U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Redactioneel Vormgever

Redactioneel Vormgever worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een redactioneel Vormgever? Lees de functieomschrijving.

De Redactioneel Vormgever vertaalt het werk van een redactie naar een overzichtelijke en aantrekkelijke pagina. De Redactioneel Vormgever maakt een tijdschrift, krant of andere mediavorm tot een mooi en goed leesbaar eindproduct.

De Redactioneel Vormgever houdt hierbij rekening met verschillende factoren. De Redactioneel Vormgever bepaalt de grootte, kleur, vorm, indeling, formaat en opmaak. De Redactioneel Vormgever is op zoek naar een goede verhouding tussen tekst, beeld en pagina’s. Hierbij moet de Redactioneel Vormgever de doelgroep, de lezer, altijd in gedachten houden. De krant of het tijdschrift moet aantrekkelijk zijn voor de lezer en ervoor zorgen dat de lezer deze koopt en gaat lezen. Hoe iets eruit ziet is het eerste wat de lezer ziet. Het werk van de Redactioneel Vormgever is daarom belangrijk.

Bij een tijdschrift gaat de Redactioneel Vormgever op zoek naar pakkende titels en een opvallende cover. Bij een krant zorgt de Redactioneel Vormgever voor pakkende koppen, een goede indeling van de artikelen en de plaatsing van illustraties. De Redactioneel Vormgever maakt deel uit van een team die de input voor een krant of tijdschrift aanleveren. Denk hierbij aan redacteuren, fotografen en grafisch ontwerpers. Zij produceren de inhoud en de Redactioneel Vormgever verzorgt de uiteindelijke opmaak.

Mensen vonden ons op: Job Redactioneel Vormgever, Baan Redactioneel Vormgever, Redactioneel Vormgever Worden, Functie-eisen Redactioneel Vormgever, Verantwoordelijkheden Redactioneel Vormgever, Functieprofiel Redactioneel Vormgever, Wat doet een Redactioneel Vormgever, Werken als Redactioneel Vormgever.

Redactioneel Vormgever worden: Opleiding tot redactioneel Vormgever

Om aan de slag te gaan als Redactioneel Vormgever kan ter voorbereiding de HBO opleiding Journalistiek gevolgd worden. Binnen deze opleiding kan voor de richting Redactionele vormgeving gekozen worden. Ook de opleiding Grafisch Vormgeving kan voldoende kennis bieden om aan de slag te gaan als Redactioneel Vormgever.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Redactioneel Vormgever, Redactioneel Vormgever Worden, Opleidingsniveau Redactioneel Vormgever, Scholing Redactioneel Vormgever, Studie Redactioneel Vormgever, Bijscholing Redactioneel Vormgever, Omscholing Redactioneel Vormgever.

Organisaties waar een redactioneel Vormgever doorgaans werkzaam is

De Redactioneel Vormgever kan bij diverse organisaties werken. De Redactioneel Vormgever werkt vaak voor een krant of tijdschrift. Het is daarom ook goed denkbaar dat de Redactioneel Vormgever bij een tijdschriftenredactie of krantenredactie werkt. Ook kan de Redactioneel Vormgever bij een uitgeverij werken. De Redactioneel Vormgever is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Redactioneel Vormgever, Redactioneel Vormgever Worden, Opleidingsniveau Redactioneel Vormgever, Scholing Redactioneel Vormgever, Studie Redactioneel Vormgever, Bijscholing Redactioneel Vormgever, Omscholing Redactioneel Vormgever.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden redactioneel Vormgever

De Redactioneel Vormgever verdient een gemiddeld salaris en ook het startsalaris is vaak al redelijk.

Mensen vonden ons op: Salaris Redactioneel Vormgever, Loon Redactioneel Vormgever, Wat verdien je als Redactioneel Vormgever, Salarisschaal Redactioneel Vormgever, Salarisindicatie Redactioneel Vormgever, Bonus Redactioneel Vormgever, CAO Redactioneel Vormgever, Brutoloon Redactioneel Vormgever, Nettoloon Redactioneel Vormgever, Vakantiedagen Redactioneel Vormgever, Pensioen Redactioneel Vormgever.

Competenties, skills & vaardigheden redactioneel vormgever

 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Creativiteit
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Redactioneel Vormgever, Vaardigheden Redactioneel Vormgever, Attitude Redactioneel Vormgever, Kwalificaties Redactioneel Vormgever, Competentieprofiel Redactioneel Vormgever.

Boeken voor het beroep redactioneel vormgever

Wil je meer weten over het beroep redactioneel vormgever? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je redactioneel vormgever bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken redactioneel vormgever te komen.

Compactgids Vlinders | Redactie

Compact Natuurgidsen - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789021567686 | 192 pagina's

De ideale begeleiders voor onderweg: handig, duurzaam en goedkoop! Deze handige pocketgidsen zijn in schot in de roos voor elke natuurliefhebber. De boekjes geven beknopte informatie over kenmerken, leefwijze, habitat en verspreiding en zijn voorzien van ...

Voel je goed met het nieuwe Atkins-dieet | Ampersand, Redactie & Productie

Met Maaltijdplanner Op Basis Van Heerlijke Resepten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789032511944 | 348 pagina's

Enkele jaren geleden was het Atkins-dieet een groot succes en veel mensen vielen kilo's af met hulp van Dr. Atkins' nieuwe dieetrevolutie. Nadat Sonja Bakker een tijd lang de toon zette met haar oerhollandse dieet, heeft Dr. Frank het laatste jaar de neuz...

Best of Quest: 75 hoogtepunten uit 15 jaar Quest | Redactie Quest

(En hoe die verhalen tot stand kwamen) - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492493606 | 320 pagina's

Hoe kreeg Quest het voor elkaar dat een nieuwe keversoort naar het blad werd vernoemd? Waarom viel een reportage over drenkelingen bijna in het water? Hoe verging het de labmuis Flits die door Quest werd gevolgd? Al vijftien jaar lang reizen de makers van...

Mensen vonden ons op: boeken voor Redactioneel Vormgever, Redactioneel Vormgever ebooks, boek Redactioneel Vormgever.

Persoonstypen redactioneel Vormgever

De Redactioneel Vormgever moet creatief zijn en enige kennis hebben van de doelgroep (Romanticus). De opmaak is het eerste wat de lezer ziet en dit bepaalt vaak of de het tijdschrift of de krant gekocht en gelezen wordt. De Redactioneel Vormgever moet resultaatgericht kunnen werken en op bepaalde momenten  duidelijke keuzes kunnen maken (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Redactioneel Vormgever, Karakter Redactioneel Vormgever.

Netwerk redactioneel Vormgever

De Redactioneel Vormgever werkt vaak op de redactie van een krant of tijdschrift. De Redactioneel Vormgever werkt hier nauw samen met redacteuren, fotografen en grafisch ontwerpers. Zij leveren de materialen aan die de Redactioneel Vormgever opmaakt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Redactioneel Vormgever, Medewerkers Redactioneel Vormgever.

Is het beroep redactioneel Vormgever iets voor jou?

Zou je graag redactioneel Vormgever willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als redactioneel Vormgever bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Redactioneel Vormgever, beroepskeuzetest Redactioneel Vormgever, beroep Redactioneel Vormgever kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden redactioneel Vormgever

De Redactioneel Vormgever kan breed ingezet worden en er is dan ook voldoende arbeidsmarktperspectief voor deze functie. De doorgroeimogelijkheden zijn vaak wel beperkt tot het werken voor een andere, soms grotere, krant, tijdschrift of uitgeverij.

Arbeidsmarktperspectief score redactioneel Vormgever

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep redactioneel Vormgever. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Redactioneel Vormgever, Promotie mogelijkheden Redactioneel Vormgever, Carriere Redactioneel Vormgever.

Solliciteren op de functie redactioneel Vormgever

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als redactioneel Vormgever dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor redactioneel Vormgever belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als redactioneel Vormgever. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Redactioneel Vormgever, CV Redactioneel Vormgever, sollicitatie Redactioneel Vormgever.

Interviews met redactioneel Vormgever

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen redactioneel Vormgever

Vacatures redactioneel vormgever

Op zoek naar een nieuwe baan als Redactioneel Vormgever? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Redactioneel Vormgever. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Redactioneel Vormgever vertaalt het werk van een redactie naar een overzichtelijke en aantrekkelijke pagina. De Redactioneel Vormgever maakt een tijdschrift, krant of andere mediavorm tot een mooi en goed leesbaar eindproduct. De Redactioneel Vormgever houdt hierbij rekening met verschillende factoren.

Beoordeling Redactioneel Vormgever

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Redactioneel Vormgever' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Redactioneel Vormgever

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

wil heel graag vormgever worden. ben ook al me hele leven bezig met tekenen. maar heb niet me opleiding erin ben 26 ben nu wel bezig met een cursus erin. is he mogelijk om dan als nog als vormgever te werken. het is mijn droom om dit werk te doen

Door: benjamin

Reageer op dit beroep