U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Regional Controller

Regional Controller worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een regional Controller? Lees de functieomschrijving.

Een Regional Controller doet hetzelfde als een gewone controller. Het grote verschil is dat een Regional Controller dit in een specifiek land of gebied doet, terwijl een normale controller zijn taken doet voor het hele bedrijf. Een Regional Controller geeft financiële verklaringen af en maakt de planning en control cyclus. Dit bestaat uit onder andere financiële rapportages, investeringsanalyses, kostenverrekeningen, balansen, winst- en verliesrekeningen, begrotingen, jaarrekening en meerjarenplanningen. Ook is de Regional Controller voor zijn afdeling accountant.

Een andere taak is het maken van bedrijfseconomische analyses, die hij op een duidelijke manier moet vertalen naar het bedrijf. Een Regional Controller analyseert, consodileert en maakt alle rapportages van management en directie op. Regelmatig voert hij audits uit, waardoor processen geoptimaliseerd worden. Hiernaast moet een Regional Controller een goed contact onderhouden met de CFO en eventuele dochtermaatschappijen. Andere taken van een Regional Controller zijn het verbeteren van het management. Eventueel maakt hij dan ook plannen om het management te verbeteren.

Mensen vonden ons op: Job Regional Controller, Baan Regional Controller, Regional Controller Worden, Functie-eisen Regional Controller, Verantwoordelijkheden Regional Controller, Functieprofiel Regional Controller, Wat doet een Regional Controller, Werken als Regional Controller.

Regional Controller worden: Opleiding tot regional Controller

Voor de functie van Regional Controller is WO Master in economische richting, bij voorkeur Accountancy of Finance, noodzakelijk. Daarbij is vaak ook een ervaring van vijf tot tien jaar vereist in de financiële sector. Een vergunning voor registeraccountant (RA) of registercontroller (RC) geldt als een pre. Een Regional Controller moet ook kennis hebben van de internationale standaarden van accounting, plus de kennis van software voor boekhouden. De programma's van Office, zoals Excel en Word, worden vaak gebruikt en een een Regional Controller moet hiermee kunnen werken. Ook moet hij het spreken en schrijven van de Engelse taal op een hoog niveau machtig zijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Regional Controller, Regional Controller Worden, Opleidingsniveau Regional Controller, Scholing Regional Controller, Studie Regional Controller, Bijscholing Regional Controller, Omscholing Regional Controller.

Organisaties waar een regional Controller doorgaans werkzaam is

Regional Controllers hebben als een van hun voornaamste taken resultaten te verbeteren, oftewel de winst verhogen. Dit soort doelstellingen komen alleen voor bij profit instellingen. Een Regional Controller komt niet specifiek in een bepaalde sector voor. Zowel bij industriebedrijven als financiële instellingen als diensteninstellingen kan hij nodig zijn. De bedrijven die een Regional Controller in dienst hebben wel vaak een grote omzet en zijn internationaal actief. Maar dat is niet noodzakelijk. Zo hebben soms ook bedrijven die maar in een land aanwezig zijn Regional Controllers in dienst. Deze bedrijven zijn echter wel vaak in een groot land actief en zijn meestal zeer verspreid.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Regional Controller, Regional Controller Worden, Opleidingsniveau Regional Controller, Scholing Regional Controller, Studie Regional Controller, Bijscholing Regional Controller, Omscholing Regional Controller.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden regional Controller

Als Regional Controller heb je redelijke arbeidsvoorwaarden. Salarissen lopen uiteen tussen de €3500 en €6000, afhankelijk van de ervaring en de grootte van het bedrijf. Behalve salarissen zijn bonussen niet ongebruikelijk en soms worden er ook aandeelopties gegeven. Ook andere vergoedingen die bovenop het salaris komen zijn niet ongebruikelijk. Daarbij komen vaak ook nog leasecontracten. Deze kunnen betrekking hebben op telefoon, laptop of auto.

Mensen vonden ons op: Salaris Regional Controller, Loon Regional Controller, Wat verdien je als Regional Controller, Salarisschaal Regional Controller, Salarisindicatie Regional Controller, Bonus Regional Controller, CAO Regional Controller, Brutoloon Regional Controller, Nettoloon Regional Controller, Vakantiedagen Regional Controller, Pensioen Regional Controller.

Competenties, skills & vaardigheden regional controller

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Initiatief tonen
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Regional Controller, Vaardigheden Regional Controller, Attitude Regional Controller, Kwalificaties Regional Controller, Competentieprofiel Regional Controller.

Boeken voor het beroep regional controller

Wil je meer weten over het beroep regional controller? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je regional controller bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken regional controller te komen.

Uit de keuken van Fatima | Fatima El Irari

Makkelijke Marokkaanse recepten & andere lekkernijen - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789046824849 | 176 pagina's

Dat lekker koken en bakken niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst foodblogger Fatima al meer dan vier jaar op haar succesvolle site uitdekeukenvanfatima.nl. Zowel kookgekken als beginnende koks genieten dagelijks van haar smaakvolle recepten, die vaak zijn ...

Ottolenghi SIMPLE | Yotam Ottolenghi

De ENGELSTALIGE versie - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781785031168 | 320 pagina's

Yotam Ottolenghi's award-winning recipes are always a celebration: an unforgettable combination of abundance, taste and surprise. Ottolenghi SIMPLE is no different, with 140 brand-new dishes that contain all the inventive elements and flavour combinations...

Smokey Goodness No Worries BBQ | Jord Althuizen

No Worries Barbecue - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021568898 | 256 pagina's

In Smokey Goodness No Worries BBQ van BBQ-held Jord Althuizen ontdek je deze zomer de laid-back Aussie approach tot barbecueën. Dit nieuwe Smokey Goodness-avontuur bevat all time favourites als ribs en burgers, voor wie op zoek is naar een easy summer BBQ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Regional Controller, Regional Controller ebooks, boek Regional Controller.

Persoonstypen regional Controller

Een Regional Controller heeft een goed analytisch vermogen en is kritisch, waardoor hij de resultaten scherp kan beroordelen. Hij houdt afstand, waardoor hij altijd redelijk onafhankelijk kan oordelen en weet in de meest stressvolle situaties nog kalm te blijven. En een Regional Controller is gierig en dat komt in deze functie uitstekend van pas (Waarnemer).

Een Regional Controller heeft veel verschillende taken en dat hij goed orde kan houden zorgt ervoor dat hij nog steeds alles goed kan scheiden. Een Regional Controller is betrouwbaar en kan geen fouten accepteren (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Regional Controller, Karakter Regional Controller.

Netwerk regional Controller

Als Regional Controller kom je voornamelijk in contact met de manager, aan wie je rapporteert en wiens opdrachten je uitvoert. Ook werken ze samen aan effectievere manieren om het bedrijf te leiden of bespreken ze de financiële resultaten die een Regional Controller heeft. Die financiële resultaten zijn mede gerealiseerd door de accountants. Daar komt een Rregional Controller ook veel mee in contact. Samen werken ze aan de financiële gegevens, houden ze uitgaven in de gaten en wordt er, indien noodzakelijk, bezuinigd volgens plannen die vaak van hun komen. Hierbuiten zal de Regional Controller nog eventueel met auditors spreken, maar dit zal zelden gebeuren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Regional Controller, Medewerkers Regional Controller.

Is het beroep regional Controller iets voor jou?

Zou je graag regional Controller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als regional Controller bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Regional Controller, beroepskeuzetest Regional Controller, beroep Regional Controller kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden regional Controller

Er zijn redelijk zware eisen voor het beroep van Regional Controller. Daardoor is er niet al te veel mogelijk. De vraag is daarentegen ook niet bijster hoog, dus er is een redelijk evenwicht. Het voordeel voor een Regional Controller is  dat wanneer er een tekort aan vraag is, hij nog eventueel als gewone controller of financial controller aan de slag kan. Dit zijn functies die grotendeels dezelfde eisen kennen.

Qua doorgroeimogelijkheden zit het redelijk goed. Er zijn nog genoeg hogere functies in het bedrijf, zoals de functie van controller of CFO. Eventueel is het mogelijk een bestuursfunctie te gaan bekleden.

Arbeidsmarktperspectief score regional Controller

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep regional Controller. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Regional Controller, Promotie mogelijkheden Regional Controller, Carriere Regional Controller.

Solliciteren op de functie regional Controller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als regional Controller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor regional Controller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als regional Controller. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Regional Controller, CV Regional Controller, sollicitatie Regional Controller.

Interviews met regional Controller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen regional Controller

Vacatures regional controller

Op zoek naar een nieuwe baan als Regional Controller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Regional Controller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Regional Controller doet hetzelfde als een gewone controller. Het grote verschil is dat een Regional Controller dit in een specifiek land of gebied doet, terwijl een normale controller zijn taken doet voor het hele bedrijf. Een Regional Controller geeft financiële verklaringen af en maakt de planning en control cyclus.

Beoordeling Regional Controller

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Regional Controller' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Regional Controller

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep