U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Projectmanager Sales

Projectmanager Sales worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een projectmanager Sales? Lees de functieomschrijving.

De Projectmanager Sales geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn op de Sales afdeling van een bedrijf.  De Projectmanager Sales zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Dit doet de project manager voor bepaalde projecten die op dat moment lopen op de afdeling. Het is goed mogelijk dat er voor andere projecten andere projectmanagers aangesteld zijn zodat de verantwoordelijkheid verdeeld is. De Projectmanager Sales is verantwoordelijk voor het team zelf. De Projectmanager Sales mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de Projectmanager Sales ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de Projectmanager Sales krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de Projectmanager Sales zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de Projectmanager Sales de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de Projectmanager Sales.  De Projectmanager Sales is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de Projectmanager Sales zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De Projectmanager Sales moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de Projectmanager Sales het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de Projectmanager Sales hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de Projectmanager Sales naar de directeur van de Sales afdeling van het bedrijf.  

Mensen vonden ons op: Job Projectmanager Sales, Baan Projectmanager Sales, Projectmanager Sales Worden, Functie-eisen Projectmanager Sales, Verantwoordelijkheden Projectmanager Sales, Functieprofiel Projectmanager Sales, Wat doet een Projectmanager Sales, Werken als Projectmanager Sales.

Projectmanager Sales worden: Opleiding tot projectmanager Sales

 

Om Projectmanager Sales te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als projectmanager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de Projectmanager Sales de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de Projectmanager Sales. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar projectmanager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De Projectmanager Sales zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden.  

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Projectmanager Sales, Projectmanager Sales Worden, Opleidingsniveau Projectmanager Sales, Scholing Projectmanager Sales, Studie Projectmanager Sales, Bijscholing Projectmanager Sales, Omscholing Projectmanager Sales.

Organisaties waar een projectmanager Sales doorgaans werkzaam is

Een non profit organisatie heeft geen sales afdeling dus de Projectmanager Sales zal veelal werkzaam zijn in profitorganisaties. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Projectmanager Sales, Projectmanager Sales Worden, Opleidingsniveau Projectmanager Sales, Scholing Projectmanager Sales, Studie Projectmanager Sales, Bijscholing Projectmanager Sales, Omscholing Projectmanager Sales.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden projectmanager Sales

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de Projectmanager Sales verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de Projectmanager Sales  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de Projectmanager Sales   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de Projectmanager Sales   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de Projectmanager Sales   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Projectmanager Sales, Loon Projectmanager Sales, Wat verdien je als Projectmanager Sales, Salarisschaal Projectmanager Sales, Salarisindicatie Projectmanager Sales, Bonus Projectmanager Sales, CAO Projectmanager Sales, Brutoloon Projectmanager Sales, Nettoloon Projectmanager Sales, Vakantiedagen Projectmanager Sales, Pensioen Projectmanager Sales.

Competenties, skills & vaardigheden projectmanager sales

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Projectmanager Sales, Vaardigheden Projectmanager Sales, Attitude Projectmanager Sales, Kwalificaties Projectmanager Sales, Competentieprofiel Projectmanager Sales.

Boeken voor het beroep projectmanager sales

Wil je meer weten over het beroep projectmanager sales? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je projectmanager sales bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken projectmanager sales te komen.

The Site Manager's Bible | Len Sales

Everything you need to know to save time and money on your building project - Engels | Druk: illustrated edition | Paperback | 9780091909079 | 304 pagina's

With the spiralling cost of moving, and the boom in people building their own houses, builders have never been busier. But so often homeowners are disappointed with the end result or find that time and money have run out. This book will enable homeowners ...

I'm A Project Manager To Save Time Let's Just Assume I'm Always Right | Darren Small

Small Business Planner 6 x 9 100 page to organize your time, sales, profit, ideas and notes. - Engels | Paperback | 9781071377093 | 100 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Projectmanager Sales, Projectmanager Sales ebooks, boek Projectmanager Sales.

Persoonstypen projectmanager Sales

 

De Projectmanager Sales  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de Projectmanager Sales  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Of wanneer een bepaald project geen vooruitgang boekt. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de Projectmanager Sales  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De Projectmanager Sales  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Projectmanager Sales, Karakter Projectmanager Sales.

Netwerk projectmanager Sales

 

De Projectmanager Sales  heeft veel te maken met het personeel van het project waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de Projectmanager Sales  komen met vragen die de Projectmanager Sales  moet beantwoorden of problemen die de Projectmanager Sales   moet oplossen omtrent de projecten waar hij/zij verantwoordelijk voor is. Tevens heeft de Projectmanager Sales  veel te maken met klanten. De Projectmanager Sales  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de Projectmanager Sales   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De Projectmanager Sales   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Projectmanager Sales, Medewerkers Projectmanager Sales.

Is het beroep projectmanager Sales iets voor jou?

Zou je graag projectmanager Sales willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als projectmanager Sales bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Projectmanager Sales, beroepskeuzetest Projectmanager Sales, beroep Projectmanager Sales kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden projectmanager Sales

 

Het arbeidsperspectief voor de Projectmanager Sales   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de Projectmanager Sales  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de Projectmanager Sales   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de Projectmanager Sales   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de Projectmanager Sales  over moet waken en in het aantal mensen dat de Projectmanager Sales   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de Projectmanager Sales  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de Projectmanager Sales   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de Projectmanager Sales   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score projectmanager Sales

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep projectmanager Sales. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Projectmanager Sales, Promotie mogelijkheden Projectmanager Sales, Carriere Projectmanager Sales.

Solliciteren op de functie projectmanager Sales

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als projectmanager Sales dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor projectmanager Sales belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als projectmanager Sales. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Projectmanager Sales, CV Projectmanager Sales, sollicitatie Projectmanager Sales.

Interviews met projectmanager Sales

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen projectmanager Sales

Vacatures projectmanager sales

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectmanager Sales? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectmanager Sales. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Projectmanager Sales geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn op de Sales afdeling van een bedrijf.  De Projectmanager Sales zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Dit doet de project manager voor bepaalde projecten die op dat moment lopen op de afdeling.

Beoordeling Projectmanager Sales

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Projectmanager Sales' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Projectmanager Sales

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep