U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Polisbeheerder

Polisbeheerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een polisbeheerder? Lees de functieomschrijving.

Een polisbeheerder beheert een verzekeringsportefeuille van een groep klanten.  In een verzekeringsportefeuille kunnen meerdere verschillende soorten verzekeringspolissen per klant zitten. Bijvoorbeeld een auto-, inboedel-, aansprakelijkheid- of rechtsbijstandsverzekering. Een polisbeheerder adviseert bedrijven of particulieren over de gevaren die zij kunnen lopen en welke verzekeringen deze gevaren kunnen verzekeren. Het is de taak van de polisbeheerder om de geadviseerde verzekeringen voor de klant af te sluiten, de premies en afrekeningen van de verzekeringen te berekenen en alle verdere informatie over de verzekeringen aan de klanten te verstrekken.

Een polisbeheerder gaat vaak een langdurige relatie aan met de klant. Dit betekend dat het doorgaands niet om een enkele verzekering gaat maar om meerdere verzekeringen gedurende een bepaalde periode of zelfs een heel leven van de klant.

Mochten de klanten vragen hebben over een verzekering of schade geleden hebben die een verzekering dekt dan is de polisbeheerder het contactpersoon van de klanten. Een polisbeheerder kan in dienst zijn van een verzekeringsmaatschappij maar ook als tussenpersoon fungeren. Als een polisbeheerder als tussenpersoon fungeert dan kan deze doorgaands verzekeringen van meerdere verzekeringsmaatschappijen aan de klanten aanbieden. 

Mensen vonden ons op: Job Polisbeheerder, Baan Polisbeheerder, Polisbeheerder Worden, Functie-eisen Polisbeheerder, Verantwoordelijkheden Polisbeheerder, Functieprofiel Polisbeheerder, Wat doet een Polisbeheerder, Werken als Polisbeheerder.

Polisbeheerder worden: Opleiding tot polisbeheerder

Van een polisbeheerder wordt doorgaands HBO denk- en werkniveau verreist. Er zijn geen specifieke opleidingen die opleiden tot polisbeheerder maar veel algemene financiële opleidingen zijn goede vooropleidingen om als polisbeheerder aan de slag te kunnen gaan.  Opleidingen zoals Accountancy en Financieel Management bijvoorbeeld. Verder is het verplicht om een WFD (Wet Financiële Dienstverlening) Diploma op het gebied van verzekeren te hebben alvorens klanten te mogen adviseren en financiële producten te verkopen. Veel verzekeringsmaatschappijen en andere financiële werkgevers bieden deze opleiding intern bij aanstelling direct aan. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Polisbeheerder, Polisbeheerder Worden, Opleidingsniveau Polisbeheerder, Scholing Polisbeheerder, Studie Polisbeheerder, Bijscholing Polisbeheerder, Omscholing Polisbeheerder.

Organisaties waar een polisbeheerder doorgaans werkzaam is

Een polisbeheerder is werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij of als (zelfstandig) tussenpersoon bij een financieel adviesbureau. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Polisbeheerder, Polisbeheerder Worden, Opleidingsniveau Polisbeheerder, Scholing Polisbeheerder, Studie Polisbeheerder, Bijscholing Polisbeheerder, Omscholing Polisbeheerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden polisbeheerder

Een polisbeheerder verdient gemiddeld 2200 euro per maand. Dit kan oplopen tot 6000 euro of meer aan de hand van de ervaring en prestaties van de polisbeheerder.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Polisbeheerder, Loon Polisbeheerder, Wat verdien je als Polisbeheerder, Salarisschaal Polisbeheerder, Salarisindicatie Polisbeheerder, Bonus Polisbeheerder, CAO Polisbeheerder, Brutoloon Polisbeheerder, Nettoloon Polisbeheerder, Vakantiedagen Polisbeheerder, Pensioen Polisbeheerder.

Competenties, skills & vaardigheden polisbeheerder

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Polisbeheerder, Vaardigheden Polisbeheerder, Attitude Polisbeheerder, Kwalificaties Polisbeheerder, Competentieprofiel Polisbeheerder.

Boeken voor het beroep polisbeheerder

Wil je meer weten over het beroep polisbeheerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je polisbeheerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken polisbeheerder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Polisbeheerder, Polisbeheerder ebooks, boek Polisbeheerder.

Persoonstypen polisbeheerder

Een polisbeheerder moet goed de situatie van de klant kunnen analyseren. Helder kunnen krijgen wat de eventuele gevaren zijn voor de klant en hier de juiste verzekeringen bij zoeken. Een scherp analytisch vermogen en een goed inzicht zijn dus eigenschappen die een goede polisbeheerder heeft. Het persoonstype de waarnemer past dan ook goed bij dit beroep. Verder dient een polisbeheerder betrokken te zijn bij de klanten. Het persoonstype de gever past daarom ook bij het beroep polisbeheerder.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Polisbeheerder, Karakter Polisbeheerder.

Netwerk polisbeheerder

Een polisbeheerder heeft veel klant contact. Dit kan bij de klanten thuis of op het bedrijf zijn of op het kantoor van de polisbeheerder. Naast het klantcontact heeft een als tussenpersoon fungerende polisbeheerder veel contact met de verzekeringsmaatschappijen waarvoor de polisbeheerder verzekeringen afsluit. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Polisbeheerder, Medewerkers Polisbeheerder.

Is het beroep polisbeheerder iets voor jou?

Zou je graag polisbeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als polisbeheerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Polisbeheerder, beroepskeuzetest Polisbeheerder, beroep Polisbeheerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden polisbeheerder

Het algemene arbeidsperspectief van een polisbeheerder is goed te noemen. Nederland is een land waar veel mensen kiezen voor extra zekerheid door veel verschillende zaken van hun leven te verzekeren. Er zal dan ook altijd vraag zijn naar mensen die de verzekeringen beheren. Polisbeheerder worden is dan ook niet moeilijk zo lang iemand beschikt over HBO niveau en bereid is de benodigde extra diploma’s te behalen. Doorgroeimogelijkheden van een polisbeheerder zijn door groeien naar een meer leidinggevende functie of grote klanten krijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score polisbeheerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep polisbeheerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Polisbeheerder, Promotie mogelijkheden Polisbeheerder, Carriere Polisbeheerder.

Solliciteren op de functie polisbeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als polisbeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor polisbeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als polisbeheerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Polisbeheerder, CV Polisbeheerder, sollicitatie Polisbeheerder.

Interviews met polisbeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen polisbeheerder

 • Verzekeringsadvisieur

Vacatures polisbeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Polisbeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Polisbeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een polisbeheerder beheert een verzekeringsportefeuille van een groep klanten.  In een verzekeringsportefeuille kunnen meerdere verschillende soorten verzekeringspolissen per klant zitten. Bijvoorbeeld een auto-, inboedel-, aansprakelijkheid- of rechtsbijstandsverzekering.

Beoordeling Polisbeheerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Polisbeheerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Polisbeheerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep