U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Reclamevlieger

Reclamevlieger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een reclamevlieger? Lees de functieomschrijving.

 

Een Reclamevlieger is iemand die in een klein vliegtuig met een reclamevlag langs grote groepen mensen vliegt.

Het spandoek met de reclame wordt vastgemaakt aan een sleeptouw. Dit touw wordt tussen twee palen van ongeveer drie meter gespannen. De Reclamevlieger pikt dit touw op met de haak die aan de achterkant van het vliegtuig zit. Vervolgens vliegt hij één tot vier uur boven een groep mensen.

De Reclamevlieger vliegt boven evenementen als Koninginnedag en de Vierdaagse in Nijmegen, maar ook langs het strand en boven recreatieplassen of stadions. Hier bevinden zich veel mensen, waardoor de reclame veel mensen bereikt. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld fabrikanten van wasmiddelen of andere goederen, maar ook loterijen, lokale ondernemers en mensen die hun partner op een originele manier ten huwelijk willen vragen of iemand willen feliciteren.

Het seizoen loopt van half april tot eind september. Buiten het seizoen kan een Reclamevlieger zijn geld verdienen door rondvluchten of introductielessen te verzorgen. Vaak werkt een Reclamevlieger dit werk een paar seizoenen, totdat hij een baan heeft gevonden als verkeersvlieger. Dit wil overigens niet zeggen dat het werk gemakkelijk is. Het vliegen in een reclamevliegtuigje met een vlag vereist wel wat oefening.

Mensen vonden ons op: Job Reclamevlieger, Baan Reclamevlieger, Reclamevlieger Worden, Functie-eisen Reclamevlieger, Verantwoordelijkheden Reclamevlieger, Functieprofiel Reclamevlieger, Wat doet een Reclamevlieger, Werken als Reclamevlieger.

Reclamevlieger worden: Opleiding tot reclamevlieger

 

Iemand die Reclamevlieger wil worden, moet minimaal in het bezit zijn van een Commercial Pilot License (CPL) en minimaal 200 uur als hoofdbestuurder hebben gevlogen. Deze eisen zijn echter niet bij wet vastgelegd.

Vervolgens krijgt de Reclamevlieger les in het oppakken van het spandoek (sleep). Dit vereist wat oefening en wordt niet geleerd tijdens de vliegopleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Reclamevlieger, Reclamevlieger Worden, Opleidingsniveau Reclamevlieger, Scholing Reclamevlieger, Studie Reclamevlieger, Bijscholing Reclamevlieger, Omscholing Reclamevlieger.

Organisaties waar een reclamevlieger doorgaans werkzaam is

 

Een Reclamevlieger werkt voor een bedrijf dat reclamevluchten en vaak ook rondvluchten en introductielessen verzorgt. Het bedrijf streeft naar winst en hoort dus thuis in de profitsector. Soms werkt een Reclamevlieger als freelancer en is dus werkzaam voor meerdere bedrijven. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Reclamevlieger, Reclamevlieger Worden, Opleidingsniveau Reclamevlieger, Scholing Reclamevlieger, Studie Reclamevlieger, Bijscholing Reclamevlieger, Omscholing Reclamevlieger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden reclamevlieger

 

Hoeveel een Reclamevlieger verdient, is niet bekend. Het bedrag is onder meer afhankelijk van de werkgever, en de leeftijd en ervaring van de Reclamevlieger. Omdat iemand vaak begint als Reclamevlieger en later Verkeersvlieger wordt, ligt het salaris van een Reclamevlieger lang niet zo hoog als dat van een Verkeersvlieger.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden gelden, is ook niet bekend. Vaak gelden bijvoorbeeld vakantiedagen en onregelmatigheidstoeslagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Reclamevlieger, Loon Reclamevlieger, Wat verdien je als Reclamevlieger, Salarisschaal Reclamevlieger, Salarisindicatie Reclamevlieger, Bonus Reclamevlieger, CAO Reclamevlieger, Brutoloon Reclamevlieger, Nettoloon Reclamevlieger, Vakantiedagen Reclamevlieger, Pensioen Reclamevlieger.

Competenties, skills & vaardigheden reclamevlieger

 • Stressbestendigheid
 • Flexibel
 • Klantgericht
 • Technisch
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Reclamevlieger, Vaardigheden Reclamevlieger, Attitude Reclamevlieger, Kwalificaties Reclamevlieger, Competentieprofiel Reclamevlieger.

Boeken voor het beroep reclamevlieger

Wil je meer weten over het beroep reclamevlieger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je reclamevlieger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken reclamevlieger te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Reclamevlieger, Reclamevlieger ebooks, boek Reclamevlieger.

Persoonstypen reclamevlieger

 

Persoonstypen die passen bij een Reclamevlieger zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een Reclamevlieger moet een goed inzicht in zijn omgeving hebben en snel kunnen anticiperen op lastige situaties, zoals veranderende weersomstandigheden (Waarnemer).

Ook is een Reclamevlieger erg nauwkeurig. Hij  moet goed kunnen navigeren, zodat hij goed boven bijvoorbeeld het stadion blijft vliegen en iedereen de reclameboodschap goed kan lezen. Ook moet hij ervoor zorgen dat alle vliegsystemen en –instrumenten goed staan afgesteld (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Reclamevlieger, Karakter Reclamevlieger.

Netwerk reclamevlieger

Een Reclamevlieger heeft vaak een Co-piloot aan zijn zijde. Met hem maakt hij beslissingen over bijvoorbeeld de vliegroute. Ook heeft een Reclamevlieger soms contact met opdrachtgevers, die hun wensen aangeven. De Reclamevlieger verzorgt soms ook rondvluchten en heeft dan contact met passagiers.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Reclamevlieger, Medewerkers Reclamevlieger.

Is het beroep reclamevlieger iets voor jou?

Zou je graag reclamevlieger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als reclamevlieger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Reclamevlieger, beroepskeuzetest Reclamevlieger, beroep Reclamevlieger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden reclamevlieger

 

Het reclamevliegen wordt bedreigd in Nederland. De bedrijven moeten aan steeds meer eisen voldoen en ook krijgen ze steeds meer met verboden te maken. Het zal dus niet heel gemakkelijk zijn om aan een baan als Reclamevlieger te komen.

Na een paar seizoenen heeft een Reclamevlieger vaak voldoende ervaring opgedaan om als Verkeersvlieger aan de slag te gaan. Ook daar kan hij weer doorgroeien, bijvoorbeeld tot eerste piloot. Dit zal echter jaren in beslag nemen.

Arbeidsmarktperspectief score reclamevlieger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep reclamevlieger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Reclamevlieger, Promotie mogelijkheden Reclamevlieger, Carriere Reclamevlieger.

Solliciteren op de functie reclamevlieger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als reclamevlieger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor reclamevlieger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als reclamevlieger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Reclamevlieger, CV Reclamevlieger, sollicitatie Reclamevlieger.

Interviews met reclamevlieger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen reclamevlieger

Vacatures reclamevlieger

Op zoek naar een nieuwe baan als Reclamevlieger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Reclamevlieger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Reclamevlieger is iemand die in een klein vliegtuig met een reclamevlag langs grote groepen mensen vliegt. Het spandoek met de reclame wordt vastgemaakt aan een sleeptouw. Dit touw wordt tussen twee palen van ongeveer drie meter gespannen.

Beoordeling Reclamevlieger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Reclamevlieger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Reclamevlieger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep