U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Reisbureaumedewerker

Reisbureaumedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een reisbureaumedewerker? Lees de functieomschrijving.

 

Een Reisbureaumedewerker verkoopt reizen, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de klant. De Reisbureaumedewerker gaat in gesprek met klanten om vast te stellen wat hun ideale reisbestemming is, hoe ze willen reizen, wanneer ze willen reizen, in wat voor soort accommodatie ze willen verblijven en hoeveel geld ze aan de reis willen besteden.

De Reisbureaumedewerker geeft de klanten vervolgens verschillende reisopties en pakketreizen. Hij verstrekt reisinformatie en beantwoordt vragen. Als de klant een reis heeft uitgekozen, boekt de Reisbureaumedewerker deze reis voor hem. Zo boekt hij vliegtickets en de accommodatie.  Vervolgens print hij de vervoersbewijzen of stuurt de klant een link naar de aanbieder.

De Reisbureaumedewerker rekent de kosten af met de klant en houdt de gegevens van boekingen en betalingen bij. Ook informeert de Reisbureaumedewerker de klant over zaken als verzekeringen, eventuele benodigde vaccinaties, visa en bagagegewicht. Hij geeft de klant brochures en ondersteunt hem als die zijn reisplannen verandert. Als er klachten of problemen zijn, probeert de Reisbureaumedewerker deze zo goed mogelijk op te lossen.

De Reisbureaumedewerker houdt tevens een klantenbestand bij en onderhoudt contact met leveranciers en klanten. Ook kan de Reisbureaumedewerker helpen met het ontwikkelen en promoten van marketingstrategieën, zoals aanbiedingen.

Mensen vonden ons op: Job Reisbureaumedewerker, Baan Reisbureaumedewerker, Reisbureaumedewerker Worden, Functie-eisen Reisbureaumedewerker, Verantwoordelijkheden Reisbureaumedewerker, Functieprofiel Reisbureaumedewerker, Wat doet een Reisbureaumedewerker, Werken als Reisbureaumedewerker.

Reisbureaumedewerker worden: Opleiding tot reisbureaumedewerker

 

Om Reisbureaumedewerker te worden, dien je een MBO- of HBO-opleiding richting toerisme te hebben afgerond of in het bezit te zijn van een SEPR-diploma. Laatstgenoemde diploma is hét vakdiploma voor de reisbranche.

Tevens is praktijkervaring voor de meeste werkgevers erg belangrijk. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Reisbureaumedewerker, Reisbureaumedewerker Worden, Opleidingsniveau Reisbureaumedewerker, Scholing Reisbureaumedewerker, Studie Reisbureaumedewerker, Bijscholing Reisbureaumedewerker, Omscholing Reisbureaumedewerker.

Organisaties waar een reisbureaumedewerker doorgaans werkzaam is

 

Een Reisbureaumedewerker komt te werken bij een reisbureau. Deze bedrijven streven naar winst, dus ze behoren tot de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Reisbureaumedewerker, Reisbureaumedewerker Worden, Opleidingsniveau Reisbureaumedewerker, Scholing Reisbureaumedewerker, Studie Reisbureaumedewerker, Bijscholing Reisbureaumedewerker, Omscholing Reisbureaumedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden reisbureaumedewerker

 

Een Reisbureaumedewerker kan rekenen op zo’n €1900,- tot €2900,- bruto per maand bij een fulltime functie. Dit bedrag hangt af van de genoten opleiding, leeftijd, werkgever en jaren werkervaring.

Een Reisbureaumedewerker krijgt meestal een reiskostenvergoeding en soms een dertiende maand. Soms krijgt een Reisbureaumedewerker een bonus als er targets moeten worden gehaald. 

Mensen vonden ons op: Salaris Reisbureaumedewerker, Loon Reisbureaumedewerker, Wat verdien je als Reisbureaumedewerker, Salarisschaal Reisbureaumedewerker, Salarisindicatie Reisbureaumedewerker, Bonus Reisbureaumedewerker, CAO Reisbureaumedewerker, Brutoloon Reisbureaumedewerker, Nettoloon Reisbureaumedewerker, Vakantiedagen Reisbureaumedewerker, Pensioen Reisbureaumedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden reisbureaumedewerker

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Sociabiliteit
 • Financieel bewustzijn
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Assertiviteit
Mensen vonden ons op: Kennis Reisbureaumedewerker, Vaardigheden Reisbureaumedewerker, Attitude Reisbureaumedewerker, Kwalificaties Reisbureaumedewerker, Competentieprofiel Reisbureaumedewerker.

Boeken voor het beroep reisbureaumedewerker

Wil je meer weten over het beroep reisbureaumedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je reisbureaumedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken reisbureaumedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Reisbureaumedewerker, Reisbureaumedewerker ebooks, boek Reisbureaumedewerker.

Persoonstypen reisbureaumedewerker

 

Persoonstypen die passen bij een Reisbureaumedewerker zijn Succesvolle Werker en Gever.

Een Reisbureaumedewerker is gedreven, heeft een energieke uitstraling en probeert de verkoopdoelen te behalen (Succesvolle Werker).

Tevens leeft de Reisbureaumedewerker zich goed in in klanten. Hij helpt klanten bij het uitzoeken van een leuke reis, bij problemen en klachten en is erg ondersteunend (Gever). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Reisbureaumedewerker, Karakter Reisbureaumedewerker.

Netwerk reisbureaumedewerker

 

Een Reisbureaumedewerker komt natuurlijk veel in aanraking met klanten die een reis komen boeken. Ook komt de Reisbureaumedewerker in contact met de Manager Reisbureau, want aan hem legt hij verantwoording af. De Reisbureaumedewerker komt ook in aanraking met andere mensen die werkzaam zijn in de toeristische sector, zoals Reisadviseurs, Reisleiders en Receptionisten van hotels waar de Reisbureaumedewerker contact mee opneemt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Reisbureaumedewerker, Medewerkers Reisbureaumedewerker.

Is het beroep reisbureaumedewerker iets voor jou?

Zou je graag reisbureaumedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als reisbureaumedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Reisbureaumedewerker, beroepskeuzetest Reisbureaumedewerker, beroep Reisbureaumedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden reisbureaumedewerker

 

Er zijn redelijk veel vacatures voor Reisbureaumedewerkers. Wel kunnen er steeds meer reizen via internet worden geboekt, dus steeds minder mensen gaan echt langs bij een reisbureau. Natuurlijk moeten de reisbureaus wel telefonisch bereikbaar zijn, dus daar zijn ook Reisbureaumedewerkers voor nodig.

Een Reisbureaumedewerker kan doorgroeien door zich te specialiseren in een bepaalde sector binnen de reiswereld, zoals de zakelijke reizen. Eventueel kan een Reisbureaumedewerker doorgroeien naar Manager Reisbureau. 

Arbeidsmarktperspectief score reisbureaumedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep reisbureaumedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Reisbureaumedewerker, Promotie mogelijkheden Reisbureaumedewerker, Carriere Reisbureaumedewerker.

Solliciteren op de functie reisbureaumedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als reisbureaumedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor reisbureaumedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als reisbureaumedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Reisbureaumedewerker, CV Reisbureaumedewerker, sollicitatie Reisbureaumedewerker.

Interviews met reisbureaumedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen reisbureaumedewerker

Vacatures reisbureaumedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Reisbureaumedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Reisbureaumedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Reisbureaumedewerker verkoopt reizen, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de klant. De Reisbureaumedewerker gaat in gesprek met klanten om vast te stellen wat hun ideale reisbestemming is, hoe ze willen reizen, wanneer ze willen reizen, in wat voor soort accommodatie ze willen verblijven en hoeveel geld ze aan de reis willen besteden. De Reisbureaumedewerker geeft de klanten vervolgens verschillende reisopties en pakketreizen.

Beoordeling Reisbureaumedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Reisbureaumedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Reisbureaumedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik heb jaren op een reisbureau gewerkt, zit al ruim 25 jaar in het vak, en heb ervaring bij meerdere bedrijjven. Helaas, is het genoemde salaris echt niet van toepassing, en aan salarisverhogingen wordt er nauwelijks gedaan.  Het salaris is ongeveer het minimum bedrag wat vermeld staat, en zal voor een supervisor ongeveer EUR 200,= hoger zijn. Gezien de HBO opleiding die ik ervoor gedaan heb, is dat niet echt veel. Je kiest ook voor dit vak omdat je het echt leuk vindt. Groei naar een ander functie zit er vaak ook niet in, en aangezien tegenwoordig zoveel via internet geboekt wordt, zijn er drastisch veel reisbureaus al failliet gegaan en verwacht ik hierin niet veel verbetering.  Heel erg jammer,want de functie op zich was/is heel leuk.

Door: R.

Reageer op dit beroep