U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Recreatiedeskundige

Recreatiedeskundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een recreatiedeskundige? Lees de functieomschrijving.

De Recreatiedeskundige kan verschillende rollen vervullen. De Recreatiedeskundige heeft meestal een management- of beleidsfunctie op het gebied van toerisme en recreatie. De Recreatiedeskundige kan hiervoor bij verschillende instellingen werken. Denk aan het Nederlands Bureau voor Toerisme, VVV, evenementenorganisaties, attractieparken en reisbureaus.

De Recreatiedeskundige vervult vaak een hoge functie in de vrijetijdswereld. De Recreatiedeskundige kan zich bijvoorbeeld bezig houden met marktonderzoek en het ontwikkelen van nieuwe recreatieproducten. Ook marketingactiviteiten vallen vaak onder de werkzaamheden van de Recreatiedeskundige.  Recreatiedeskundige die werkzaam zijn bij een VVV of bijvoorbeeld gemeente, zullen bijvoorbeeld promotieplannen voor steden ontwerpen. De Recreatiedeskundige kan ook een manager bij een attractiepark of andere recreatieve locatie zijn.

De Recreatiedeskundige is gericht op het geven van advies en het ontwikkelen van het beleid. De Recreatiedeskundige moet hiervoor beschikken over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. De Recreatiedeskundige moet een goed inzicht hebben in wat mensen leuk vinden. Ook moet de Recreatiedeskundige goed met mensen om kunnen gaan en contacten onderhouden.

Mensen vonden ons op: Job Recreatiedeskundige, Baan Recreatiedeskundige, Recreatiedeskundige Worden, Functie-eisen Recreatiedeskundige, Verantwoordelijkheden Recreatiedeskundige, Functieprofiel Recreatiedeskundige, Wat doet een Recreatiedeskundige, Werken als Recreatiedeskundige.

Recreatiedeskundige worden: Opleiding tot recreatiedeskundige

Een HBO opleiding in de toerisme en/of recreatie is het meest geschikt om aan de slag te kunnen als Recreatiedeskundige. Kennis van marketing is ook belangrijk. Naast een passende opleiding, moet de Recreatiedeskundige eerst vaak ervaring opdoen in de recreatiebranche voordat de Recreatiedeskundige een adviserende of leidinggevende rol kan gaan vervullen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Recreatiedeskundige, Recreatiedeskundige Worden, Opleidingsniveau Recreatiedeskundige, Scholing Recreatiedeskundige, Studie Recreatiedeskundige, Bijscholing Recreatiedeskundige, Omscholing Recreatiedeskundige.

Organisaties waar een recreatiedeskundige doorgaans werkzaam is

De Recreatiedeskundige heeft een management- of beleidsfunctie op het gebied van toerisme en/of recreatie. De Recreatiedeskundige kan hiervoor werken bij bijvoorbeeld een VVV-bureau, gemeente of het Nederlands Bureau voor Toerisme. Ook kan de Recreatiedeskundige werkzaam zijn bij evenementenorganisaties, attractieparken en reisbureaus. De Recreatiedeskundige kan zowel bij een non-profit als profit organisatie werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Recreatiedeskundige, Recreatiedeskundige Worden, Opleidingsniveau Recreatiedeskundige, Scholing Recreatiedeskundige, Studie Recreatiedeskundige, Bijscholing Recreatiedeskundige, Omscholing Recreatiedeskundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden recreatiedeskundige

Het is lastig een inschatting te geven van het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Recreatiedeskundige. De Recreatiedeskundige kan namelijk bij zeer uiteenlopende organisaties werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Salaris Recreatiedeskundige, Loon Recreatiedeskundige, Wat verdien je als Recreatiedeskundige, Salarisschaal Recreatiedeskundige, Salarisindicatie Recreatiedeskundige, Bonus Recreatiedeskundige, CAO Recreatiedeskundige, Brutoloon Recreatiedeskundige, Nettoloon Recreatiedeskundige, Vakantiedagen Recreatiedeskundige, Pensioen Recreatiedeskundige.

Competenties, skills & vaardigheden recreatiedeskundige

 • Klantgerichtheid
 • Sociabiliteit
 • Leiderschap
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Recreatiedeskundige, Vaardigheden Recreatiedeskundige, Attitude Recreatiedeskundige, Kwalificaties Recreatiedeskundige, Competentieprofiel Recreatiedeskundige.

Boeken voor het beroep recreatiedeskundige

Wil je meer weten over het beroep recreatiedeskundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je recreatiedeskundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken recreatiedeskundige te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Recreatiedeskundige, Recreatiedeskundige ebooks, boek Recreatiedeskundige.

Persoonstypen recreatiedeskundige

De Recreatiedeskundige moet een belangrijke functie binnen de recreatiewereld kunnen vervullen. De Recreatiedeskundige moet de verantwoordelijkheid kunnen nemen en een visie op recreatie hebben. Ook moet de Recreatiedeskundige praktisch ingesteld zijn en leiding kunnen geven (Baas).  Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden en mensenkennis ook onmisbaar (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Recreatiedeskundige, Karakter Recreatiedeskundige.

Netwerk recreatiedeskundige

De Recreatiedeskundige heeft veel te maken met anderen in de recreatie en toerisme. Welke personen precies tot het netwerk van de Recreatiedeskundige is afhankelijk van de organisatie waar de Recreatiedeskundige werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Collega’s Recreatiedeskundige, Medewerkers Recreatiedeskundige.

Is het beroep recreatiedeskundige iets voor jou?

Zou je graag recreatiedeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als recreatiedeskundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Recreatiedeskundige, beroepskeuzetest Recreatiedeskundige, beroep Recreatiedeskundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden recreatiedeskundige

Voor een starter kan het moeilijk zijn om een baan in de recreatie en/of toerisme te vinden. De Recreatiedeskundige begint meestal op een lager niveau en kan door ervaring op te doen doorgroeien naar de functie van Recreatiedeskundige. 

Arbeidsmarktperspectief score recreatiedeskundige

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep recreatiedeskundige. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Recreatiedeskundige, Promotie mogelijkheden Recreatiedeskundige, Carriere Recreatiedeskundige.

Solliciteren op de functie recreatiedeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als recreatiedeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor recreatiedeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als recreatiedeskundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Recreatiedeskundige, CV Recreatiedeskundige, sollicitatie Recreatiedeskundige.

Interviews met recreatiedeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen recreatiedeskundige

Vacatures recreatiedeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Recreatiedeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Recreatiedeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Recreatiedeskundige kan verschillende rollen vervullen. De Recreatiedeskundige heeft meestal een management- of beleidsfunctie op het gebied van toerisme en recreatie. De Recreatiedeskundige kan hiervoor bij verschillende instellingen werken.

Beoordeling Recreatiedeskundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Recreatiedeskundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Recreatiedeskundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep