U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Promotiemedewerker

Promotiemedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een promotiemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Een promotiemedewerker is iemand die producten promoot.

Een promotiemedewerker is werkzaam in een team. In dit team, dat de straat op gaat voor door een bepaald merk, gaat de promotiemedewerker op straat, tijdens evenementen (in hallen e.d.), in supermarkten, winkels of op beurzen reclame maken voor een bepaald merk. Dit doet de promotiemedewerker door aan voorbijgangers (of mensen die bij de beurs of het evenement aanwezig zijn) gratis samples van het product uit te delen en door het product aan te prijzen en te promoten. De bedoeling van het werk van een promotiemedewerker is het enthousiast maken van mensen voor een bepaald product (bijvoorbeeld een colamerk, een type deodorant, een snack, scheerspul of haargel e.d.).

Een promotiemedewerker moet flexibel inzetbaar zijn; hij krijgt een oproep wanneer er weer een nieuw product gepromoot moet worden. Daarnaast moet de promotiemedewerker spontaan en representatief zijn en van voldoende overtuigingskracht beschikken om de mensen warm te maken voor het product dat hij, samen met zijn, team promoot. De promotiemedewerker moet daarnaast sociaal zijn en leuk met mensen kunnen praten; hij is het visitekaartje van het merk en moet er daarom voor zorgen dat hij de goede naam van het merk in zijn waarde laat en promoot.

 Het werk van promotiemedewerker wordt over het algemeen gedaan door studenten.

Mensen vonden ons op: Job Promotiemedewerker, Baan Promotiemedewerker, Promotiemedewerker Worden, Functie-eisen Promotiemedewerker, Verantwoordelijkheden Promotiemedewerker, Functieprofiel Promotiemedewerker, Wat doet een Promotiemedewerker, Werken als Promotiemedewerker.

Promotiemedewerker worden: Opleiding tot promotiemedewerker

Voor het werk van promotiemedewerker is geen opleiding vereist. Hierdoor is het de ideale baan voor studenten of mensen die iets willen bijverdienen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Promotiemedewerker, Promotiemedewerker Worden, Opleidingsniveau Promotiemedewerker, Scholing Promotiemedewerker, Studie Promotiemedewerker, Bijscholing Promotiemedewerker, Omscholing Promotiemedewerker.

Organisaties waar een promotiemedewerker doorgaans werkzaam is

De promotiemedewerker wordt via het uitzendbureau of het promotiebureau voor verschillende merken de straat (of het winkelcentrum e.d.) opgestuurd.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Promotiemedewerker, Promotiemedewerker Worden, Opleidingsniveau Promotiemedewerker, Scholing Promotiemedewerker, Studie Promotiemedewerker, Bijscholing Promotiemedewerker, Omscholing Promotiemedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden promotiemedewerker

Het salaris van een promotiemedewerker ligt, afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten en het aantal werk dat de promotiemedewerker zelf aanneemt, gemiddeld tussen de €1000 en  €1333,- netto per maand. 

Mensen vonden ons op: Salaris Promotiemedewerker, Loon Promotiemedewerker, Wat verdien je als Promotiemedewerker, Salarisschaal Promotiemedewerker, Salarisindicatie Promotiemedewerker, Bonus Promotiemedewerker, CAO Promotiemedewerker, Brutoloon Promotiemedewerker, Nettoloon Promotiemedewerker, Vakantiedagen Promotiemedewerker, Pensioen Promotiemedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden promotiemedewerker

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Sociabiliteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Presenteren
 • Overtuigen
 • Representatief
 • Communicatief vaardig
 • Verkoopgericht
Mensen vonden ons op: Kennis Promotiemedewerker, Vaardigheden Promotiemedewerker, Attitude Promotiemedewerker, Kwalificaties Promotiemedewerker, Competentieprofiel Promotiemedewerker.

Boeken voor het beroep promotiemedewerker

Wil je meer weten over het beroep promotiemedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je promotiemedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken promotiemedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Promotiemedewerker, Promotiemedewerker ebooks, boek Promotiemedewerker.

Persoonstypen promotiemedewerker

Een promotiemedewerker moet flexibel inzetbaar zijn, representatief en communicatief vaardig zijn, en het niet erg vinden om reclame te maken voor een bepaald type werk. De promotiemedewerker is verantwoordelijk voor het trekken van klanten naar een nieuw (of bestaand merk) (succesvolle werker).

Daarnaast is het werk van promotiewerker ideaal voor de student die lekker buiten in een gezellig team producten wil promoten en met mensen een praatje wil maken. (levensgenieter)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Promotiemedewerker, Karakter Promotiemedewerker.

Netwerk promotiemedewerker

Het netwerk van de promotiemedewerker bestaat uit zijn uitzendbureau of het promotiebureau waarbij hij ingeschreven staat en die hem werk geven, het team waarin hij werkzaam is en de mensen op straat, het evenement, het winkelcentrum of de beurs aan wie hij het product moet promoten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Promotiemedewerker, Medewerkers Promotiemedewerker.

Is het beroep promotiemedewerker iets voor jou?

Zou je graag promotiemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als promotiemedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Promotiemedewerker, beroepskeuzetest Promotiemedewerker, beroep Promotiemedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden promotiemedewerker

Het arbeidsmarktperspectief voor een promotiemedewerker ligt in de lente en zomermaanden vrij hoog; er is dan behoorlijk wat werkgelegenheid voor promotiemedewerkers (alhoewel ze wel met elkaar concurreren en daarom als goede werker bij het uitzendbureau of promotiebureau te boek staat). In de herfst en winter is er minder werkgelegenheid, dit omdat er dan door de kou minder mensen de straat op worden gestuurd om te gaan promoten.

Voor dit beroep zijn geen doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score promotiemedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep promotiemedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Promotiemedewerker, Promotie mogelijkheden Promotiemedewerker, Carriere Promotiemedewerker.

Solliciteren op de functie promotiemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als promotiemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor promotiemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als promotiemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Promotiemedewerker, CV Promotiemedewerker, sollicitatie Promotiemedewerker.

Interviews met promotiemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen promotiemedewerker

Vacatures promotiemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Promotiemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Promotiemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een promotiemedewerker is iemand die producten promoot. Een promotiemedewerker is werkzaam in een team. In dit team, dat de straat op gaat voor door een bepaald merk, gaat de promotiemedewerker op straat, tijdens evenementen (in hallen e.d.

Beoordeling Promotiemedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Promotiemedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Promotiemedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep