U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Recreatief begeleider

Recreatief begeleider worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een recreatief begeleider? Lees de functieomschrijving.

De Recreatief begeleider stelt activiteitenprogramma’s samen voor recreanten en vakantiegangers. De Recreatief begeleider begeleidt samen met anderen deze activiteiten en organiseert en plant alles. Samen met de werkgever bepaalt de Recreatief begeleider welke activiteiten er dat seizoen aangeboden gaan worden en de Recreatief begeleider voert deze activiteiten vervolgens uit.

 

De Recreatief begeleider werkt in de recreatiesector en is daardoor meestal werkzaam bij een camping, bungalowpark of dagrecreatieverblijf. Hier gaan mensen heen om voor een dag of voor een langere periode te genieten van hun rust, even weg te zijn van hun dagelijkse bezigheden en een leuke tijd te hebben. Deze mensen willen daarom leuke dingen doen en ook zorgen dat hun kinderen genoeg te doen hebben. De taak van de Recreatief begeleider is om in deze behoeften te voorzien.

 

De Recreatief begeleider organiseert vaak diverse sport- en beweegactiviteiten, fietstochten, museumbezoeken en nog veel meer. De Recreatief begeleider heeft het vooral in het hoogseizoen erg druk en maakt dan lange dagen. De Recreatief begeleider moet voor de gasten klaarstaan en het hen naar de zin maken. De Recreatief begeleider moet hiervoor beschikken over een flinke portie energie en enthousiasme. Ook moet de Recreatief begeleider voldoende creativiteit hebben om de mensen te vermaken en eventueel te kunnen improviseren. De Recreatief begeleider moet spontaan zijn, houden van een uitdaging en goed met mensen om kunnen gaan.

Mensen vonden ons op: Job Recreatief begeleider, Baan Recreatief begeleider, Recreatief begeleider Worden, Functie-eisen Recreatief begeleider, Verantwoordelijkheden Recreatief begeleider, Functieprofiel Recreatief begeleider, Wat doet een Recreatief begeleider, Werken als Recreatief begeleider.

Recreatief begeleider worden: Opleiding tot recreatief begeleider

Vaak volgt de Recreatief begeleider aan het begin van het seizoen of bij het begin van het werk een één of meerdaagse cursus bij de werkgever. Hier leert de Recreatief begeleider over de verschillende activiteiten, wat de Recreatief begeleider precies moet doen en hoe de Recreatief begeleider met verschillende situaties om moet gaan. Een eventuele opleiding in de toerisme en/of recreatie kan als een pré worden gezien.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Recreatief begeleider, Recreatief begeleider Worden, Opleidingsniveau Recreatief begeleider, Scholing Recreatief begeleider, Studie Recreatief begeleider, Bijscholing Recreatief begeleider, Omscholing Recreatief begeleider.

Organisaties waar een recreatief begeleider doorgaans werkzaam is

De Recreatief begeleider is werkzaam in de recreatiesector en werkt vaak op een bungalowpark, camping of dafrecreatieverblijf. De Recreatief begeleider is hiermee werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Recreatief begeleider, Recreatief begeleider Worden, Opleidingsniveau Recreatief begeleider, Scholing Recreatief begeleider, Studie Recreatief begeleider, Bijscholing Recreatief begeleider, Omscholing Recreatief begeleider.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden recreatief begeleider

Het salaris van de Recreatief begeleider is lastig in te schatten. De Recreatief begeleider werkt in het hoogseizoen vaak lange dagen. Het salaris is afhankelijk van de werkplek en de ervaring van de Recreatief begeleider. Vaak wordt de rol van Recreatief begeleider ook gezien als mooi kans om te leren of als vakantiebaan.

Mensen vonden ons op: Salaris Recreatief begeleider, Loon Recreatief begeleider, Wat verdien je als Recreatief begeleider, Salarisschaal Recreatief begeleider, Salarisindicatie Recreatief begeleider, Bonus Recreatief begeleider, CAO Recreatief begeleider, Brutoloon Recreatief begeleider, Nettoloon Recreatief begeleider, Vakantiedagen Recreatief begeleider, Pensioen Recreatief begeleider.

Competenties, skills & vaardigheden recreatief begeleider

 • Energie
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Sociabiliteit
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Recreatief begeleider, Vaardigheden Recreatief begeleider, Attitude Recreatief begeleider, Kwalificaties Recreatief begeleider, Competentieprofiel Recreatief begeleider.

Boeken voor het beroep recreatief begeleider

Wil je meer weten over het beroep recreatief begeleider? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je recreatief begeleider bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken recreatief begeleider te komen.

Didactiek Voor Sport En Bewegen | Edwin Timmers

aantekenboek voor aanvoerder,begeleider, coach en trainer - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789060765326 | 454 pagina's

De begeleiding van een voetbalelftal vergt veel tijd. Zowel thuis als op het veld moet de coach of elftalbegeleider snel een aantal gegevens voorhanden hebben: telefoonnummers, competitie-indeling, blessures, boekingen, data van toernooien enzovoort. Om a...

Mensen vonden ons op: boeken voor Recreatief begeleider, Recreatief begeleider ebooks, boek Recreatief begeleider.

Persoonstypen recreatief begeleider

De Recreatief begeleider moet beschikken over voldoende energie, een flinke portie enthousiasme en doorzettingsvermogen (Levensgenieter). De Recreatief begeleider moet de gasten weten te motiveren voor de verschillende activiteiten en zorgen dat zij een leuke tijd hebben. De Recreatief begeleider moet goed met mensen om kunnen gaan en luisteren naar hun behoeftes (Gever). Ook moet de Recreatief begeleider goed kunnen plannen en organsieren en eventueel kunnen improviseren als er plotseling dingen veranderen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Recreatief begeleider, Karakter Recreatief begeleider.

Netwerk recreatief begeleider

De Recreatief begeleider werkt vaak samen in een team met andere Recreatief begeleiders en recreatiemedewerkers. De Recreatief begeleider plant de activiteiten vaak in overleg met de werkgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Recreatief begeleider, Medewerkers Recreatief begeleider.

Is het beroep recreatief begeleider iets voor jou?

Zou je graag recreatief begeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als recreatief begeleider bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Recreatief begeleider, beroepskeuzetest Recreatief begeleider, beroep Recreatief begeleider kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden recreatief begeleider

Er is voldoende vraag naar Recreatief begeleider, maar het is meestal wel seizoensgebonden werk. Vooral in het hoogseizoen is er veel werk, maar daarbuiten vaak niet. De doorgroeimogelijkheden zijn beperkt.

Arbeidsmarktperspectief score recreatief begeleider

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep recreatief begeleider. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Recreatief begeleider, Promotie mogelijkheden Recreatief begeleider, Carriere Recreatief begeleider.

Solliciteren op de functie recreatief begeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als recreatief begeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor recreatief begeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als recreatief begeleider. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Recreatief begeleider, CV Recreatief begeleider, sollicitatie Recreatief begeleider.

Interviews met recreatief begeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen recreatief begeleider

Vacatures recreatief begeleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Recreatief begeleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Recreatief begeleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Recreatief begeleider stelt activiteitenprogramma’s samen voor recreanten en vakantiegangers. De Recreatief begeleider begeleidt samen met anderen deze activiteiten en organiseert en plant alles. Samen met de werkgever bepaalt de Recreatief begeleider welke activiteiten er dat seizoen aangeboden gaan worden en de Recreatief begeleider voert deze activiteiten vervolgens uit.

Beoordeling Recreatief begeleider

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Recreatief begeleider' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Recreatief begeleider

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep