebooks, boek Podotherapeut.

Persoonstypen podotherapeut

Een Podotherapeut is onderzoekend en kan goed luisteren, om de oorzaak van de problemen vast te stellen. Hij werkt ook zeer nauwkeurig en objectief (Waarnemer). Een Podotherapeut is ook geduldig en hulpvaardig (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Podotherapeut, Karakter Podotherapeut.

Netwerk podotherapeut

De Huisarts verwijst patiënten naar de Podotherapeut. De Podotherapeut werkt veel zelfstandig maar hij werkt ook in toenemende mate samen met (diabetes)verpleegkundigen, pedicuren, fysiotherapeuten, manueel therapeuten, oefentherapeuten, chirurgen, revalidatieartsen en neurologen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Podotherapeut, Medewerkers Podotherapeut.

Is het beroep podotherapeut iets voor jou?

Zou je graag podotherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als podotherapeut bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Podotherapeut, beroepskeuzetest Podotherapeut, beroep Podotherapeut kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden podotherapeut

Er is een tekort aan Podotherapeuten, het arbeidsmarktperspectief van een afgestudeerd Podotherapeut is dus goed. Een Podotherapeut kan doorgroeien door leidinggevende taken op zich te nemen of zich verder te specialiseren.

Arbeidsmarktperspectief score podotherapeut

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep podotherapeut. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Podotherapeut, Promotie mogelijkheden Podotherapeut, Carriere Podotherapeut.

Solliciteren op de functie podotherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als podotherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor podotherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als podotherapeut. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Podotherapeut, CV Podotherapeut, sollicitatie Podotherapeut.

Interviews met podotherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen podotherapeut

Vacatures podotherapeut

Op zoek naar een nieuwe baan als Podotherapeut? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Podotherapeut. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Podotherapeut behandelt patiënten met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem als gevolg van een afwijkend functioneren of afwijkende stand van de voeten. Hij onderzoekt de aard en oorzaak van de klachten, stelt een behandelplan op en voert dit uit. Een Podotherapeut weet alles over hulpmiddelen om de voet te corrigeren of te beschermen.

Beoordeling Podotherapeut

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Podotherapeut' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Podotherapeut

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Interessant om meer te lezen over de opleiding tot podotherapeut. Mijn oom is podotherapeut en ik vind het altijd interessant om te horen wat hij doet op zijn werk. Het lijkt me erg leuk om mensen te helpen met hun voetklachten en er voor te zorgen dat ze weer plezier hebben bij het lopen.  http://www.devoetspecialist.nl/

Door: Jan Dijkstra

Reageer op dit beroep