U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Psychomotorisch Therapeut » Opleidingen

Opleidingen tot Psychomotorisch Therapeut

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Psychomotorisch Therapeut willen worden? Of ben je al Psychomotorisch Therapeut en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Psychomotorisch Therapeut, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Om psychomotorisch therapeut te worden kunnen er meerdere paden gekozen worden. Zo is het mogelijk een pedagogische of creatieve opleiding te volgen op het HBO (4 jarige opleidingen) waarna er een master psychomotorisch therapeut gevolgd kan worden aan de universiteit (2 jarige master).

Er kan ook gekozen worden voor de universitaire opleiding bewegingswetenschappen (3 jarige bachelor) waarna de master gevolgd kan worden. Beide richtingen hebben evenveel kans op de baan. HBO is meer praktijkgericht, maar WO spitst zich meer toe op de theoretische achtergrond van het beroep en natuurlijk ook de opleiding zelf.