U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Projectplanner

Projectplanner worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een projectplanner ? Lees de functieomschrijving.

Als projectplanner ben je verantwoordelijk voor een goede planning van verschillende projecten binnen een organisatie. Je bent als projectplanner bezig met het maken van planningen voor projecten, het analyseren van de planningsrisico's en het afstemmen van alle processen van een project. Als projectplanner monitor je de actuele voortgang van een project ten opzichte van de planning en stuur je het project bij indien nodig. Je legt verantwoording af aan de projectleider of projectmanager.

 

 

Mensen vonden ons op: Job Projectplanner , Baan Projectplanner , Projectplanner Worden, Functie-eisen Projectplanner , Verantwoordelijkheden Projectplanner , Functieprofiel Projectplanner , Wat doet een Projectplanner , Werken als Projectplanner .

Projectplanner worden: Opleiding tot projectplanner

Als projectplanner is het wenselijk een opleiding te hebben gevolgd in de sector waarin je werkzaam bent. Ben je bijvoorbeeld werkzaam in de sector elektrotechniek dan is het wenselijk dat je de opleiding elektrotechniek hebt gevolgd of bijvoorbeeld technische bedrijfskunde. Voor de bouwsector is een opleiding bouwkunde bijvoorbeeld wenselijk. Het gewenste opleidingsniveau en de gewenste opleiding verschilt per organisatie. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Projectplanner , Projectplanner Worden, Opleidingsniveau Projectplanner , Scholing Projectplanner , Studie Projectplanner , Bijscholing Projectplanner , Omscholing Projectplanner .

Organisaties waar een projectplanner doorgaans werkzaam is

Als projectplanner ben je vaak werkzaam in sectoren zoals de bouw of de elektrotechniek en werk je dus in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Projectplanner , Projectplanner Worden, Opleidingsniveau Projectplanner , Scholing Projectplanner , Studie Projectplanner , Bijscholing Projectplanner , Omscholing Projectplanner .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden projectplanner

Als projectplanner varieert je salaris tussen de 2400 en 3600 euro bruto per maand. Je salaris is net zoals bij veel andere beroepen afhankelijk van de sector en de organisatie waarin je komt te werken. Je salaris is ook afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je hebt als projectplanner en van het feit of je een junior of een senior projectplanner bent. Ook je secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen voor een projectplanner per sector en organisatie.

Mensen vonden ons op: Salaris Projectplanner , Loon Projectplanner , Wat verdien je als Projectplanner , Salarisschaal Projectplanner , Salarisindicatie Projectplanner , Bonus Projectplanner , CAO Projectplanner , Brutoloon Projectplanner , Nettoloon Projectplanner , Vakantiedagen Projectplanner , Pensioen Projectplanner .

Competenties, skills & vaardigheden projectplanner

 • Samenwerken
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Projectplanner , Vaardigheden Projectplanner , Attitude Projectplanner , Kwalificaties Projectplanner , Competentieprofiel Projectplanner .

Boeken voor het beroep projectplanner

Wil je meer weten over het beroep projectplanner ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je projectplanner bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken projectplanner te komen.

Unser Hausbau Tagebuch | Sabsis Blau-Planer

Projektplaner F r Das Eigenheim I Erweiterte Ausgabe: Mit Terminplaner I Softcover I Gro format 8,5 X 11 I Immobilien - Eigenheim - Renovieren - Sanieren - Duitstalig | Paperback | 9781798410233 | 102 pagina's

...

Hilfe, Wir Bauen Ein Haus! | Sabsis Blau-Planer

Projektplaner F r Das Eigenheim I Erweiterte Ausgabe: Mit Terminplaner I Softcover I Gro format 8,5 X 11 I Immobilien - Eigenheim - Renovieren - Sanieren - Duitstalig | Paperback | 9781798410226 | 102 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Projectplanner , Projectplanner ebooks, boek Projectplanner .

Persoonstypen projectplanner

Als projectplanner is het wenselijk als je de eigenschappen van een succesvolle werker bezit. Je bent altijd energiek en optimitisch en werkt doelgericht. Voor het plannen van project is doelgericht werken erg belangrijk. Als projectplanner moet je goed om kunnen gaan met details en ook wel een beetje perfectionisch zijn (Succesvolle werker).

Verder passen de eigenschappen van de waarnemer goed bij een projectplanner. Als projectplanner moet je leergierig zijn en een goed inzicht hebben in de omgeving zodat je een zo goed mogelijke planning voor een project kan maken (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Projectplanner , Karakter Projectplanner .

Netwerk projectplanner

Als projectplanner heb je veel contact met de andere projectplanners binnen een organisatie. Je overlegt over verschillende opties en komt vaak samen tot een oplossing. Als projectplanner leg je verantwoordig af aan de projectmanager / projectleider van het project. Je geeft uitleg over je gemaakte keuzes en past deze aan wanneer de projectmanager / projectleider het hier niet mee eens is.

Mensen vonden ons op: Collega’s Projectplanner , Medewerkers Projectplanner .

Is het beroep projectplanner iets voor jou?

Zou je graag projectplanner willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als projectplanner bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Projectplanner , beroepskeuzetest Projectplanner , beroep Projectplanner kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden projectplanner

Als projectplanner kom je vaak relatief snel aan een baan.  Afhankelijk van de economische situatie zijn er veel of weinig projecten in de verschillende sectoren en kun je als projectplanner dus snel of minder snel aan een baan komen. Je begint in een organisatie vaak als assistent-projectplanner

Verder heb je als projectplanner prima doorgroeimogelijkheden. Binnen een organisatie kun je doorgroeien naar senior projectplanner of kun je doorgroeien naar de functie van projectmanager of projectleider.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Projectplanner , Promotie mogelijkheden Projectplanner , Carriere Projectplanner .

Solliciteren op de functie projectplanner

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als projectplanner dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor projectplanner belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als projectplanner . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Projectplanner , CV Projectplanner , sollicitatie Projectplanner .

Interviews met projectplanner

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen projectplanner

Vacatures projectplanner

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectplanner ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectplanner . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als projectplanner ben je verantwoordelijk voor een goede planning van verschillende projecten binnen een organisatie. Je bent als projectplanner bezig met het maken van planningen voor projecten, het analyseren van de planningsrisico's en het afstemmen van alle processen van een project. Als projectplanner monitor je de actuele voortgang van een project ten opzichte van de planning en stuur je het project bij indien nodig.

Beoordeling Projectplanner

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Projectplanner ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Projectplanner

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep