U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Rangeerder

Rangeerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een rangeerder? Lees de functieomschrijving.

De is Rangeerder is een medewerker van een transportbedrijf die de voertuigen op het bedrijfsterrein van zijn werkgever verplaatst. De Rangeerder is meestal werkzaam bij de spoorwegen of binnen de wegtransport. Bij het wegtransport is de Rangeerder degene die de voertuigen verplaatst en bij de spoorwegen verplaatst de Rangeerder de treinen. De functie van Rangeerder is het meest bekend van de spoorwegen.

De Rangeerder is bij de spoorwegen verantwoordelijk voor het rangeerproces. Dit is het verplaatsen van het spoorwegmateriaal. Dit houdt in dat de Rangeerder zich bezig houdt met het aan- en afkoppelen van rijtuigen, goederenwagons plaatst, defecte voertuigen uitzet, locomotieven omrijdt en wagens naar bestemming sorteert. Ook controleert de Rangeerder hierbij het materieel en meldt eventueel mankementen en defecten.

In het wegtransport is de Rangeerder een chauffeur. De Rangeerder verplaatste de wagens van een bedrijf op het bedrijfsterrein. Vaak gebruikt de Rangeerder hiervoor speciaal aangepaste vrachtwagens die bedoeld zijn om opleggers, wissellaadbakken en aanhangwagens te verplaatsen. Dit moet vaak snel en efficiënt gebeuren en ook hierbij moet de Rangeerder eventuele mankementen en defecten signaleren en melden.

De Rangeerder werkt zelfstandig of in een groep en wordt aangestuurd door een ploegleider.  Het is voor de Rangeerder belangrijk om de regels en procedures op het gebied van veiligheid te kennen en goed toe te passen.  Ook de onderlinge communicatie tussen de werknemers is van belang voor het in goede banen leiden van de werkzaamheden.

Mensen vonden ons op: Job Rangeerder, Baan Rangeerder, Rangeerder Worden, Functie-eisen Rangeerder, Verantwoordelijkheden Rangeerder, Functieprofiel Rangeerder, Wat doet een Rangeerder, Werken als Rangeerder.

Rangeerder worden: Opleiding tot rangeerder

Voor de functie van Rangeerder bestaan specifieke opleidingen en cursussen. Veel van deze opleidingen vinden bij de organisatie zelf plaats en zijn dus interne opleidingen. Kennis van en ervaring met de transportsector kunnen van belang zijn voor toelating tot deze interne opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Rangeerder, Rangeerder Worden, Opleidingsniveau Rangeerder, Scholing Rangeerder, Studie Rangeerder, Bijscholing Rangeerder, Omscholing Rangeerder.

Organisaties waar een rangeerder doorgaans werkzaam is

De Rangeerder werkt voor een transportbedrijf. Dit kan voor de spoorwegen of voor een wegtransportbedrijf zijn. De Rangeerder is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Rangeerder, Rangeerder Worden, Opleidingsniveau Rangeerder, Scholing Rangeerder, Studie Rangeerder, Bijscholing Rangeerder, Omscholing Rangeerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden rangeerder

Het salaris van de Rangeerder is voor een deel afhankelijk van het bedrijf waar de Rangeerder voor werkt. Er gelden verschillende CAO’s voor de spoorwegen en voor het wegtransport. Gemiddeld verdient de Rangeerder tussen de €1400,- en €2000,-.

Mensen vonden ons op: Salaris Rangeerder, Loon Rangeerder, Wat verdien je als Rangeerder, Salarisschaal Rangeerder, Salarisindicatie Rangeerder, Bonus Rangeerder, CAO Rangeerder, Brutoloon Rangeerder, Nettoloon Rangeerder, Vakantiedagen Rangeerder, Pensioen Rangeerder.

Competenties, skills & vaardigheden rangeerder

 • Energie
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Plannen en organiseren
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Rangeerder, Vaardigheden Rangeerder, Attitude Rangeerder, Kwalificaties Rangeerder, Competentieprofiel Rangeerder.

Boeken voor het beroep rangeerder

Wil je meer weten over het beroep rangeerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je rangeerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken rangeerder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Rangeerder, Rangeerder ebooks, boek Rangeerder.

Persoonstypen rangeerder

De Rangeerder moet analytisch sterk zijn, goed kunnen plannen en het overzicht kunnen bewaren. De Rangeerder moet weten welke wagens waar heen moeten en waar welke wagens staan (Waarnemer). Daarnaast moet de Rangeerder een harde werker zijn, energiek zijn en door wind en regen kunnen werken (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Rangeerder, Karakter Rangeerder.

Netwerk rangeerder

De Rangeerder werkt zelfstandig of in een team. De Rangeerder werkt vaak onder de leiding van een ploegleider. Daarnaast heeft de Rangeerder bijvoorbeeld te maken met machinisten en andere spoorwegmedewerkers en chauffeurs.

Mensen vonden ons op: Collega’s Rangeerder, Medewerkers Rangeerder.

Is het beroep rangeerder iets voor jou?

Zou je graag rangeerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als rangeerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Rangeerder, beroepskeuzetest Rangeerder, beroep Rangeerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden rangeerder

Er is voldoende vraag naar Rangeerders. De Rangeerder kan doorgroeien naar een meer leidinggevende functie en daardoor meer verantwoordelijkheden krijgen.

Arbeidsmarktperspectief score rangeerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep rangeerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Rangeerder, Promotie mogelijkheden Rangeerder, Carriere Rangeerder.

Solliciteren op de functie rangeerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als rangeerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor rangeerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als rangeerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Rangeerder, CV Rangeerder, sollicitatie Rangeerder.

Interviews met rangeerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen rangeerder

Vacatures rangeerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Rangeerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Rangeerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De is Rangeerder is een medewerker van een transportbedrijf die de voertuigen op het bedrijfsterrein van zijn werkgever verplaatst. De Rangeerder is meestal werkzaam bij de spoorwegen of binnen de wegtransport. Bij het wegtransport is de Rangeerder degene die de voertuigen verplaatst en bij de spoorwegen verplaatst de Rangeerder de treinen.

Beoordeling Rangeerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Rangeerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Rangeerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep