U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Regiomanager

Regiomanager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een regiomanager? Lees de functieomschrijving.

 

Een Regiomanager geeft leiding aan medewerkers van een bedrijf in een bepaalde regio. Vaak heeft dit bedrijf meerdere filialen in dezelfde regio. De Regiomanager zorgt er samen met zijn team voor dat vestigingstargets worden gehaald. Hij is dus medeverantwoordelijk voor het behalen van de totale doelstellingen van de organisatie.

De Regiomanager levert actief een bijdrage aan ideeën en plannen die aansluiten bij de gewenste koers van het bedrijf. Hij houdt zich dus onder andere bezig met de visieontwikkeling. Tevens draagt een Regiomanager zorg voor belangenbehartiging en informatieverstrekking. Hij zorgt ervoor dat alle werknemers goed op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen. Tevens begeleidt de Regiomanager de werknemers uit de regio en zorgt  hij dat alle doelen efficiënt worden gehaald.

Bovendien onderhoudt de Regiomanager contact met relevante belanghebbenden. Hij is verantwoordelijk voor relatiebeheer en een goede klanttevredenheid. Hij zorgt voor het behoud of uitbreiding van de klantenkring binnen de regio. Hij spoort bestaande of potentiële klanten op, benadert hen en geeft hen informatie en advies.

Soms is een Regiomanager verantwoordelijk voor slechts één onderdeel van de organisatie. Andere Regiomanagers richten zich dan op andere onderdelen van het bedrijf. Ook kan het zijn dat er meerdere Regiomanagers zijn, dus elk verantwoordelijk zijn voor een aantal filialen binnen de regio.

Mensen vonden ons op: Job Regiomanager, Baan Regiomanager, Regiomanager Worden, Functie-eisen Regiomanager, Verantwoordelijkheden Regiomanager, Functieprofiel Regiomanager, Wat doet een Regiomanager, Werken als Regiomanager.

Regiomanager worden: Opleiding tot regiomanager

 

Om aan de slag te kunnen als Regiomanager moet je in de meeste gevallen in het bezit zijn van een HBO-diploma. De opleidingsrichting hangt af van de branche waar het bedrijf onder valt.

De meeste werkgevers vragen om enkele jaren relevante werkervaring. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Regiomanager, Regiomanager Worden, Opleidingsniveau Regiomanager, Scholing Regiomanager, Studie Regiomanager, Bijscholing Regiomanager, Omscholing Regiomanager.

Organisaties waar een regiomanager doorgaans werkzaam is

 

Een Regiomanager kan werkzaam zijn in veel verschillende branches waar een schakel nodig is tussen het bedrijf en de klanten. Het zijn meestal grote, soms internationale bedrijven met meerdere vestigingen verspreid over verschillende regio’s. Deze bedrijven horen bij de profit-sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Regiomanager, Regiomanager Worden, Opleidingsniveau Regiomanager, Scholing Regiomanager, Studie Regiomanager, Bijscholing Regiomanager, Omscholing Regiomanager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden regiomanager

 

Een Regiomanager verdient zo’n €2500,- tot €5000,- bruto per maand. Dit bedrag hangt vanzelfsprekend af van zijn competenties, ervaring en leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waar het bedrijf waar de Regiomanager werkzaam is onder valt. Een Regiomanager is meestal veel onderweg, dus krijgt hij soms een auto van de zaak. Ook krijgt een Regiomanager soms een bonus als beoogde doelstellingen worden behaald. 

Mensen vonden ons op: Salaris Regiomanager, Loon Regiomanager, Wat verdien je als Regiomanager, Salarisschaal Regiomanager, Salarisindicatie Regiomanager, Bonus Regiomanager, CAO Regiomanager, Brutoloon Regiomanager, Nettoloon Regiomanager, Vakantiedagen Regiomanager, Pensioen Regiomanager.

Competenties, skills & vaardigheden regiomanager

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Coachen
 • Netwerken
 • Financieel bewustzijn
 • Initiatief ontplooien
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Regiomanager, Vaardigheden Regiomanager, Attitude Regiomanager, Kwalificaties Regiomanager, Competentieprofiel Regiomanager.

Boeken voor het beroep regiomanager

Wil je meer weten over het beroep regiomanager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je regiomanager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken regiomanager te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Regiomanager, Regiomanager ebooks, boek Regiomanager.

Persoonstypen regiomanager

 

Persoonstypen die passen bij een Regiomanager zijn Succesvolle Werker en Baas.

Een Regiomanager moet energiek en gedreven zijn en doelgericht te werk te gaan. Hij moet goed kunnen communiceren om klanten binnen te halen en de kernwaarden van het bedrijf uitstralen. Deze eigenschappen passen bij het persoonstype Succesvolle Werker.

Ook dient een Rayonmanager goed leiding te kunnen geven en stevig in zijn schoenen te staan. Hij durft medewerkers aan te sturen en te corrigeren, maar is ook beschermend. Deze eigenschappen passen bij het persoonstype Baas.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Regiomanager, Karakter Regiomanager.

Netwerk regiomanager

Een Regiomanager moet klanten binnenhalen, dus hij komt veel in contact met bestaande of potentiële klanten. Ook geeft de Regiomanager leiding aan de medewerkers van de filialen van het bedrijf in een bepaalde regio. Zelf ontvangt hij leiding van de Algemeen Directeur van het bedrijf.

Mensen vonden ons op: Collega’s Regiomanager, Medewerkers Regiomanager.

Is het beroep regiomanager iets voor jou?

Zou je graag regiomanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als regiomanager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Regiomanager, beroepskeuzetest Regiomanager, beroep Regiomanager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden regiomanager

 

Een Regiomanager kan redelijk goed aan een baan komen. Zijn arbeidsmarktperspectief is gemiddeld.

Een Regiomanager kan na jaren van ervaring steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Zo kan hij steeds meer taken krijgen of grotere en/of meer filialen toegewezen krijgen. Ook kan het zijn dat een Regiomanager met veel ervaring wordt ingezet bij de minst goed lopende filialen, omdat deze meer aandacht en energie vergen. Het is een grote uitdaging deze filialen weer goed te laten lopen.

Eventueel zou een Regiomanager uiteindelijk de leiding kunnen krijgen over alle Regiomanagers en Algemeen Directeur kunnen worden.

Arbeidsmarktperspectief score regiomanager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep regiomanager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Regiomanager, Promotie mogelijkheden Regiomanager, Carriere Regiomanager.

Solliciteren op de functie regiomanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als regiomanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor regiomanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als regiomanager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Regiomanager, CV Regiomanager, sollicitatie Regiomanager.

Interviews met regiomanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen regiomanager

Vacatures regiomanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Regiomanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Regiomanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Regiomanager geeft leiding aan medewerkers van een bedrijf in een bepaalde regio. Vaak heeft dit bedrijf meerdere filialen in dezelfde regio. De Regiomanager zorgt er samen met zijn team voor dat vestigingstargets worden gehaald.

Beoordeling Regiomanager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Regiomanager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Regiomanager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep