U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Professioneel wielrenner

Professioneel wielrenner worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een professioneel wielrenner? Lees de functieomschrijving.

Een professioneel wielrenner is iemand die op professioneel gebied in wedstrijdverband lange afstanden fietst.

Professioneel wielrennen is een sport waarin verschillende professionele wielrenners op snelheid wedstrijden rijden om binnen de wedstrijd of competitie de eerste plaats te veroveren.  De wielrenner kan individueel of in groepsverband de wedstrijden rijden. In de wielrensport zijn verschillende professionele wielrenwedstrijden op verschillende niveaus en competities waarvan de Ronde van Frankrijk (de Tour de France) de bekendste en hoogst haalbare wedstrijd is.

In het wegwielrennen nemen de wedstrijden op één of meerdere dagen plaats. De wielrenners kunnen deelnemen aan verschillende wedstrijden waaronder het tijdrijden (waar de wielrenner met de snelste tijd wint), de rit in lijn wedstrijd (waar het hele peloton rijdt en waarbij de eerste wielrenner binnen het peloton het eindpunt bereikt wint) en de ploegentijdrit (waar er in ploegen wordt gestart en wordt gereden) 

Wielrenwedstrijden zijn lichamelijk en mentaal erg zware wedstrijden en de wielrenner moet over een ongelofelijke motivatie, conditie en doorzettingsvermogen beschikken om een wedstrijd te kunnen rijden en winnen en daarom wordt er voor deze wedstrijden en competities door de wielrenners het hele jaar door getraind.

De hoogst haalbare wedstrijd in de wielrensport is de Tour de France, een meerdaagse wedstrijd door Frankrijk waarin de wielrenners strijden om de gele trui, een prijs die behaald wordt door de renner die, over alle dagen geteld, de meeste etappes het snelst gereden heeft.

Om op hoog niveau te kunnen wielrennen is jarenlange training, doorzettingsvermogen, een perfecte fysieke gesteldheid en conditie en talent voor wielrennen vereist. Ook moet de wielrenner het ervoor over hebben vrijwel elke dag intensief te trainen en te wennen aan een apart eetpatroon. Hierdoor is de absolute wielrentop dan ook alleen voor de echte doorzetters weggelegd. 

Mensen vonden ons op: Job Professioneel wielrenner, Baan Professioneel wielrenner, Professioneel wielrenner Worden, Functie-eisen Professioneel wielrenner, Verantwoordelijkheden Professioneel wielrenner, Functieprofiel Professioneel wielrenner, Wat doet een Professioneel wielrenner, Werken als Professioneel wielrenner.

Professioneel wielrenner worden: Opleiding tot professioneel wielrenner

Voor het beroep van professionele wielrenner is geen opleiding vereist. Wel wordt er van de wielrenner jarenlange intensieve training en een aangepast eetpatroon verwacht. Hierdoor is het beroep van professionele wielrenner alleen weggelegd voor de wielrenners met doorzettingsvermogen, wielrentalent en ongelofelijke ambitie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Professioneel wielrenner, Professioneel wielrenner Worden, Opleidingsniveau Professioneel wielrenner, Scholing Professioneel wielrenner, Studie Professioneel wielrenner, Bijscholing Professioneel wielrenner, Omscholing Professioneel wielrenner.

Organisaties waar een professioneel wielrenner doorgaans werkzaam is

De professionele wielrenner rijdt in een ploeg of individueel de wedstrijden op zowel profit als non profit basis. Er zijn verschillende soorten wedstrijden en competitie waarvan de belangrijkste wedstrijden zijn samengevoegd in de UCI ProTour, een competitie met de belangrijkste wedstrijden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Professioneel wielrenner, Professioneel wielrenner Worden, Opleidingsniveau Professioneel wielrenner, Scholing Professioneel wielrenner, Studie Professioneel wielrenner, Bijscholing Professioneel wielrenner, Omscholing Professioneel wielrenner.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden professioneel wielrenner

Het salaris van een professionele wielrenner verschilt per persoon en is afhankelijk van het aantal wedstrijden waaraan de wielrenner deelneemt. Wel is het zo dat gemiddeld het minimale bedrag voor het winnen van een wedstrijd op 400 en het maximale bedrag rond de 20.000 euro zit. Veel wielrenners verdienen ongeveer het minimumloon van rond de 30.000 euro per jaar, waarvan de maximale top zo'n €800000 op jaarbasis verdient.

Mensen vonden ons op: Salaris Professioneel wielrenner, Loon Professioneel wielrenner, Wat verdien je als Professioneel wielrenner, Salarisschaal Professioneel wielrenner, Salarisindicatie Professioneel wielrenner, Bonus Professioneel wielrenner, CAO Professioneel wielrenner, Brutoloon Professioneel wielrenner, Nettoloon Professioneel wielrenner, Vakantiedagen Professioneel wielrenner, Pensioen Professioneel wielrenner.

Competenties, skills & vaardigheden professioneel wielrenner

 • Energie
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Zelfontwikkeling
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Professioneel wielrenner, Vaardigheden Professioneel wielrenner, Attitude Professioneel wielrenner, Kwalificaties Professioneel wielrenner, Competentieprofiel Professioneel wielrenner.

Boeken voor het beroep professioneel wielrenner

Wil je meer weten over het beroep professioneel wielrenner? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je professioneel wielrenner bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken professioneel wielrenner te komen.

Moderne training voor wielrenners | C. Vermunt

Nederlands | Druk: 1 | Bindwijze overig | 9789080361218 | 494 pagina's

Alle basisprincipes van training Trainingsopbouw en periodisering Efficiënt trainen met de hartslagmeter Moderne medische begeleiding De visie van toprenners en ploegleiders Hoe komen de Italianen tot successen? Moderne training is een veelbesproken onder...

Jimmy brown als wielrenner | Carol Voges & H. J. Looman

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789061420149

Humor...

Mensen vonden ons op: boeken voor Professioneel wielrenner, Professioneel wielrenner ebooks, boek Professioneel wielrenner.

Persoonstypen professioneel wielrenner

Omdat professioneel wielrenner een lichamelijk en mentaal zwaar beroep is moet de wielrenner zich door middel van strakke trainingschema's en afwijkende voedingspatronen ook voor honderd procent buiten de wedstrijden inzetten om zo het maximale in zichzelf naar boven te halen. Daarnaast moet de wielrenner voorzichtig zijn met het overbelasten van zijn benen en daarom precies weten wat hij wel en niet kan doen. Daarom is het belangrijk dat de wielrenner discipline en doorzettingsvermogen heeft om zichzelf zo goed mogelijk in de wielrensport te kunnen ontwikkelen. (succesvolle werker en perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Professioneel wielrenner, Karakter Professioneel wielrenner.

Netwerk professioneel wielrenner

Het netwerk van de professionele wielrenner bestaat voornamelijk uit zijn tegenstanders (andere wielrenners) tijdens de wedstrijden en de ploeg of het peleton waarin/waarmee hij tijdens wedstrijden rijdt. Daarnaast hebben veel wielrenners een trainer of coach die hen helpt om het optimale uit een training en/of wedstrijd te halen en een dokter die controleert of de wielrenner zijn lichaam niet overbelast.

Mensen vonden ons op: Collega’s Professioneel wielrenner, Medewerkers Professioneel wielrenner.

Is het beroep professioneel wielrenner iets voor jou?

Zou je graag professioneel wielrenner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als professioneel wielrenner bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Professioneel wielrenner, beroepskeuzetest Professioneel wielrenner, beroep Professioneel wielrenner kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden professioneel wielrenner

Het arbeidsmarktperspectief en de doorgroeimogelijkheden liggen volledig af van de professionele wielrenner in kwestie en zijn inzet om de absolute top te bereiken. Niet elke wielrenner kan de top bereiken; hier gaat jarenlange training en doorzettingsvermogen aan vanaf.

Arbeidsmarktperspectief score professioneel wielrenner

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep professioneel wielrenner. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Professioneel wielrenner, Promotie mogelijkheden Professioneel wielrenner, Carriere Professioneel wielrenner.

Solliciteren op de functie professioneel wielrenner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als professioneel wielrenner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor professioneel wielrenner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als professioneel wielrenner. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Professioneel wielrenner, CV Professioneel wielrenner, sollicitatie Professioneel wielrenner.

Interviews met professioneel wielrenner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen professioneel wielrenner

 • Professionele voetballer
 • Professionele worstelaar

Vacatures professioneel wielrenner

Op zoek naar een nieuwe baan als Professioneel wielrenner? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Professioneel wielrenner. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een professioneel wielrenner is iemand die op professioneel gebied in wedstrijdverband lange afstanden fietst. Professioneel wielrennen is een sport waarin verschillende professionele wielrenners op snelheid wedstrijden rijden om binnen de wedstrijd of competitie de eerste plaats te veroveren.  De wielrenner kan individueel of in groepsverband de wedstrijden rijden.

Beoordeling Professioneel wielrenner

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Professioneel wielrenner' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Professioneel wielrenner

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Leuk beroep!   

Door: Lode Reigers

Niet als je 300 km hebt gekoerst  en je komt aan 120ste. N i e t

Door: Jan

Reageer op dit beroep