U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Portfolio Manager IT

Portfolio Manager IT worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een portfolio Manager IT? Lees de functieomschrijving.

De Portfolio Manager in de IT-branche houdt zich bezig met het beheer van de verschillende IT-projecten in een bedrijf, om zo orde en duidelijkheid te scheppen. Pas als alle IT-projecten en -voorzieningen binnen een organisatie geinventariseerd  en in kaart gebracht zijn, kan men deze optimaal gaan gebruiken.

In sommige organisaties zal de Portfolio Manager trachten om alle mogelijke data over de IT in een portfolio te combineren. Bij andere organisaties is het mogelijk of nodig om twee portfolios te creëeren; een met de IT-projecten  en een voor de IT-voorzieningen. Hoeveel portfolio's de Portfolio Manager ook moet onderhouden, steeds geldt dat onderzoek het belangrijkste onderdeel van het werk is.

Gegevens over meerdere projecten en voorzieningen moeten georganiseerd worden in een overzicht.  Hiervoor is speurwerk nodig. De Portfolio Manager moet dan ook goed de beschikbare gegevens doorspitten om hieruit de  relevante data te destilleren. Van deze relevante data maakt hij een overzichtsplaatje: het portfolio. Dit kan dan door anderen gebruikt worden om veranderingen of nieuwe projecten te initialiseren.

Mensen vonden ons op: Job Portfolio Manager IT, Baan Portfolio Manager IT, Portfolio Manager IT Worden, Functie-eisen Portfolio Manager IT, Verantwoordelijkheden Portfolio Manager IT, Functieprofiel Portfolio Manager IT, Wat doet een Portfolio Manager IT, Werken als Portfolio Manager IT.

Portfolio Manager IT worden: Opleiding tot portfolio Manager IT

Een Portfolio Manager kan in de IT terechtkomen met een diploma in HBO of WO, of een MBA. De richting die men voor de opleiding kiest zal in Management of Informatica zitten, omdat deze richtingen twee verschillende aspecten van het werk van de Portfolio Manager weergeven. Een andere soortgelijke opleiding is ook mogelijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Portfolio Manager IT, Portfolio Manager IT Worden, Opleidingsniveau Portfolio Manager IT, Scholing Portfolio Manager IT, Studie Portfolio Manager IT, Bijscholing Portfolio Manager IT, Omscholing Portfolio Manager IT.

Organisaties waar een portfolio Manager IT doorgaans werkzaam is

De Portfolio Manager IT werkt bij grote IT-bedrijven, waar meerdere processen op zo'n manier door elkaar lopen dat er een Portfolio Manager nodig is.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Portfolio Manager IT, Portfolio Manager IT Worden, Opleidingsniveau Portfolio Manager IT, Scholing Portfolio Manager IT, Studie Portfolio Manager IT, Bijscholing Portfolio Manager IT, Omscholing Portfolio Manager IT.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden portfolio Manager IT

Omdat er weinig Portfolio Managers in de IT zijn in Nederland is het moeilijk om een salarisindicatie te geven. Vermoedelijk zal het salaris van een Portfolio Manager overeenkomen met dat van andere managers in de IT, en dus tussen de €2000 en €6000 liggen.

Mensen vonden ons op: Salaris Portfolio Manager IT, Loon Portfolio Manager IT, Wat verdien je als Portfolio Manager IT, Salarisschaal Portfolio Manager IT, Salarisindicatie Portfolio Manager IT, Bonus Portfolio Manager IT, CAO Portfolio Manager IT, Brutoloon Portfolio Manager IT, Nettoloon Portfolio Manager IT, Vakantiedagen Portfolio Manager IT, Pensioen Portfolio Manager IT.

Competenties, skills & vaardigheden portfolio manager it

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen
 • Grote hoeveelheden data kunnen verwerken
 • Strategisch denken
Mensen vonden ons op: Kennis Portfolio Manager IT, Vaardigheden Portfolio Manager IT, Attitude Portfolio Manager IT, Kwalificaties Portfolio Manager IT, Competentieprofiel Portfolio Manager IT.

Boeken voor het beroep portfolio manager it

Wil je meer weten over het beroep portfolio manager it? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je portfolio manager it bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken portfolio manager it te komen.

Make Money Work For You--Instead of You Working for It | William Thomason

Lessons from a Portfolio Manager - Engels | Druk: New title | Hardcover | 9780471465140 | 304 pagina's

An invaluable primer to the world of investing Money Lessons from a Money Manager speaks directly to the individual who wants to manage their own investment portfolio just like a professional portfolio manager would. Written by portfolio manager William T...

Mensen vonden ons op: boeken voor Portfolio Manager IT, Portfolio Manager IT ebooks, boek Portfolio Manager IT.

Persoonstypen portfolio Manager IT

Als Portfolio Manager zit je tussen de verschillende afdelingen van het bedrijf in. Het is dan ook belangrijk om overal kritisch tegenover te staan. Zomaar dingen aannemen van mensen kan ertoe leiden dat de verkeerde data in het portfolio terechtkomen, en dat kan serieuze consequenties hebben. Dit ziet de Portfolio Manager in (Loyalist).

Om alle relevante data naar boven te kunnen halen, moet de Portfolio Manager aandacht hebben voor detail, maar het grote plaatje niet uit het oog verliezen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Portfolio Manager IT, Karakter Portfolio Manager IT.

Netwerk portfolio Manager IT

De Portfolio Manager brengt veel tijd door met de projectmanagers en IT'ers in het bedrijf, om de benodigde informatie te kunnen krijgen. Het is belangrijk om met deze mensen goed samen te werken, zodat men niet tegengewerkt wordt. De Portfolio Manager legt verder zijn portfolio voor het bestuur, de hogere managers, die er dan mee aan de slag kunnen en kunnen vragen om advies of andere gegevens.

Mensen vonden ons op: Collega’s Portfolio Manager IT, Medewerkers Portfolio Manager IT.

Is het beroep portfolio Manager IT iets voor jou?

Zou je graag portfolio Manager IT willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als portfolio Manager IT bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Portfolio Manager IT, beroepskeuzetest Portfolio Manager IT, beroep Portfolio Manager IT kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden portfolio Manager IT

De Portfolio Manager is in de IT in Nederland op het moment nog ondervertegenwoordigd. Dit kan in de toekomst veranderen, maar op het moment is de arbeidsmarkt dus niet erg gunstig. Als men een baan als Portfolio Manager heeft gevonden kan men wel makkelijk verder doorgroeien in management.

Arbeidsmarktperspectief score portfolio Manager IT

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep portfolio Manager IT. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Portfolio Manager IT, Promotie mogelijkheden Portfolio Manager IT, Carriere Portfolio Manager IT.

Solliciteren op de functie portfolio Manager IT

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als portfolio Manager IT dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor portfolio Manager IT belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als portfolio Manager IT. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Portfolio Manager IT, CV Portfolio Manager IT, sollicitatie Portfolio Manager IT.

Interviews met portfolio Manager IT

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen portfolio Manager IT

Vacatures portfolio manager it

Op zoek naar een nieuwe baan als Portfolio Manager IT? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Portfolio Manager IT. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Portfolio Manager in de IT-branche houdt zich bezig met het beheer van de verschillende IT-projecten in een bedrijf, om zo orde en duidelijkheid te scheppen. Pas als alle IT-projecten en -voorzieningen binnen een organisatie geinventariseerd  en in kaart gebracht zijn, kan men deze optimaal gaan gebruiken. In sommige organisaties zal de Portfolio Manager trachten om alle mogelijke data over de IT in een portfolio te combineren.

Beoordeling Portfolio Manager IT

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Portfolio Manager IT' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Portfolio Manager IT

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep