U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Projectvoorbereider

Projectvoorbereider worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een projectvoorbereider? Lees de functieomschrijving.

Een projectvoorbereider is ondersteunend aan een projectleider of projectmanager. Als projectvoorbereider ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, doorrekenen, tekenen en begeleiden van van verschillende projecten. Verder heb je als projectvoorbereider contact en overleg met onderaannemers, aannemers en leveranciers in verband met het inkopen van verschillende onderdelen voor projecten. Als projectvoorbereider maak je een analyse en stel je een werkmethodiek op en geef je specificaties van de aanbesteding en en uitvoering van een project. Je bewaakt, controleert en rapporteert ten aanzien van de technische randvoorwaarden zoals de kwaliteit van het project en bijvoorbeeld verschillende milieuvoorwaarden. Als projectvoorbereider geef je een indicatie van het in te zetten personeel en materiaal.

Mensen vonden ons op: Job Projectvoorbereider, Baan Projectvoorbereider, Projectvoorbereider Worden, Functie-eisen Projectvoorbereider, Verantwoordelijkheden Projectvoorbereider, Functieprofiel Projectvoorbereider, Wat doet een Projectvoorbereider, Werken als Projectvoorbereider.

Projectvoorbereider worden: Opleiding tot projectvoorbereider

Afhankelijk van de organisatie waarin je als projectvoorbereider komt te werken, zijn verschillende opleidingen wenselijk. Als je als projectvoorbereider in de bouwsector komt te werken is de HBO-opleiding Vastgoed en Makelaardij bijvoorbeeld een geschikte opleding. Ook de opleiding werktuigbouwkunde is een toepassende opleiding voor toekomstige projectvoorbereiders. Verder volg je na je opleiding vaak nog verschillende cursussen om meer specifiek geschool te worden en om echt in te praktijk aan de slag te kunnen als projectvoorbereider.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Projectvoorbereider, Projectvoorbereider Worden, Opleidingsniveau Projectvoorbereider, Scholing Projectvoorbereider, Studie Projectvoorbereider, Bijscholing Projectvoorbereider, Omscholing Projectvoorbereider.

Organisaties waar een projectvoorbereider doorgaans werkzaam is

Als projectvoorbereider ben je meestal werkzaam in de sectoren zoals de bouw of de elektrotechniek. Je komt als projectvoorbereider vaak in de profitsector te werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Projectvoorbereider, Projectvoorbereider Worden, Opleidingsniveau Projectvoorbereider, Scholing Projectvoorbereider, Studie Projectvoorbereider, Bijscholing Projectvoorbereider, Omscholing Projectvoorbereider.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden projectvoorbereider

Als projectvoorbereider varieert je salaris tussen de 2000 en 3200 euro bruto per maand. Je salaris is net zoals bij veel andere beroepen afhankelijk van de sector en de organisatie waarin je komt te werken. Je salaris is ook afhankelijk van het aantal jaren ervaring dat je hebt als projectvoorbereider. Ook je secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen voor een projectvoorbereider per sector en organisatie.

Mensen vonden ons op: Salaris Projectvoorbereider, Loon Projectvoorbereider, Wat verdien je als Projectvoorbereider, Salarisschaal Projectvoorbereider, Salarisindicatie Projectvoorbereider, Bonus Projectvoorbereider, CAO Projectvoorbereider, Brutoloon Projectvoorbereider, Nettoloon Projectvoorbereider, Vakantiedagen Projectvoorbereider, Pensioen Projectvoorbereider.

Competenties, skills & vaardigheden projectvoorbereider

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Projectvoorbereider, Vaardigheden Projectvoorbereider, Attitude Projectvoorbereider, Kwalificaties Projectvoorbereider, Competentieprofiel Projectvoorbereider.

Boeken voor het beroep projectvoorbereider

Wil je meer weten over het beroep projectvoorbereider? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je projectvoorbereider bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken projectvoorbereider te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Projectvoorbereider, Projectvoorbereider ebooks, boek Projectvoorbereider.

Persoonstypen projectvoorbereider

Als projectvoorbereider moet je perfectionistisch zijn. Je moet realistisch kunnen denken en een goed inzicht hebben in de omgeving zodat je een goede inschatting kan maken tijdens het voorbereiden van een project (Perfectionist).

Verder is het wenselijk als projectvoorbereider dat je loyaal bent. Je moet je verantwoordelijkheid durven nemen en je moet door verschillende partijen als een betrouwbaar persoon worden gezien. Als je goed werk levert en betrouwbaar bent, zullen verschillende mensen, waaronder opdrachtgevers en aannemers, jou als persoon zeker meer gaan waarderen en meer vertrouwen in je hebben in je functie als projectvoorbereider (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Projectvoorbereider, Karakter Projectvoorbereider.

Netwerk projectvoorbereider

Als projectvoorbereider leg je verantwoording af aan de projectleider of projectmanager van een project. Je hebt verder contact met de aannemer van het project. Je bespreekt de voortgang van het project met de aannemer en stuurt de aannemer bij wanneer nodig. Tot slot leg je ook verantwoording af aan de opdrachtgever van het project en heb je geregeld overleg over de voortgang van het project. Je moet als projectvoorbereider immers aan de wensen van de opdrachtgever voldoen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Projectvoorbereider, Medewerkers Projectvoorbereider.

Is het beroep projectvoorbereider iets voor jou?

Zou je graag projectvoorbereider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als projectvoorbereider bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Projectvoorbereider, beroepskeuzetest Projectvoorbereider, beroep Projectvoorbereider kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden projectvoorbereider

Als projectvoorbereider kom je afhankelijk van de economische situatie in het land relatief snel of minder snel aan een baan. De hoeveelheid projecten is dus bepalend voor het arbeidsmarktperspectief van een projectvoorbereider.

Je hebt als projectvoorbereider wel verschillende doorgroeimogelijkheden. Je kan binnen een organisatie doorgroeien naar de functie van projectleider of projectmanager of je kan zelf doorgroeien naar verschillende directiefuncties binnen een organisatie.

 

 

Arbeidsmarktperspectief score projectvoorbereider

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep projectvoorbereider. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Projectvoorbereider, Promotie mogelijkheden Projectvoorbereider, Carriere Projectvoorbereider.

Solliciteren op de functie projectvoorbereider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als projectvoorbereider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor projectvoorbereider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als projectvoorbereider. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Projectvoorbereider, CV Projectvoorbereider, sollicitatie Projectvoorbereider.

Interviews met projectvoorbereider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen projectvoorbereider

Vacatures projectvoorbereider

Op zoek naar een nieuwe baan als Projectvoorbereider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Projectvoorbereider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een projectvoorbereider is ondersteunend aan een projectleider of projectmanager. Als projectvoorbereider ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, doorrekenen, tekenen en begeleiden van van verschillende projecten. Verder heb je als projectvoorbereider contact en overleg met onderaannemers, aannemers en leveranciers in verband met het inkopen van verschillende onderdelen voor projecten.

Beoordeling Projectvoorbereider

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Projectvoorbereider' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Projectvoorbereider

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep