U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Quizmaster

Quizmaster worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een quizmaster? Lees de functieomschrijving.

De Quizmaster is de leider van een quiz. De Quizmaster leidt het spel in goede banen, geeft aan of antwoorden juist of onjuist zijn, houdt de punten bij en zorgt dat de spelregels nageleefd worden. De Quizmaster leidt de uitvoering van de quiz in goede banen.

De Quizmaster is de leider van een quiz. Een quiz is een spel waarbij de deelnemers vragen moeten beantwoorden en soms bijbehorende opdrachten moeten uitvoeren. Een quiz is vaak op kennis en feiten gebaseerd, maar kan ook logisch denken bevatten. Quizzen komen in verschillende vormen voor. Denk hierbij aan gezelschapsspelen, zaalquizzen en televisiequizzen. Hierbij wordt degene die in het openbaar de quiz leidt, de Quizmaster genoemd.

De Quizmaster moet energiek en spontaan zijn, de deelnemers aan de quiz kunnen begeleiden en stimuleren maar ook zorgen dat zij zich aan de regels houden. De Quizmaster moet op de hoogte zijn van alles wat met de quiz te maken heeft en deze toe kunnen passen. De Quizmaster moet ook ingrijpen als de regels niet nageleefd worden. Vooral bij televisiequizzen is het belangrijk dat de Quizmaster een uitgesproken persoonlijkheid heeft en daarmee als het ware het boegbeeld van de quiz is.

Mensen vonden ons op: Job Quizmaster, Baan Quizmaster, Quizmaster Worden, Functie-eisen Quizmaster, Verantwoordelijkheden Quizmaster, Functieprofiel Quizmaster, Wat doet een Quizmaster, Werken als Quizmaster.

Quizmaster worden: Opleiding tot quizmaster

De Quizmaster heeft meestal geen specifieke opleiding gevolgd. De Quizmaster die een televisiequiz leiden, hebben vaak een televisieopleiding gedaan en zijn opgeleid tot presentator van een televisieprogramma. Hiermee kunnen zij dan ook Quizmaster worden. Voor de andere quizzen is er een specifieke opleiding tot Quizmaster geen vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Quizmaster, Quizmaster Worden, Opleidingsniveau Quizmaster, Scholing Quizmaster, Studie Quizmaster, Bijscholing Quizmaster, Omscholing Quizmaster.

Organisaties waar een quizmaster doorgaans werkzaam is

De Quizmaster kan voor een producent van televisieprogramma’s werken, als zelfstandige werken of bij een organisatie werken die quizzen aanbiedt. De Quizmaster is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Quizmaster, Quizmaster Worden, Opleidingsniveau Quizmaster, Scholing Quizmaster, Studie Quizmaster, Bijscholing Quizmaster, Omscholing Quizmaster.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden quizmaster

Het salaris van de Quizmaster is sterk afhankelijk van het type quiz dat de Quizmaster leidt, de organisatie waar de Quizmaster voor werkt en hoeveel de Quizmaster werkt. Het is om deze reden lastig een inschatting van het salaris te geven. Een bekende televisiequizmaster verdient vaak meer dan en quizmaster die quizzen voor bedrijven organiseert en leidt.

Mensen vonden ons op: Salaris Quizmaster, Loon Quizmaster, Wat verdien je als Quizmaster, Salarisschaal Quizmaster, Salarisindicatie Quizmaster, Bonus Quizmaster, CAO Quizmaster, Brutoloon Quizmaster, Nettoloon Quizmaster, Vakantiedagen Quizmaster, Pensioen Quizmaster.

Competenties, skills & vaardigheden quizmaster

 • Energie
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Quizmaster, Vaardigheden Quizmaster, Attitude Quizmaster, Kwalificaties Quizmaster, Competentieprofiel Quizmaster.

Boeken voor het beroep quizmaster

Wil je meer weten over het beroep quizmaster? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je quizmaster bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken quizmaster te komen.

Java Quizmaster voor beginners | Sar Maroof

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789057523960

Dit boek richt zich op het leren programmeren door het oefenen met programmeercodes. Veel theorie komt in het begin niet aan de orde. Dat is een grote uitdaging want het is niet makkelijk om een heel klein uitvoerbaar programmaatje te schrijven over allee...

Java Quizmaster voor beginners | Sar Maroof

leer, test en verbeter je Java-vaardigheid in 105 quizzen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057523571 | 240 pagina's

Java Quizmaster voor beginners 1e druk is een boek van Sar Maroof uitgegeven bij Brinkman Uitgeverij. ISBN 9789057523571 Dit boek richt zich op het leren programmeren door het oefenen met programmeercodes. Veel theorie komt in het begin niet aan de orde. ...

Quizmaster Chloe's Trivia A-Z Volume I | Chloe Jones

26 Rounds of Questions for Pub Quizzes, Trivia Nights, Fundraisers, and Just Plain Fun! - Engels | Paperback | 9780692334966 | 58 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Quizmaster, Quizmaster ebooks, boek Quizmaster.

Persoonstypen quizmaster

De Quizmaster moet een aansprekende persoonlijkheid hebben, energiek zijn en het boegbeeld van een quiz kunnen zijn (Levensgenieter). De Quizmaster moet de quiz in goede banen leiden, zorgen dat de regels nageleegd worden en dat de deelnemers het naar de zin hebben. De Quizmaster moet en leider zijn en onafhankelijk en zelfverzekerd zijn werk doen (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Quizmaster, Karakter Quizmaster.

Netwerk quizmaster

De Quizmaster werkt vaak voor een opdrachtgever of televisieproducent. De Quizmaster heeft soms te maken een spelleider of bedenker van de quiz. Ook heeft de Quizmaster te maken met de deelnemers van de quiz. De Quizmaster moet zorgen hen de vragen voorlezen, bepalen of de antwoorden kloppen en de quiz in goede banen leiden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Quizmaster, Medewerkers Quizmaster.

Is het beroep quizmaster iets voor jou?

Zou je graag quizmaster willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als quizmaster bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Quizmaster, beroepskeuzetest Quizmaster, beroep Quizmaster kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden quizmaster

Er is vrij weinig vraag naar Quizmasters. De bekendste Quizmasters zijn degene die een televisiequiz leiden. Dit zijn vaak presentatoren en vaak wordt er dan ook niet specifiek gezocht naar Quizmasters. Voor de Quizmaster zijn er ook weinig doorgroeimogelijkheden, behalve naar het leiden van bekendere en grootser opgezette quizzen.

Arbeidsmarktperspectief score quizmaster

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep quizmaster. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Quizmaster, Promotie mogelijkheden Quizmaster, Carriere Quizmaster.

Solliciteren op de functie quizmaster

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als quizmaster dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor quizmaster belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als quizmaster. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Quizmaster, CV Quizmaster, sollicitatie Quizmaster.

Interviews met quizmaster

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen quizmaster

Vacatures quizmaster

Op zoek naar een nieuwe baan als Quizmaster? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Quizmaster. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Quizmaster is de leider van een quiz. De Quizmaster leidt het spel in goede banen, geeft aan of antwoorden juist of onjuist zijn, houdt de punten bij en zorgt dat de spelregels nageleefd worden. De Quizmaster leidt de uitvoering van de quiz in goede banen.

Beoordeling Quizmaster

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Quizmaster' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Quizmaster

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep