U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Popmuzikant

Popmuzikant worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een popmuzikant? Lees de functieomschrijving.

De Popmuzikant houdt zich voornamelijk bezig met het maken van muziek. De Popmuzikant kan hiervoor gebruik maken van zijn of haar stem of van een instrument. De grote hoeveelheid talentenjachten toont de populariteit van het beroep van de Popmuzikant. Veel mensen ambiëren een carrière in de popmuziek. Maar het is lastig om daadwerkelijk Popmuzikant te worden. Hiervoor is in de eerste plaats talent nodig, maar ook een netwerk, hard werken en een beetje geluk zijn nodig om door te kunnen breken.

De Popmuzikant kan soloartiest worden of in een bandje optreden. Sommige bands hebben een vaste samenstelling, maar veel bands hebben ook een flexibele samenstelling. Hierdoor kun je freelance voor verschillende groepen in verschillende bands spelen. De Popmuzikant beoefent de wat populairdere genres van de muziek, vandaar ook de naam Popmuzikant. De muziek spreekt vaak een groot publiek aan.

Bij het werk van de Popmuzikant komt meer kijken dan enkel het maken van muziek. De Popmuzikant treedt vaak op in binnen- en buitenland, neemt clips en nummers op en houdt zich bezig met de promotie van zijn of haar muziek. Het succes van de Popmuzikant is afhankelijk van of er mensen naar de muziek luisteren en deze kopen. Succesvolle Popmuzikanten hebben vaak een manager in dienst die veel voor hun regelt.

Mensen vonden ons op: Job Popmuzikant, Baan Popmuzikant, Popmuzikant Worden, Functie-eisen Popmuzikant, Verantwoordelijkheden Popmuzikant, Functieprofiel Popmuzikant, Wat doet een Popmuzikant, Werken als Popmuzikant.

Popmuzikant worden: Opleiding tot popmuzikant

Het succes van de Popmuzikant hangt af van talent en een goed netwerk is ook belangrijk om door te kunnen breken. Niet iedere Popmuzikant heeft dan ook een specifieke muziekopleiding gevolgd.

Toch zijn er diverse opleidingen die de Popmuzikant kan volgen. De meest gekozen opleiding is een opleiding aan het Conservatorium. Het conservatorium leidt musici op in hun eigen genre en discipline. Daarnaast zijn er ook nog andere muziekopleiding, waaronder bijvoorbeeld de specifieke opleiding Popmuzikant. Tijdens deze HBO opleiding doet de Popmuzikant de benodigde kennis en vaardigheden op om effectief en succesvol te handelen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Popmuzikant, Popmuzikant Worden, Opleidingsniveau Popmuzikant, Scholing Popmuzikant, Studie Popmuzikant, Bijscholing Popmuzikant, Omscholing Popmuzikant.

Organisaties waar een popmuzikant doorgaans werkzaam is

De Popmuzikant werkt meestal niet voor een specifieke organisatie, maar werkt voor zichzelf. De Popmuzikant kan als soloartiest optreden of in één of meerdere bands spelen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Popmuzikant, Popmuzikant Worden, Opleidingsniveau Popmuzikant, Scholing Popmuzikant, Studie Popmuzikant, Bijscholing Popmuzikant, Omscholing Popmuzikant.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden popmuzikant

Het salaris van de Popmuzikant is sterk afhankelijk van het succes. Succesvolle Popmuzikanten kunnen tot in de miljoenen verdienen. Beginnende Popmuzikanten verdienen daarentegen weinig en kunnen soms maar net rond komen.

Mensen vonden ons op: Salaris Popmuzikant, Loon Popmuzikant, Wat verdien je als Popmuzikant, Salarisschaal Popmuzikant, Salarisindicatie Popmuzikant, Bonus Popmuzikant, CAO Popmuzikant, Brutoloon Popmuzikant, Nettoloon Popmuzikant, Vakantiedagen Popmuzikant, Pensioen Popmuzikant.

Competenties, skills & vaardigheden popmuzikant

 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Popmuzikant, Vaardigheden Popmuzikant, Attitude Popmuzikant, Kwalificaties Popmuzikant, Competentieprofiel Popmuzikant.

Boeken voor het beroep popmuzikant

Wil je meer weten over het beroep popmuzikant? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je popmuzikant bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken popmuzikant te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Popmuzikant, Popmuzikant ebooks, boek Popmuzikant.

Persoonstypen popmuzikant

De Popmuzikant moet beschikken over talent. Daarnaast moet de Popmuzikant veel doorzettingsvermogen hebben om door te kunnen breken. Goed kunnen netwerken en dus beschikken over goede communicatieve vaardigheden zijn zeer belangrijk. Ook is het belangrijk dat de Popmuzikant een helder doel voor ogen heeft en dit doel ook nastreeft en hier hard voor wil werken (Succesvolle werker). De Popmuzikant moet weten wat hij of zij wil en als het ware zijn of haar eigen ‘bedrijf’ kunnen runnen (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Popmuzikant, Karakter Popmuzikant.

Netwerk popmuzikant

Een goed netwerk is uitermate belangrijk voor het succes van de Popmuzikant. Om door de te kunnen breken in de muziekindustrie moet de Popmuzikant de juiste connecties hebben die de Popmuzikant kunnen helpen en kansen kunnen bieden. Bij Popmuzikant die in een band spelen, behoort ook de band tot hun netwerk. Daarnaast kan de Popmuzikant beschikken over een manager die belangrijke zaken voor de Popmuzikant regelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Popmuzikant, Medewerkers Popmuzikant.

Is het beroep popmuzikant iets voor jou?

Zou je graag popmuzikant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als popmuzikant bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Popmuzikant, beroepskeuzetest Popmuzikant, beroep Popmuzikant kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden popmuzikant

Veel mensen ambiëren een carrière in de popmuziek. Talent, doorzettingsvermogen en een goed netwerk zijn belangrijk om door te kunnen breken. Maar lang niet elke Popmuzikant breekt door en kan zijn brood met de popmuziek verdienen. Maar als de Popmuzikant populair is en een groot artiest wordt, krijgt de Popmuzikant steeds meer mogelijkheden en kansen.

Arbeidsmarktperspectief score popmuzikant

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep popmuzikant. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Popmuzikant, Promotie mogelijkheden Popmuzikant, Carriere Popmuzikant.

Solliciteren op de functie popmuzikant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als popmuzikant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor popmuzikant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als popmuzikant. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Popmuzikant, CV Popmuzikant, sollicitatie Popmuzikant.

Interviews met popmuzikant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen popmuzikant

Vacatures popmuzikant

Op zoek naar een nieuwe baan als Popmuzikant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Popmuzikant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Popmuzikant houdt zich voornamelijk bezig met het maken van muziek. De Popmuzikant kan hiervoor gebruik maken van zijn of haar stem of van een instrument. De grote hoeveelheid talentenjachten toont de populariteit van het beroep van de Popmuzikant.

Beoordeling Popmuzikant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Popmuzikant' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Popmuzikant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep