U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Registrator AIVD

Registrator AIVD worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een registrator AIVD? Lees de functieomschrijving.

De Registrator werkt bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst. Hij dient dus om te kunnen gaan met geheimen en dient er zorg voor te dragen dat de informatie niet in verkeerde handen terecht komt. Tevens moet de Registrator van onbesproken gedrag, stressbestendig en flexibel zijn. De Registrator geeft geen leiding of sturing aan andere medewerkers en kan dus relatief zelfstandig werken.

De Registrator houdt zich bezig met het registreren van documenten. Dit wil zeggen dat hij bestanden inscant, ze een nummer toewijst en ze in de daarvoor bestemde systemen opslaat op  zo'n manier dat ze eenvoudig terug te vinden zijn. Tevens houdt de Registrator bij welke persoon welke documenten in zijn bezit heeft en geeft de Registrator de benodigde dossiers uit aan de daarvoor bestemde eenheden. Momenteel wordt er gewerkt met een combinatie van tastbare (papieren) en digitale bronnen. De Inlichtingendienst streeft er echter naar om alleen maar digitale bronnen te gaan gebruiken.

De AIVD werkt aan een veilig Nederland door potentiële gevaren op te sporen. Dit doet zij door zoveel mogelijk informatie te verzamelen. De Registrator is een belangrijke schakel binnen het systeem van informatievergaring. Zonder de Registrator zou er veel informatie gevonden worden zonder dat het gemakkelijk op de juiste plaats terecht komt. 

Mensen vonden ons op: Job Registrator AIVD, Baan Registrator AIVD, Registrator AIVD Worden, Functie-eisen Registrator AIVD, Verantwoordelijkheden Registrator AIVD, Functieprofiel Registrator AIVD, Wat doet een Registrator AIVD, Werken als Registrator AIVD.

Registrator AIVD worden: Opleiding tot registrator AIVD

Om toegelaten te worden tot de Functie Registrator bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst dient de toekomstig Registrator in het bezit te zijn van MBO werk- en denkniveau en een SOD I- diploma of een DIOR-diploma.

Tevens moet hij kennis hebben van de Engelse taal, moet men afweten van de gebruikelijke methoden bij het vastleggen van documenten en dient men in staat te zijn vertrouwelijke documenten met de nodige voorzichtigheid te gebruiken.

Intern zal de Registrator opgeleid worden voor zijn functie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Registrator AIVD, Registrator AIVD Worden, Opleidingsniveau Registrator AIVD, Scholing Registrator AIVD, Studie Registrator AIVD, Bijscholing Registrator AIVD, Omscholing Registrator AIVD.

Organisaties waar een registrator AIVD doorgaans werkzaam is

De Registrator wordt werkzaam bij de Registratie en Archiefdienst van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst in Zoetermeer. Binnen deze dienst wordt er in teamverband gewerkt aan de ondersteuning van operationele inlichtingeneenheden van de dienst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Registrator AIVD, Registrator AIVD Worden, Opleidingsniveau Registrator AIVD, Scholing Registrator AIVD, Studie Registrator AIVD, Bijscholing Registrator AIVD, Omscholing Registrator AIVD.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden registrator AIVD

De Registrator werkt 36 uur per week. Vanaf het begin van de interne opleiding krijgt hij loon betaald, waar bovenop een AIVD-toeslag wordt gegeven (variërend tussen de €127,69 en €386,6 per maand, afhankelijk van hoelang men voor de AIVD heeft gewerkt). Tevens wordt er een keer per jaar acht procent vakantietoeslag uitgekeerd. Het salaris van de Registrator valt binnen schaal 7.

Bovenop de genoemde voorwaarden wordt er aan het einde van het jaar een eindejaarsuitkering uitgekeerd, krijgt de gegadigde loopbaanbegeleiding vanuit de organisatie van de AIVD, is er onder voorwaarden 75 procent betaald-ouderschapsverlof te krijgen, zijn er studie mogelijkheden, krijgen oudere medewerkers extra verlofdagen en krijgt de Registrator een OV-jaarkaart 2e klas gratis ter vergoeding van zijn reiskosten.

Bovendien zijn er enkele keuzemogelijkheden met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Registrator AIVD, Loon Registrator AIVD, Wat verdien je als Registrator AIVD, Salarisschaal Registrator AIVD, Salarisindicatie Registrator AIVD, Bonus Registrator AIVD, CAO Registrator AIVD, Brutoloon Registrator AIVD, Nettoloon Registrator AIVD, Vakantiedagen Registrator AIVD, Pensioen Registrator AIVD.

Competenties, skills & vaardigheden registrator aivd

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Organiseren
 • Omgaan met details
Mensen vonden ons op: Kennis Registrator AIVD, Vaardigheden Registrator AIVD, Attitude Registrator AIVD, Kwalificaties Registrator AIVD, Competentieprofiel Registrator AIVD.

Boeken voor het beroep registrator aivd

Wil je meer weten over het beroep registrator aivd? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je registrator aivd bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken registrator aivd te komen.

Halve lucht | Heleen de Waal

hoe een AIVD'er door de eigen dienst werd veroordeeld - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789460033278 | 270 pagina's

Het bericht van de aanhouding van Heleen de Waal op 18 juni 2009 sloeg binnen de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst in als een bom. Zij werkte er al twaalf jaar als analist en stond bekend als deskundig en gedreven. Dat juist zij werd verdacht va...

Diepvriesfiguur | Roel van Duijn

autobiografie van PD106043 in samenwerking met de AIVD - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789049026066 | 384 pagina's

Sinds 1961 werd activist en politicus Roel van Duijn, 'het brein' achter de Provo- en Kabouterbeweging, decennialang geschaduwd door zes overheidsdiensten, waaronder de BVD, de Politieke Inlichtingendienst en de Veiligheidsdienst van het Koninklijk Huis. ...

Prettig weekend, ondanks alles | Stan de Jong

waarom de moord op Theo van Gogh voorkomen had kunnen worden. Hoe innig was de band tussen AIVD, Hofstadgroep en Mohammed B.? Het dossier van de documentaire, met veel onthullende nieuwe feiten. - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789077766262 | 160 pagina's

Hardcover-editie & DVD (met extra¿s) · Het uitgebreide dossier van onderzoeksjournalist Stan de Jong bij de geruchtmakende documentaire van Katja Schuurman. Daarin gaat De Jong op zoek naar het antwoord op de vraag waarom de moord op Theo van Gogh voorkom...

Mensen vonden ons op: boeken voor Registrator AIVD, Registrator AIVD ebooks, boek Registrator AIVD.

Persoonstypen registrator AIVD

De Registrator heeft een analytische, objectieve en scherpzinnige persoonlijkheid (Waarnemer). Ook is hij praktisch, weet hij van aanpakken en heeft hij een gedreven en energieke houdeing (Succesvolle werker).

Tijdens het ordenen van gegevens weet de Registrator door een praktische en gedreven insteek een handige ordening te maken, welke ten goede zal komen van de operationele eenheden van de AIVD.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Registrator AIVD, Karakter Registrator AIVD.

Netwerk registrator AIVD

De Registrator zal alleen contact hebben met collega's van binnen de Inlichtingendienst. Aangezien de documenten waarmee de Registrator werkt doorgaans geheim zullen zijn, is het niet mogelijk deze informatie op legale wijze te delen met externen.

Het contact binnen de AIVD zal bestaan uit het samenwerken met Inlichtingen Officieren bij het opstellen van dossiers en het zelfstandig registreren van de benodigde informatie. Buiten de werkzaamheden om zal er wel persoonlijk contact zijn tussen collega's van de afdeling.

Mensen vonden ons op: Collega’s Registrator AIVD, Medewerkers Registrator AIVD.

Is het beroep registrator AIVD iets voor jou?

Zou je graag registrator AIVD willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als registrator AIVD bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Registrator AIVD, beroepskeuzetest Registrator AIVD, beroep Registrator AIVD kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden registrator AIVD

De Registrator heeft bij het leveren van kwalitatief goede werkzaamheden de mogelijkheid om een vast contract te krijgen. Op den duur zou hij door kunnen groeien naar hogere functies binnen de inlichtingendienst, waar dan meer verantwoordelijkheden bij zouden gaan horen.

Buiten de AIVD zou er voor Defensie of voor andere overheidsdiensten gewerkt kunnen gaan worden, aangezien de Registrator zijn betrouwbaarheid, stressbestendigheid en inzet bewezen heeft gedurende de dienstperiode bij de AIVD.

Binnen het bedrijfsleven zouden ICT-functies een mogelijkheid kunnen zijn.

Momenteel heeft de AIVD vacatures open staan voor de functie van Registrator.

Arbeidsmarktperspectief score registrator AIVD

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep registrator AIVD. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Registrator AIVD, Promotie mogelijkheden Registrator AIVD, Carriere Registrator AIVD.

Solliciteren op de functie registrator AIVD

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als registrator AIVD dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor registrator AIVD belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als registrator AIVD. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Registrator AIVD, CV Registrator AIVD, sollicitatie Registrator AIVD.

Interviews met registrator AIVD

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen registrator AIVD

Vacatures registrator aivd

Op zoek naar een nieuwe baan als Registrator AIVD? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Registrator AIVD. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Registrator werkt bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst. Hij dient dus om te kunnen gaan met geheimen en dient er zorg voor te dragen dat de informatie niet in verkeerde handen terecht komt. Tevens moet de Registrator van onbesproken gedrag, stressbestendig en flexibel zijn.

Beoordeling Registrator AIVD

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Registrator AIVD' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Registrator AIVD

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep