U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Premiejager

Premiejager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een premiejager? Lees de functieomschrijving.

Een Premiejager is iemand die voortvluchtige criminelen opspoort en probeert op te pakken. De Premiejager brengt de gezochte personen binnen een bepaalde tijd dood of levend terug en krijgt daarvoor geld.

De Premiejager werkt meestal samen met de politie. Hij weet alles over relevante wetten en opsporings- en oppaktechnieken. Werken als premiejager is namelijk niet zonder risico; vaak zijn de gezochte criminelen bewapend. De Premiejager onderzoekt achtergrondinformatie over de criminelen en probeert toegang te krijgen tot adressen en telefoonnummers.

Het kan ook voorkomen dat een Premiejager niet op zoek gaat naar voorvluchtige mensen die door de staat gezocht worden, maar probeert een bepaald dier of vermist persoon te vinden.

Premiejagers zijn vooral bekend van de 19e eeuw, maar ook nu bestaan ze nog, met name in de VS. Daar hebben ze vaak ook veel meer wapens op zak dan in andere landen.

Mensen vonden ons op: Job Premiejager, Baan Premiejager, Premiejager Worden, Functie-eisen Premiejager, Verantwoordelijkheden Premiejager, Functieprofiel Premiejager, Wat doet een Premiejager, Werken als Premiejager.

Premiejager worden: Opleiding tot premiejager

Er bestaat geen specifieke opleiding tot Premiejager in Nederland. In de VS bieden sommige ‘premiejagerbureaus’ trainingen aan tot Premiejager. Het is van belang dat een Premiejager alles weet over de wetten van de staat, zodat hij geen problemen krijgt bij het identificeren en vangen van de dader. Denk bijvoorbeeld aan het recht op het dragen van wapens of niet. En in sommige landen wordt het vangen van boeven gezien als kidnapping. In die landen gaat daarom de Premiejager naar de gevangenis in plaats van de crimineel.

Ook moet een Premiejager in goede conditie zijn en weten hoe hij zichzelf moet verdedigen. Het kan zijn dat hij fysiek geweld moet gebruiken. Tevens moet de Premiejager leugens kunnen detecteren, weten hoe hij toegang kan krijgen tot telefoon- en adresgegevens enzovoort. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Premiejager, Premiejager Worden, Opleidingsniveau Premiejager, Scholing Premiejager, Studie Premiejager, Bijscholing Premiejager, Omscholing Premiejager.

Organisaties waar een premiejager doorgaans werkzaam is

Een Premiejager werkt voor de staat of een speciaal ‘Premiejagerbureau’ (non-profit). 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Premiejager, Premiejager Worden, Opleidingsniveau Premiejager, Scholing Premiejager, Studie Premiejager, Bijscholing Premiejager, Omscholing Premiejager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden premiejager

Een Premiejager kan rekenen op zo’n €2900,- tot €5400,- euro bruto per maand. Het salaris is hoog, omdat een Premiejager te maken heeft met levensbedreigende risico’s. Wel hangt het salaris af van hoeveel criminelen hij daadwerkelijk (en binnen de afgesproken tijd) pakt.

Over de secundaire arbeidsvoorwaarden is niet veel bekend, maar aangenomen wordt dat bij per gevangen dader een groot bedrag wordt uitgekeerd. Verder zal hij bijvoorbeeld een auto en uitrusting krijgen, evenals trainingen en een pensioensregeling.

Mensen vonden ons op: Salaris Premiejager, Loon Premiejager, Wat verdien je als Premiejager, Salarisschaal Premiejager, Salarisindicatie Premiejager, Bonus Premiejager, CAO Premiejager, Brutoloon Premiejager, Nettoloon Premiejager, Vakantiedagen Premiejager, Pensioen Premiejager.

Competenties, skills & vaardigheden premiejager

 • Analytisch
 • Stressbestendigheid
 • Conflicten beheersen
 • Durf
 • Besluitvaardigheid
 • Onderzoekend
Mensen vonden ons op: Kennis Premiejager, Vaardigheden Premiejager, Attitude Premiejager, Kwalificaties Premiejager, Competentieprofiel Premiejager.

Boeken voor het beroep premiejager

Wil je meer weten over het beroep premiejager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je premiejager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken premiejager te komen.

Kopgeld | Ad van Liempt

Nederlandse Premiejagers Op Zoek Naar Joden, 1943 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789050184786 | 375 pagina's

Kopgeld 1e druk is een boek uitgegeven bij Balans. ISBN 9789050184786 Begin maart 1943, wanneer de jodendeportaties in Nederland enige stagnatie vertonen, besluit de Duitse bezetter het premiewapen in te zetten. Een groep van dertig, later vijftig, Nederl...

Arendsoog 63 - Arendsoog... premiejager? | Paul Nowee

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789049910631 | 152 pagina's

In de saloon van Dorwan wordt een premiejager doodgeschoten. Arendsoog en Witte Veder beloven Sherrif Grisley, ondanks hun afkeer tegen premiejagers, om de dader op te sporen. Ze vermoeden dat de dader gezocht moet worden in de twee bendes waarvan er aanp...

Kopgeld | Ad van Liempt

Nederlandse premiejagers op zoek naar joden, 1943 - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789460030680 | 375 pagina's

Begin maart 1943, wanneer de jodendeportaties in Nederland enige stagnatie vertonen, besluit de Duitse bezetter het premiewapen in te zetten. Een groep van dertig, later vijftig, Nederlandse collaborateurs wordt vrijgesteld voor de betaalde jodenjacht. De...

Mensen vonden ons op: boeken voor Premiejager, Premiejager ebooks, boek Premiejager.

Persoonstypen premiejager

Persoonstypen die passen bij een Premiejager zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Een Premiejager moet veel en nauwkeurig onderzoek doen. Hij moet zoveel mogelijk te weten komen over de achtergrond van de dader, zodat de kans dat de Premiejager hem kan pakken zo groot mogelijk is. Hij is ontzettend gedreven, analytisch en inzichtelijk (Waarnemer).

Tevens is de Premiejager zelfverzekerd. Hij moet stevig in zijn schoenen staan om een gevaarlijke crimineel te kunnen overmeesteren. Verder is hij doelgericht en heeft hij een goede conditie (Succesvolle Werker). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Premiejager, Karakter Premiejager.

Netwerk premiejager

Vaak opereert een Premiejager alleen. Toch houdt hij natuurlijk contact met de staat/politie en allerlei specialisten, getuigen en vrienden en familie van de crimineel, die hem helpen bij de jacht op de gezochte of vermiste personen of dieren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Premiejager, Medewerkers Premiejager.

Is het beroep premiejager iets voor jou?

Zou je graag premiejager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als premiejager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Premiejager, beroepskeuzetest Premiejager, beroep Premiejager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden premiejager

Er zijn maar heel weinig Premiejagers. De meeste kans op een baan als Premiejager heb je waarschijnlijk in de VS. Ook zijn maar weinig mensen geschikt voor deze gevaarlijke baan.

Doorgroeimogelijkheden lijken er niet echt te zijn. De Premiejager kan steeds moeilijkere en gevaarlijkere zaken krijgen toegewezen of zicht specialiseren in een bepaald soort zaken. Ook kan hij Teamleider worden.

Arbeidsmarktperspectief score premiejager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep premiejager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Premiejager, Promotie mogelijkheden Premiejager, Carriere Premiejager.

Solliciteren op de functie premiejager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als premiejager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor premiejager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als premiejager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Premiejager, CV Premiejager, sollicitatie Premiejager.

Interviews met premiejager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen premiejager

Vacatures premiejager

Op zoek naar een nieuwe baan als Premiejager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Premiejager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Premiejager is iemand die voortvluchtige criminelen opspoort en probeert op te pakken. De Premiejager brengt de gezochte personen binnen een bepaalde tijd dood of levend terug en krijgt daarvoor geld. De Premiejager werkt meestal samen met de politie.

Beoordeling Premiejager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Premiejager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Premiejager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Voor dit soort werk wordt veel gebruik gemaakt van een privedetective(meestal voormalige medewerkers van justitie. ) .

Door: jack

Reageer op dit beroep