U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Poelier

Poelier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een poelier? Lees de functieomschrijving.

 

Een Poelier is een slager die gespecialiseerd is in gevogelte en wild.

Grote Poelierbedrijven slachten zelf kippen, kalkoenen enzovoort. De meeste Poeliers krijgen het vlees echter aangeleverd. Zelf maken ze er dan kleinere stukken van en bewerken het tot verkoopklare producten. Vlees wordt gesneden, uitgebeend en ontdaan van vliezen. Er worden soms kruiden toegevoegd of het vlees wordt gemalen in een machine.

De Poelier zorgt ervoor dat hij alleen verse verkoopt. Hij weet precies hoe lang elk product houdbaar is. Ook houdt hij zich bezig met de inkoop en opslag van gevogelte en het maken van een voorraad. Vervolgens helpt hij de klanten. Hij weegt het gevogelte, pakt het in en bedient de kassa. De Poelier heeft goede kennis van zijn producten en kan zijn klanten daarom adviseren over bijvoorbeeld een bereidingswijze. Ook behandelt hij klachten. Soms verkoopt een Poelier specialiteiten waar gevogelte in is verwerkt. Ook kan hij bijvoorbeeld kruiden verkopen. Als een Poelier de eigenaar van een zaak is, begeleidt en instrueert hij de andere medewerkers.

De Poelier zorgt verder voor een schone, veilige werkomgeving. Hij houdt zich strikt aan de hygiëneregels.

Er zijn tegenwoordig niet veel poeliers meer. De meeste consumenten kopen gevogelte in de supermarkt. Wel zijn er op markten nog poeliers te vinden.

Mensen vonden ons op: Job Poelier, Baan Poelier, Poelier Worden, Functie-eisen Poelier, Verantwoordelijkheden Poelier, Functieprofiel Poelier, Wat doet een Poelier, Werken als Poelier.

Poelier worden: Opleiding tot poelier

 

Mogelijke opleidingen tot Poelier zijn Vakbekwaam Medewerker Versdetailhandel (MBO niveau 3) en Small Business en Retail Management (HBO). Na de MBO-opleiding kan de opleiding Ondernemer Slagerij (MBO niveau 4) worden gedaan als de student eigenaar van een poeliersbedrijf wil worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Poelier, Poelier Worden, Opleidingsniveau Poelier, Scholing Poelier, Studie Poelier, Bijscholing Poelier, Omscholing Poelier.

Organisaties waar een poelier doorgaans werkzaam is

 

Een Poelier werkt als zelfstandige of hij werkt in loondienst bij een Poeliersbedrijf. Een Poeliersbedrijf streeft naar winst en hoort dus thuis in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Poelier, Poelier Worden, Opleidingsniveau Poelier, Scholing Poelier, Studie Poelier, Bijscholing Poelier, Omscholing Poelier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden poelier

 

Een Poelier kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2000,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder andere af van de leeftijd, ervaring en taken van de Poelier. Werkt een Poelier als zelfstandige, dan hangen zijn inkomsten bijvoorbeeld af van de concurrentie en zijn aanbod.

Als secundaire voorwaarden gelden onder andere een overwerktoeslag, een avond- en nachttoeslag, een toeslag voor het werken in koude ruimtes en scholingsmogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Salaris Poelier, Loon Poelier, Wat verdien je als Poelier, Salarisschaal Poelier, Salarisindicatie Poelier, Bonus Poelier, CAO Poelier, Brutoloon Poelier, Nettoloon Poelier, Vakantiedagen Poelier, Pensioen Poelier.

Competenties, skills & vaardigheden poelier

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Leiderschap
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Poelier, Vaardigheden Poelier, Attitude Poelier, Kwalificaties Poelier, Competentieprofiel Poelier.

Boeken voor het beroep poelier

Wil je meer weten over het beroep poelier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je poelier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken poelier te komen.

Praktische gids voor een gelukkige hond | Cesar Millan

98 tips en trainingen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044356991

98 essentiële lessen voor elke hondeneigenaar Met Cesars praktische tips en zijn inzicht in het gedrag van mens en hond is het opvoeden van je hond tot een gezond, blij en evenwichtig dier dichterbij dan ooit. Cesar doet aanbevelingen voor het vinden van ...

Cesars aanpak voor puppy's | Cesar Millan

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044334029 | 376 pagina's

Cesars aanpak voor puppy's vanaf het uitkiezen van een pup tot het puberen van een jonge hond. Alle ervaringen en kennis die Cesar Millan opdeed met puppy's deelt hij in dit boek. Van het werken met regels, grenzen en beperkingen tot de juiste voeding, va...

Cesars Aanpak | Cesar Millan

om weer baas over je hond te worden - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044331202 | 336 pagina's

Ontdek wat er in je hond omgaat en ontwikkel een goede en hechte band met je beste vriend. Cesar Millan is een internationaal vermaarde hondenkenner, bekend van het veel bekeken programma Dog Whisperer op National Geographic Channel. In CESARS AANPAK help...

Mensen vonden ons op: boeken voor Poelier, Poelier ebooks, boek Poelier.

Persoonstypen poelier

 

Persoonstypen die passen bij een Poelier zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Poelier werkt erg hard. Hij moet zijn klanten tevreden houden door goede producten aan te bieden. De Poelier werkt soms ’s avonds of ‘s nachts om producten voor te bereiden en helpt dan overdag nog met de verkoop ervan. Het is daarom van belang dat een Poelier gedreven, ambitieus, energiek en doelgericht is (Succesvolle Werker).

Bovendien is het belangrijk dat een Poelier de ontwikkelingen op zijn vakgebied en de wensen van de klanten goed in de gaten houdt. Hij houdt het overzicht en probeert in te springen op ontwikkelingen en wensen. De Poelier dient daarom inzichtelijk, analytisch en onderzoekend te zijn (Waarnemer).

Een Poelier met een eigen zaak moet tevens over leidinggevende capaciteiten beschikken (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Poelier, Karakter Poelier.

Netwerk poelier

 

Veel Poeliers houden zich niet alleen bezig met het bereiden van gevogelte, maar ook met de verkoop ervan. De Poelier komt dan veel in contact met klant. Indien een Poelier niet de eigenaar van de zaak is, komt hij ook in aanraking met zijn leidinggevende. Laatstgenoemde geeft instructies en helpt bij vragen of problemen. Een zelfstandige Poelier heeft vaak Verkoopmedewerkers in dienst. Hij vertelt hen alles over de producten, ingrediënten en bereidingswijze, zodat zij de klanten goed kunnen helpen. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Poelier, Medewerkers Poelier.

Is het beroep poelier iets voor jou?

Zou je graag poelier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als poelier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Poelier, beroepskeuzetest Poelier, beroep Poelier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden poelier

 

Poeliers hebben veel concurrentie van supermarkten. Er zijn daarom veel minder poeliersbedrijven dan vroeger. Het kan daarom lastig zijn om een baan te vinden als Poelier of om te overleven met een eigen poelierszaak. Wel zien we ze nog regelmatig op markten.

Bij goed functioneren kan de Poelier meer verantwoordelijkheden krijgen, zoals het zelfstandig bereiden van specialiteiten, of leidinggevende taken krijgen toegewezen. Eventueel kan een Poelier in loondienst zijn eigen zaak beginnen. 

Arbeidsmarktperspectief score poelier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep poelier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Poelier, Promotie mogelijkheden Poelier, Carriere Poelier.

Solliciteren op de functie poelier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als poelier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor poelier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als poelier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Poelier, CV Poelier, sollicitatie Poelier.

Interviews met poelier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen poelier

Vacatures poelier

Op zoek naar een nieuwe baan als Poelier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Poelier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Poelier is een slager die gespecialiseerd is in gevogelte en wild. Grote Poelierbedrijven slachten zelf kippen, kalkoenen enzovoort. De meeste Poeliers krijgen het vlees echter aangeleverd.

Beoordeling Poelier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Poelier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Poelier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep