U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Reisbegeleider

Reisbegeleider worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een reisbegeleider? Lees de functieomschrijving.

Zoals de naam al doet vermoeden begeleidt de Reisbegeleider mensen die op vakantie zijn. Het werk van de Reisbegeleider lijkt vaak een droom. Mooie bestemmingen, wat van de wereld zien en veel vrije tijd. Toch komt er bij het werk van de Reisbegeleider veel kijken en heeft de Reisbegeleider veel verantwoordelijkheid. De belangrijkste verantwoordelijkheid van de Reisbegeleider is dat de Reisbegeleider ervoor moet zorgen dat de klant een mooie en zorgeloze vakantie heeft.

De taken van de Reisbegeleider zijn heel divers. De Reisbegeleider zorgt ervoor dat de reis volgens het programma verloopt, is verantwoordelijk voor het vervoer van en naar het vliegveld, begeleid de reizigers tijdens andere verplaatsingen en is verantwoordelijk voor het begeleiden van de reizigers tijdens excursies en activiteiten. Ook regelt de Reisbegeleider alles met bijvoorbeeld de chauffeur, gids en lokale agenten, checkt de Reisbegeleider de reizigers in en uit bij de accommodaties en helpt de Reisbegeleider de reizigers bij calamiteiten en problemen. De Reisbegeleider moet 24 uur per dag klaarstaan voor de reiziger.

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, goede mensenkennis en flexibiliteit zijn dan ook belangrijke eigenschappen van de Reisbegeleider. De Reisbegeleider moet de reizigers tevreden houden, begeleiden tijdens alle aspecten van de reis en voor heen klaarstaan. De Reisbegeleider zorgt ervoor dat de reiziger een zorgeloze vakantie heeft en dat aan de wensen en behoeften van de reiziger wordt voldaan. De Reisbegeleider dient ook over een goede kennis van de reisbestemming te beschikken en wat weten te vertellen over de bestemming en tijdens de excursies en activiteiten.

Mensen vonden ons op: Job Reisbegeleider, Baan Reisbegeleider, Reisbegeleider Worden, Functie-eisen Reisbegeleider, Verantwoordelijkheden Reisbegeleider, Functieprofiel Reisbegeleider, Wat doet een Reisbegeleider, Werken als Reisbegeleider.

Reisbegeleider worden: Opleiding tot reisbegeleider

Om Reisbegeleider te kunnen worden is een opleiding in de toerisme het meest voor de hand liggend. Toch is een toeristische opleiding niet altijd een vereiste. Intern krijgt de Reisbegeleider ook nog altijd een opleiding waarin de Reisbegeleider leert wat de Reisbegeleider moet doen en hoe in bepaalde situaties gehandeld moet worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Reisbegeleider, Reisbegeleider Worden, Opleidingsniveau Reisbegeleider, Scholing Reisbegeleider, Studie Reisbegeleider, Bijscholing Reisbegeleider, Omscholing Reisbegeleider.

Organisaties waar een reisbegeleider doorgaans werkzaam is

De Reisbegeleider werkt meestal voor een reisorganisatie die reizen organiseert. De Reisbegeleider is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Reisbegeleider, Reisbegeleider Worden, Opleidingsniveau Reisbegeleider, Scholing Reisbegeleider, Studie Reisbegeleider, Bijscholing Reisbegeleider, Omscholing Reisbegeleider.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden reisbegeleider

Vaak is het werk van de Reisbegeleider maar parttime. De Reisbegeleider kan enkele reizen organiseren tijdens vakanties of voor een aantal aansluitende maanden op een bepaalde bestemming werkzaam zijn. Het salaris van de Reisbegeleider ligt gemiddeld tussen de €800,- en €1700,-.

Mensen vonden ons op: Salaris Reisbegeleider, Loon Reisbegeleider, Wat verdien je als Reisbegeleider, Salarisschaal Reisbegeleider, Salarisindicatie Reisbegeleider, Bonus Reisbegeleider, CAO Reisbegeleider, Brutoloon Reisbegeleider, Nettoloon Reisbegeleider, Vakantiedagen Reisbegeleider, Pensioen Reisbegeleider.

Competenties, skills & vaardigheden reisbegeleider

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Sociabiliteit
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Reisbegeleider, Vaardigheden Reisbegeleider, Attitude Reisbegeleider, Kwalificaties Reisbegeleider, Competentieprofiel Reisbegeleider.

Boeken voor het beroep reisbegeleider

Wil je meer weten over het beroep reisbegeleider? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je reisbegeleider bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken reisbegeleider te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Reisbegeleider, Reisbegeleider ebooks, boek Reisbegeleider.

Persoonstypen reisbegeleider

De Reisbegeleider moet betrokken zijn bij de reizigers en zorgen dat er aan de wensen en behoeften van de reiziger wordt voldaan (Gever). De Reisbegeleider moet altijd klaarstaan voor de reiziger. Ook moet de Reisbegeleider enthousiast en energiek zijn. De Reisbegeleider moet altijd optimistisch blijven en zorgen dat de reiziger het naar zijn zin heeft (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Reisbegeleider, Karakter Reisbegeleider.

Netwerk reisbegeleider

De Reisbegeleider heeft tijdens de reizen veel contact met de reizigers. Dit zijn de klanten en de Reisbegeleider moet ervoor zorgen dat zij een zorgeloos en heerlijke vakantie kunnen hebben. Daarnaast heeft de Reisbegeleider tijdens de reis geregeld contact met lokale agenten, chauffeurs en de medewerkers van de accommodaties.

Mensen vonden ons op: Collega’s Reisbegeleider, Medewerkers Reisbegeleider.

Is het beroep reisbegeleider iets voor jou?

Zou je graag reisbegeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als reisbegeleider bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Reisbegeleider, beroepskeuzetest Reisbegeleider, beroep Reisbegeleider kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden reisbegeleider

Er is voldoende vraag naar geschikte Reisbegeleiders, maar vaak is het werk van de Reisbegeleider niet fulltime.

Arbeidsmarktperspectief score reisbegeleider

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep reisbegeleider. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Reisbegeleider, Promotie mogelijkheden Reisbegeleider, Carriere Reisbegeleider.

Solliciteren op de functie reisbegeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als reisbegeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor reisbegeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als reisbegeleider. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Reisbegeleider, CV Reisbegeleider, sollicitatie Reisbegeleider.

Interviews met reisbegeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen reisbegeleider

Vacatures reisbegeleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Reisbegeleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Reisbegeleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Zoals de naam al doet vermoeden begeleidt de Reisbegeleider mensen die op vakantie zijn. Het werk van de Reisbegeleider lijkt vaak een droom. Mooie bestemmingen, wat van de wereld zien en veel vrije tijd.

Beoordeling Reisbegeleider

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Reisbegeleider' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Reisbegeleider

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep