U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Product Marketeer

Product Marketeer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een product Marketeer? Lees de functieomschrijving.

Een Product Marketeer is verantwoordelijk voor het opstellen, coördineren, en uitvoeren van productplannen. Dit ten behoeve van de ontwikkeling van nieuwe en bestaande markten.  De Product Marketeer richt zich op alle marketingactiviteiten die nodig zijn om de levensduur van de klant te verlengen en voor het maken van een marketingbeleid. Daarnaast wordt er zorg gedragen voor de evaluatie, analyse en rapportage van verkoopacties. De bedoeling is om de productmarketing naar een hoger niveau te tillen.

Mensen vonden ons op: Job Product Marketeer, Baan Product Marketeer, Product Marketeer Worden, Functie-eisen Product Marketeer, Verantwoordelijkheden Product Marketeer, Functieprofiel Product Marketeer, Wat doet een Product Marketeer, Werken als Product Marketeer.

Product Marketeer worden: Opleiding tot product Marketeer

Het is mogelijk vanuit verschillende opleidingsniveau's door te stromen naar een positie als Product Marketeer. Het type bedrijf bepaalt echter wel het denkniveau. Ervaring in de marketingbranche wordt vaak wel als vereiste gezien. Op MBO niveau-4 kan er gekozen worden voor een studie Marketing Management. Op HBO en WO niveau kan er gekozen voor een studie Economie of een communicatieopleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Product Marketeer, Product Marketeer Worden, Opleidingsniveau Product Marketeer, Scholing Product Marketeer, Studie Product Marketeer, Bijscholing Product Marketeer, Omscholing Product Marketeer.

Organisaties waar een product Marketeer doorgaans werkzaam is

Zowel overheidsinstellingen als commerciële bedrijven maken gebruik van Product Marketeers om hun product op positieve wijze in de markt te zetten. Hierbij kan o.a. gedacht worden aan etenswaren en kleding.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Product Marketeer, Product Marketeer Worden, Opleidingsniveau Product Marketeer, Scholing Product Marketeer, Studie Product Marketeer, Bijscholing Product Marketeer, Omscholing Product Marketeer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden product Marketeer

Het salaris van een Product Marketeer ligt tussen de €2250 en €7516. Meestal zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo wordt er vaak een interne opleiding aangeboden en een bonusregeling. Daarnaast is er een auto van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Product Marketeer, Loon Product Marketeer, Wat verdien je als Product Marketeer, Salarisschaal Product Marketeer, Salarisindicatie Product Marketeer, Bonus Product Marketeer, CAO Product Marketeer, Brutoloon Product Marketeer, Nettoloon Product Marketeer, Vakantiedagen Product Marketeer, Pensioen Product Marketeer.

Competenties, skills & vaardigheden product marketeer

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Creativiteit
 • Innovatief
 • Presenteren
 • Communicatief vaardig
 • Durf
 • Strategisch
Mensen vonden ons op: Kennis Product Marketeer, Vaardigheden Product Marketeer, Attitude Product Marketeer, Kwalificaties Product Marketeer, Competentieprofiel Product Marketeer.

Boeken voor het beroep product marketeer

Wil je meer weten over het beroep product marketeer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je product marketeer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken product marketeer te komen.

The Watch Book Rolex | Gisbert L. Brunner

Rolex - Engels | Druk: 6 | Hardcover | 9783832769185 | 224 pagina's

Informative text and hundreds of photos are a fitting testament to the world-renowned Rolex brand Respected wristwatch expert and historian Gisbert L. Brunner shares his extensive subject knowledge once more A must-have for watch collectors, enthusiasts, ...

Grip op Koolhydraten 6 - Productenwijzer | Yvonne Lemmers

> 1600 producten. In één oogopslag zien of een product GOK-groen, oranje of rood is. - Twee sorteervolgorden: van A-Z en op categorie, zoals groenten, fruit, dranken etc. - Handige waaiervorm - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789081556323 | 120 pagina's

Grip op Koolhydraten (GOK) deelt voedingsmiddelen in volgens een stoplichtsysteem. In deze waaier staan > 1600 producten met kleuraanduiding. Twee sorteervolgorden: van A-Z en op categorie. Handig! Grip op Koolhydraten (GOK) deelt voedingsmiddelen in volg...

Waarde Propositie Ontwerp | Alexander Osterwalder

hoe ontwikkel je producten en diensten die klanten echt willen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462760158 | 280 pagina's

Waarde Propositie Ontwerp 1e druk is een boek van Alexander Osterwalder uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462760158 'Geen tijdverspilling meer aan ideeën die toch niet werken.' Alex Osterwalders nieuwste boek Waarde Propositie Ontwerp (...

Mensen vonden ons op: boeken voor Product Marketeer, Product Marketeer ebooks, boek Product Marketeer.

Persoonstypen product Marketeer

De Product Marketeer is qua persoonlijkheid zowel een Succesvolle werker als een Waarnemer. Positieve eigenschappen van de Waarnemer zijn onder andere objectiviteit, scherpzinnigheid en gevoeligheid. De Waarnemer heeft een sterke behoefte om alles te weten en te begrijpen en zoekt veiligheidin kennis. Negatieve eigenschappen die bij de Waarnemer horen zijn: negativiteit, afstandelijkheid en koppigheid.
De Succesvolle werker is iemand die zeer gericht is op productiviteit. Het is een zelfverzekerd, doelgericht, praktisch en ijverig iemand. De Succesvolle werker wordt graag in een goed daglicht gezien, vermijdt mislukkingen en behaalt graag successen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Product Marketeer, Karakter Product Marketeer.

Netwerk product Marketeer

Een Product Marketeer opereert op veel verschillende niveau's. Zo is er contact met de fabrikanten, de sales afdeling, externe bureau's, de Product Manager en collega's van financiën en logistiek. Hij heeft daarnaast door verantwoording af te leggen nauw contact met de Marketingmanager.

Mensen vonden ons op: Collega’s Product Marketeer, Medewerkers Product Marketeer.

Is het beroep product Marketeer iets voor jou?

Zou je graag product Marketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als product Marketeer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Product Marketeer, beroepskeuzetest Product Marketeer, beroep Product Marketeer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden product Marketeer

Bedrijven bieden vaak goede doorgroeimogelijkheden op zowel de nationale als de internationale markt. Vaak is er een doorgroei mogelijk naar bijvoorbeeld de functie van Marketingmanager.

Arbeidsmarktperspectief score product Marketeer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep product Marketeer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Product Marketeer, Promotie mogelijkheden Product Marketeer, Carriere Product Marketeer.

Solliciteren op de functie product Marketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als product Marketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor product Marketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als product Marketeer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Product Marketeer, CV Product Marketeer, sollicitatie Product Marketeer.

Interviews met product Marketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen product Marketeer

Vacatures product marketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Product Marketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Product Marketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Product Marketeer is verantwoordelijk voor het opstellen, coördineren, en uitvoeren van productplannen. Dit ten behoeve van de ontwikkeling van nieuwe en bestaande markten.  De Product Marketeer richt zich op alle marketingactiviteiten die nodig zijn om de levensduur van de klant te verlengen en voor het maken van een marketingbeleid.

Beoordeling Product Marketeer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Product Marketeer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Product Marketeer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep