U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Radicaliseringsambtenaar

Radicaliseringsambtenaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een radicaliseringsambtenaar? Lees de functieomschrijving.

Een Radicaliseringsambtenaar is binnen een aangesteld gebied (vaak een stad of gemeente) verantwoordelijk voor het in kaart brengen en zoveel mogelijk voorkomen en beperken van radicalisering in dat gebied. Dit gebeurt vaak ‘in het veld’: de Radicaliseringsambtenaar gaat af op signalen uit de samenleving van mogelijk opkomend extremisme en gaat met de betreffende personen in gesprek. Hierbij kan ook contact worden gezocht met betrokken instanties, ouders of religieuze instellingen.

Radicaliseringsambtenaar is een relatief nieuw beroep. In veel steden is er pas enkele jaren geld voor vrijgemaakt, vaak naar aanleiding van aanslagen die gepleegd waren vanuit een radicale ideologie. Nadat een Radicaliseringsambtenaar de radicalisering in zijn gebied zoveel mogelijk in kaart heeft gebracht en een actieplan heeft opgesteld, gaat hij op pad om dit plan uit te voeren. Hierbij zal hij veelal gebruik maken van andere (overheids)instanties.

 

Mensen vonden ons op: Job Radicaliseringsambtenaar, Baan Radicaliseringsambtenaar, Radicaliseringsambtenaar Worden, Functie-eisen Radicaliseringsambtenaar, Verantwoordelijkheden Radicaliseringsambtenaar, Functieprofiel Radicaliseringsambtenaar, Wat doet een Radicaliseringsambtenaar, Werken als Radicaliseringsambtenaar.

Radicaliseringsambtenaar worden: Opleiding tot radicaliseringsambtenaar

Er zijn geen speciale opleidingen beschikbaar om als Radicaliseringsambtenaar aan de slag te kunnen. Het kan een pré zijn om opgeleid te zijn in de richting van sociaal- of maatschappelijk werk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Radicaliseringsambtenaar, Radicaliseringsambtenaar Worden, Opleidingsniveau Radicaliseringsambtenaar, Scholing Radicaliseringsambtenaar, Studie Radicaliseringsambtenaar, Bijscholing Radicaliseringsambtenaar, Omscholing Radicaliseringsambtenaar.

Organisaties waar een radicaliseringsambtenaar doorgaans werkzaam is

Radicaliseringsambtenaars zijn enkel werkzaam voor de overheid, dus in non-profit organisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Radicaliseringsambtenaar, Radicaliseringsambtenaar Worden, Opleidingsniveau Radicaliseringsambtenaar, Scholing Radicaliseringsambtenaar, Studie Radicaliseringsambtenaar, Bijscholing Radicaliseringsambtenaar, Omscholing Radicaliseringsambtenaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden radicaliseringsambtenaar

De arbeidsvoorwaarden voor dit beroep zijn helaas onbekend.

Mensen vonden ons op: Salaris Radicaliseringsambtenaar, Loon Radicaliseringsambtenaar, Wat verdien je als Radicaliseringsambtenaar, Salarisschaal Radicaliseringsambtenaar, Salarisindicatie Radicaliseringsambtenaar, Bonus Radicaliseringsambtenaar, CAO Radicaliseringsambtenaar, Brutoloon Radicaliseringsambtenaar, Nettoloon Radicaliseringsambtenaar, Vakantiedagen Radicaliseringsambtenaar, Pensioen Radicaliseringsambtenaar.

Competenties, skills & vaardigheden radicaliseringsambtenaar

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Daadkrachtig
 • Observeren
Mensen vonden ons op: Kennis Radicaliseringsambtenaar, Vaardigheden Radicaliseringsambtenaar, Attitude Radicaliseringsambtenaar, Kwalificaties Radicaliseringsambtenaar, Competentieprofiel Radicaliseringsambtenaar.

Boeken voor het beroep radicaliseringsambtenaar

Wil je meer weten over het beroep radicaliseringsambtenaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je radicaliseringsambtenaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken radicaliseringsambtenaar te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Radicaliseringsambtenaar, Radicaliseringsambtenaar ebooks, boek Radicaliseringsambtenaar.

Persoonstypen radicaliseringsambtenaar

Persoonstypen die passen bij een Radicaliseringsambtenaar zijn de Waarnemer en de Bemiddelaar.
 
Als Radicaliseringsambtenaar moet je de samenleving in jouw aangewezen gebied goed kunnen analyseren en inzichtelijk kunnen maken, om te kunnen onderzoeken waar mogelijke radicalisering op kan treden en waarom (de Waarnemer).
 
Om als Radicaliseringsambtenaar aan de slag te kunnen moet je je als een vis in het water voelen binnen een samenleving. Je moet veel in contact blijven met verschillende groepen binnen die samenleving en op tijd signalen opvangen van mogelijke radicalisering. Daarnaast moet je in staat zijn deze radicalisering te bevechten door de betrokken personen te helpen (de Bemiddelaar).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Radicaliseringsambtenaar, Karakter Radicaliseringsambtenaar.

Netwerk radicaliseringsambtenaar

Als Radicaliseringsambtenaar zal je contact onderhouden met de bevolking en diverse overheidsinstanties. Denk hierbij aan de politie, jongerenwerkers, wethouders en maatschappelijk werkers. Ook heb je contact met scholen, religieuze instellingen en radicaliseringsambtenaren uit andere regio’s.

Mensen vonden ons op: Collega’s Radicaliseringsambtenaar, Medewerkers Radicaliseringsambtenaar.

Is het beroep radicaliseringsambtenaar iets voor jou?

Zou je graag radicaliseringsambtenaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als radicaliseringsambtenaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Radicaliseringsambtenaar, beroepskeuzetest Radicaliseringsambtenaar, beroep Radicaliseringsambtenaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden radicaliseringsambtenaar

Je zult niet in elke stad of gemeente een Radicaliseringsambtenaar vinden. Het is een relatief nieuw beroep en niet alle steden hebben het geld en/of de behoefte om een Radicaliseringsambtenaar in te zetten. Dat betekent dat er niet of nauwelijks vacatures voor Radicaliseringsambtenaren te vinden zijn.

Vaak groeien ambtenaren binnen hun gebied door naar een functie als Radicaliseringsambtenaar. Daarna zijn er nog  veel doorgroeimogelijkheden binnen de overheid.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Radicaliseringsambtenaar, Promotie mogelijkheden Radicaliseringsambtenaar, Carriere Radicaliseringsambtenaar.

Solliciteren op de functie radicaliseringsambtenaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als radicaliseringsambtenaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor radicaliseringsambtenaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als radicaliseringsambtenaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Radicaliseringsambtenaar, CV Radicaliseringsambtenaar, sollicitatie Radicaliseringsambtenaar.

Interviews met radicaliseringsambtenaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen radicaliseringsambtenaar

 • Programmamanager radicalisering en polarisatie

Overzicht

Vacatures radicaliseringsambtenaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Radicaliseringsambtenaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Radicaliseringsambtenaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Radicaliseringsambtenaar is binnen een aangesteld gebied (vaak een stad of gemeente) verantwoordelijk voor het in kaart brengen en zoveel mogelijk voorkomen en beperken van radicalisering in dat gebied. Dit gebeurt vaak ‘in het veld’: de Radicaliseringsambtenaar gaat af op signalen uit de samenleving van mogelijk opkomend extremisme en gaat met de betreffende personen in gesprek. Hierbij kan ook contact worden gezocht met betrokken instanties, ouders of religieuze instellingen.

Beoordeling Radicaliseringsambtenaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Radicaliseringsambtenaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Radicaliseringsambtenaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep