U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Recruitment Manager

Recruitment Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een recruitment Manager? Lees de functieomschrijving.

Als Recruitment Manager ben je verantwoordelijk voor de Recruitment Consultants. Jij bent de eindverantwoordelijke voor de behaalde resultaten en het realiseren van de gestelde doelstellingen.

Je vervult onder andere een rol in de opzet en uitvoering in de recruitment- en humanresourceprocessen. Als Recruitment Manager vertaal je het beleid van het recruitmentbedrijf naar daadwerkelijke plannen voor regio's of vestigingen, wanneer je Manager bent van meer dan een vestiging. In dat geval behoren ook het organiseren en maken van planningen met regiomanagers of de directeur tot je taken.

Mensen vonden ons op: Job Recruitment Manager, Baan Recruitment Manager, Recruitment Manager Worden, Functie-eisen Recruitment Manager, Verantwoordelijkheden Recruitment Manager, Functieprofiel Recruitment Manager, Wat doet een Recruitment Manager, Werken als Recruitment Manager.

Recruitment Manager worden: Opleiding tot recruitment Manager

Om Recruitment Manager te worden heb je minimaal HBO werk- en denkniveau nodig of een WO achtergrond. Vaak wordt er niet een specifieke opleiding gevraagd, maar vooral ervaring.

Een optie kan zijn om door te stromen in deze functie vanuit de functie van Recruitment Consultant. Je hebt dan al meer ervaring in deze richting. Een logische opleidingskeuze is dan richting Recruitment of Sales. Soms worden er ook traineeships aangeboden vanuit recruitmentbedrijven die je dan in praktijk de kneepjes van het vak bijbrengen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Recruitment Manager, Recruitment Manager Worden, Opleidingsniveau Recruitment Manager, Scholing Recruitment Manager, Studie Recruitment Manager, Bijscholing Recruitment Manager, Omscholing Recruitment Manager.

Organisaties waar een recruitment Manager doorgaans werkzaam is

Een recruitmentbureau waar de Recruitment Manager werkt is bedoelt om winst te maken. Diensten worden verleend na betaling. Dat betekent dat de functie dus valt onder de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Recruitment Manager, Recruitment Manager Worden, Opleidingsniveau Recruitment Manager, Scholing Recruitment Manager, Studie Recruitment Manager, Bijscholing Recruitment Manager, Omscholing Recruitment Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden recruitment Manager

Het salaris van een Recruitment Manager ligt ergens tussen de €3500 en de €6000 bruto per maand. Wat je gaat verdienen hangt af van leeftijd, opleidingsniveau, taken en het werkveld waarbinnen het recruitmentbureau actief is. Ook bestaat het salaris voor een deel uit bonussen. Hoeveel bonussen of commissie je krijgt hangt af van de prestaties van jou en het team dat voor je werkt.

Overige arbeidsvoorwaarden kunnen onder andere zijn trainingen, mobiele telefoon, laptop en een eindejaarsbonus.

Mensen vonden ons op: Salaris Recruitment Manager, Loon Recruitment Manager, Wat verdien je als Recruitment Manager, Salarisschaal Recruitment Manager, Salarisindicatie Recruitment Manager, Bonus Recruitment Manager, CAO Recruitment Manager, Brutoloon Recruitment Manager, Nettoloon Recruitment Manager, Vakantiedagen Recruitment Manager, Pensioen Recruitment Manager.

Competenties, skills & vaardigheden recruitment manager

 • Netwerken
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Besluitvaardigheid
 • Assertiviteit
Mensen vonden ons op: Kennis Recruitment Manager, Vaardigheden Recruitment Manager, Attitude Recruitment Manager, Kwalificaties Recruitment Manager, Competentieprofiel Recruitment Manager.

Boeken voor het beroep recruitment manager

Wil je meer weten over het beroep recruitment manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je recruitment manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken recruitment manager te komen.

Recruitment | R. P. J. Archer

For Managers - Engels | Paperback | 9781847485908 | 48 pagina's

All managers face the same problems: When is the right time to recruit? How do you look for a suitable employee? How should an interview be conducted to draw out the best from a candidate? How can you ensure you find the right person for the job? All too ...

Yes, I Am a HR Manager of Course I Talk to Myself When I Work Sometimes I Need Expert Advice | Maximus Designs

Recruitment Notebook Journal Handlettering Logbook 110 Graph Paper Pages 6 X 9 HR Manager Books I Recruitment Books I Recruitment Gifts - Engels | Paperback | 9781794332416 | 112 pagina's

...

My Mommy Is the Best Recruiting Manager | Creative Juices Publishing

Kids Proud of Recruitment Specialist Mom Novelty Gift Notebook - Engels | Paperback | 9781722058777 | 110 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Recruitment Manager, Recruitment Manager ebooks, boek Recruitment Manager.

Persoonstypen recruitment Manager

In eerste instantie ben je als Recruitment Manager leidinggevende van een groep medewerkers binnen het recruitmentbureau. Dat wil zeggen dat je ook van nature over die eigenschappen moet beschikken. Je moet gezag uitstralen en zelfvertrouwen hebben. Toch moet je ook dusdanig met de werkvloer in contact zijn dat personeel wanneer dat nodig is naar je toe kan en durft te stappen (Baas).

Omdat het halen van targets afhankelijk is van de inspanningen en leiding van de Recruitment Manager moet je gedreven zijn en het beter willen doen dan anderen. Verlies daarbij echter niet uit het oog wat praktisch haalbaar is voor je personeel om te voorkomen dat zich hierin problemen ontwikkelen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Recruitment Manager, Karakter Recruitment Manager.

Netwerk recruitment Manager

De Recruitment Manager heeft in eerste instantie vooral te maken met het team van recruitment consultants onder zich. Zij doen het directe werk op de werkvloer en rapporteren aan jou. De Recruitment Manager moet dan weer verantwoording afleggen aan de regiomanager. De regiomanager staat weer in contact met andere regiomanagers en de directeur van het geheel.

Mensen vonden ons op: Collega’s Recruitment Manager, Medewerkers Recruitment Manager.

Is het beroep recruitment Manager iets voor jou?

Zou je graag recruitment Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als recruitment Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Recruitment Manager, beroepskeuzetest Recruitment Manager, beroep Recruitment Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden recruitment Manager

Er zijn aardig wat vacatures te vinden voor de functie van Recruitment Manager. Zowel in binnen- als buitenland worden voldoende goede krachten gezocht die leiding kunnen geven in de werving en selectiebranche.

Soms zul je een bedrijf binnenkomen als trainee of anders als junior medewerkers. Je doorgroeimogelijkheden zijn in dat geval de functie van senior recruitment consultant en daarna bij voldoende ervaring de eigenlijke functie waar je op uit was, die van Recruitment Manager. Het is in ieder geval belangrijk om continue op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de branche, dit kan de Recruitment Manager bijvoorbeeld doen door het lezen van blogs over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment

Na Recruitment Manager te zijn geweest van een afdeling kun je ook doorgroeien naar regiomanager en vervolgens nog tot directeur. Uiteindelijk kun je er dan zelf voor kiezen het bureau uit te breiden en meer personeel aan te nemen, grotere of meer opdrachten te verwerken of meer vestigingen te openen.

Arbeidsmarktperspectief score recruitment Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep recruitment Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Recruitment Manager, Promotie mogelijkheden Recruitment Manager, Carriere Recruitment Manager.

Solliciteren op de functie recruitment Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als recruitment Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor recruitment Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als recruitment Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Recruitment Manager, CV Recruitment Manager, sollicitatie Recruitment Manager.

Interviews met recruitment Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen recruitment Manager

Vacatures recruitment manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Recruitment Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Recruitment Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Recruitment Manager ben je verantwoordelijk voor de Recruitment Consultants. Jij bent de eindverantwoordelijke voor de behaalde resultaten en het realiseren van de gestelde doelstellingen. Je vervult onder andere een rol in de opzet en uitvoering in de recruitment- en humanresourceprocessen.

Beoordeling Recruitment Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Recruitment Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Recruitment Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep