U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Projectmanager Communicatie

Projectmanager Communicatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een projectmanager Communicatie? Lees de functieomschrijving.

 

De Projectmanager Communicatie geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn op de communicatie afdeling van een bedrijf.  De Projectmanager Communicatie zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Dit doet de project manager voor bepaalde projecten die op dat moment lopen op de afdeling. Het is goed mogelijk dat er voor andere projecten andere projectmanagers aangesteld zijn zodat de verantwoordelijkheid verdeeld is. De Projectmanager Communicatie is verantwoordelijk voor het team zelf. De Projectmanager Communicatie mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de Projectmanager Communicatie ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de Projectmanager Communicatie krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de Projectmanager Communicatie zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de Projectmanager Communicatie de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de Projectmanager Communicatie.  De Projectmanager Communicatie is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de Projectmanager Communicatie zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De Projectmanager Communicatie moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de Projectmanager Communicatie het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de Projectmanager Communicatie hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de Projectmanager Communicatie naar de directeur van de communicatie afdeling van het bedrijf.  

Mensen vonden ons op: Job Projectmanager Communicatie, Baan Projectmanager Communicatie, Projectmanager Communicatie Worden, Functie-eisen Projectmanager Communicatie, Verantwoordelijkheden Projectmanager Communicatie, Functieprofiel Projectmanager Communicatie, Wat doet een Projectmanager Communicatie, Werken als Projectmanager Communicatie.

Projectmanager Communicatie worden: Opleiding tot projectmanager Communicatie

 

Om Projectmanager Communicatie te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als projectmanager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de Projectmanager Communicatie de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de Projectmanager Communicatie. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar projectmanager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De Projectmanager Communicatie zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden.  

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Projectmanager Communicatie, Projectmanager Communicatie Worden, Opleidingsniveau Projectmanager Communicatie, Scholing Projectmanager Communicatie, Studie Projectmanager Communicatie, Bijscholing Projectmanager Communicatie, Omscholing Projectmanager Communicatie.

Organisaties waar een projectmanager Communicatie doorgaans werkzaam is

 

De Projectmanager Communicatie zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Projectmanager Communicatie, Projectmanager Communicatie Worden, Opleidingsniveau Projectmanager Communicatie, Scholing Projectmanager Communicatie, Studie Projectmanager Communicatie, Bijscholing Projectmanager Communicatie, Omscholing Projectmanager Communicatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden projectmanager Communicatie

 

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de Projectmanager Communicatie verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de Projectmanager Communicatie  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de Projectmanager Communicatie   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de Projectmanager Communicatie   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de Projectmanager Communicatie   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Projectmanager Communicatie, Loon Projectmanager Communicatie, Wat verdien je als Projectmanager Communicatie, Salarisschaal Projectmanager Communicatie, Salarisindicatie Projectmanager Communicatie, Bonus Projectmanager Communicatie, CAO Projectmanager Communicatie, Brutoloon Projectmanager Communicatie, Nettoloon Projectmanager Communicatie, Vakantiedagen Projectmanager Communicatie, Pensioen Projectmanager Communicatie.

Competenties, skills & vaardigheden projectmanager communicatie

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Projectmanager Communicatie, Vaardigheden Projectmanager Communicatie, Attitude Projectmanager Communicatie, Kwalificaties Projectmanager Communicatie, Competentieprofiel Projectmanager Communicatie.

Boeken voor het beroep projectmanager communicatie

Wil je meer weten over het beroep projectmanager communicatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je projectmanager communicatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken projectmanager communicatie te komen.

Geweldloze communicatie | Marshall B. Rosenberg

ontwapenend, doeltreffend en verbindend - Nederlands | Druk: 4 | Hardcover | 9789047703617 | 224 pagina's

Geweldloze communicatie 4e druk is een boek van Marshall B. Rosenberg uitgegeven bij Lemniscaat. ISBN 9789047703617 Boos worden is een manier om in onze behoefte te voorzien. Hoe kun je op een andere manier overbrengen wat je wilt? Zonder jezelf of de and...

Ja-maar - Omdenken in communicatie | Berthold Gunster

Omdenken in Communicatie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789400507777 | 64 pagina's

Omdenken in communicatie is het zusje van de bestseller Omdenken, waarvan meer dan 300.000 exemplaren zijn verkocht. Dit prikkelende boekje vol grappige en ontregelende illustraties laat zien hoe je de techniek van het omdenken kunt inzetten in allerlei s...

Leren communiceren | Michael Steehouder

Handboek Voor Mondelinge En Schriftelijke Communicatie - Nederlands | Druk: 7 | Hardcover | 9789001862329

Leren communiceren 7e druk is een boek van Michael Steehouder uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers. ISBN 9789001862329 Met Leren communiceren leer je goed en efficiënt te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Het boek is toegankelijk en overzichte...

Mensen vonden ons op: boeken voor Projectmanager Communicatie, Projectmanager Communicatie ebooks, boek Projectmanager Communicatie.

Persoonstypen projectmanager Communicatie

 

De Projectmanager Communicatie  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de Projectmanager Communicatie  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Of wanneer een bepaald project geen vooruitgang boekt. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de Projectmanager Communicatie  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De Projectmanager Communicatie  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Projectmanager Communicatie, Karakter Projectmanager Communicatie.

Netwerk projectmanager Communicatie

 

De Projectmanager Communicatie  heeft veel te maken met het personeel van het project waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de Projectmanager Communicatie  komen met vragen die de Projectmanager Communicatie  moet beantwoorden of problemen die de Projectmanager Communicatie   moet oplossen omtrent de projecten waar hij/zij verantwoordelijk voor is. Tevens heeft de Projectmanager Communicatie  veel te maken met klanten. De Projectmanager Communicatie  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de Projectmanager Communicatie   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De Projectmanager Communicatie   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Projectmanager Communicatie, Medewerkers Projectmanager Communicatie.

Is het beroep projectmanager Communicatie iets voor jou?

Zou je graag projectmanager Communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als projectmanager Communicatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Projectmanager Communicatie, beroepskeuzetest Projectmanager Communicatie, beroep Projectmanager Communicatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden projectmanager Communicatie

 

Het arbeidsperspectief voor de Projectmanager Communicatie   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de Projectmanager Communicatie  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de Projectmanager Communicatie   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de Projectmanager Communicatie   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de Projectmanager Communicatie  over moet waken en in het aantal mensen dat de Projectmanager Communicatie   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de Projectmanager Communicatie  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de Projectmanager Communicatie   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de Projectmanager Communicatie   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score projectmanager Communicatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep projectmanager Communicatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Projectmanager Communicatie, Promotie mogelijkheden Projectmanager Communicatie, Carriere Projectmanager Communicatie.

Solliciteren op de functie projectmanager Communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als projectmanager Communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor projectmanager Communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als projectmanager Communicatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Projectmanager Communicatie, CV Projectmanager Communicatie, sollicitatie Projectmanager Communicatie.

Interviews met projectmanager Communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen projectmanager Communicatie

Vacatures projectmanager communicatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectmanager Communicatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectmanager Communicatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De Projectmanager Communicatie geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn op de communicatie afdeling van een bedrijf.  De Projectmanager Communicatie zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Dit doet de project manager voor bepaalde projecten die op dat moment lopen op de afdeling.

Beoordeling Projectmanager Communicatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Projectmanager Communicatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Projectmanager Communicatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep