U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Relatietherapeut

Relatietherapeut worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een relatietherapeut? Lees de functieomschrijving.

In bijna elke relatie komen ruzies, ergernissen, discussies en problemen voor. Dit is heel normaal en hoeft niet te betekenen dat een relatie ongezond is. Als de partners er niet meer zelf uit komen, kunnen zij de hulp van een Relatietherapeut inschakelen. De Relatietherapeut heeft als doel de relationele problemen tussen de partners op te lossen.

 

De Relatietherapeut kan bij uiteenlopende problemen helpen. Bij partners die langzaam uit elkaar groeien of juist bij partners die vaak heftige ruzies hebben. Ook kan de Relatietherapeut helpen na ontrouw of problemen door jaloezie. De Relatietherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van partners bij dit soort problemen.

 

De Relatietherapeut zal samen met de partners gaan zoeken naar een manier om met de problemen om te gaan. Er wordt gekeken naar de achtergrond van de problemen en de herkomst van de partners. Ook worden er vaak oefeningen gedaan om meer constructief met elkaar te kunnen communiceren. Vaak geeft de Relatietherapeut huiswerk aan de partners mee om thuis verder te kunnen oefenen.

 

De Relatietherapeut praat per sessie ongeveer een uur tot anderhalf uur met de partners. In het begin vinden deze sessies regelmatig plaats, later zal dit afgebouwd worden. De partners en de Relatietherapeut bepalen samen hoeveel sessies zij nodig achten om de problemen op te kunnen lossen.

Mensen vonden ons op: Job Relatietherapeut, Baan Relatietherapeut, Relatietherapeut Worden, Functie-eisen Relatietherapeut, Verantwoordelijkheden Relatietherapeut, Functieprofiel Relatietherapeut, Wat doet een Relatietherapeut, Werken als Relatietherapeut.

Relatietherapeut worden: Opleiding tot relatietherapeut

De Relatietherapeut heeft vaak een opleiding Psychologie gevolgd op HBO of WO niveau. Deze opleiding duurt drie tot vier jaar. Vaak kan de Relatietherapeut zich binnen de opleiding specialiseren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Relatietherapeut, Relatietherapeut Worden, Opleidingsniveau Relatietherapeut, Scholing Relatietherapeut, Studie Relatietherapeut, Bijscholing Relatietherapeut, Omscholing Relatietherapeut.

Organisaties waar een relatietherapeut doorgaans werkzaam is

De Relatietherapeut werkt vaak voor een organisatie waar meer therapeuten en gezondheidsmedewerkers voor werkzaam zijn. Ook kan de Relatietherapeut als zelfstandige werken. De Relatietherapeut is bijna altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Relatietherapeut, Relatietherapeut Worden, Opleidingsniveau Relatietherapeut, Scholing Relatietherapeut, Studie Relatietherapeut, Bijscholing Relatietherapeut, Omscholing Relatietherapeut.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden relatietherapeut

Gemiddeld ligt het salaris van de Relatietherapeut €2500,- en €6500,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden horen vaak een eindejaarstoeslag en vakantiegeld.

Mensen vonden ons op: Salaris Relatietherapeut, Loon Relatietherapeut, Wat verdien je als Relatietherapeut, Salarisschaal Relatietherapeut, Salarisindicatie Relatietherapeut, Bonus Relatietherapeut, CAO Relatietherapeut, Brutoloon Relatietherapeut, Nettoloon Relatietherapeut, Vakantiedagen Relatietherapeut, Pensioen Relatietherapeut.

Competenties, skills & vaardigheden relatietherapeut

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Relatietherapeut, Vaardigheden Relatietherapeut, Attitude Relatietherapeut, Kwalificaties Relatietherapeut, Competentieprofiel Relatietherapeut.

Boeken voor het beroep relatietherapeut

Wil je meer weten over het beroep relatietherapeut? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je relatietherapeut bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken relatietherapeut te komen.

Dit zouden alle vrouwen moeten weten | Marleen Janssen

word je eigen relatietherapeut - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789022573044 | 208 pagina's

Je grote liefde vinden en samen gelukkig oud worden; dat staat op ieders verlanglijstje. Toch maken we er massaal een rommeltje van. Een op de drie relaties strandt, we hoppen van de een naar de ander en monogamie lijkt uit de mode. En dan de seks. Of lie...

Dit zouden alle vrouwen moeten weten | Marleen Janssen

word je eigen relatietherapeut - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402303148 | 150 pagina's

Je grote liefde vinden en samen gelukkig oud worden; dat staat op ieders verlanglijstje. Toch maken we er massaal een rommeltje van. Een op de drie relaties strandt, we hoppen van de een naar de ander en monogamie lijkt uit de mode. En dan de seks. Of lie...

HELEN VAN RELATIES,HET | Salvador Minuchin

Boeiende, ontroerende en herkenbare verhalen uit de praktijk van de beroemde relatietherapeut minuchin, de 'vader' van de gezinstherapie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789063500627 | 293 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Relatietherapeut, Relatietherapeut ebooks, boek Relatietherapeut.

Persoonstypen relatietherapeut

De Relatietherapeut moet warm en betrokken zijn en openstaan voor de behoeftes en gevoelens van anderen (Gever). De Relatietherapeut moet openstaan voor ervaringen en ideeën van anderen en zich in hun situatie willen verdiepen. Daarnaast moet de Relatietherapeut ook goed kunnen observeren en analyseren om de situatie zo goed mogelijk in te kunnen schatten om zo tot de beste oplossing voor de problemen te komen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Relatietherapeut, Karakter Relatietherapeut.

Netwerk relatietherapeut

De Relatietherapeut werkt voornamelijk zelfstandig, maar kan om hulp vragen bij andere therapeuten. Vaak wordt de Relatietherapeut ook wel omschreven als een systeemtherapeut. Ook de gezinstherapeut wordt wel omschreven als een systeemtherapeut.

Mensen vonden ons op: Collega’s Relatietherapeut, Medewerkers Relatietherapeut.

Is het beroep relatietherapeut iets voor jou?

Zou je graag relatietherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als relatietherapeut bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Relatietherapeut, beroepskeuzetest Relatietherapeut, beroep Relatietherapeut kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden relatietherapeut

Er is voldoende vraag naar Relatietherapeuten. Daarnaast zijn er ook doorgroeimogelijkheden waaronder het starten van een eigen bedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score relatietherapeut

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep relatietherapeut. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Relatietherapeut, Promotie mogelijkheden Relatietherapeut, Carriere Relatietherapeut.

Solliciteren op de functie relatietherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als relatietherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor relatietherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als relatietherapeut. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Relatietherapeut, CV Relatietherapeut, sollicitatie Relatietherapeut.

Interviews met relatietherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen relatietherapeut

Vacatures relatietherapeut

Op zoek naar een nieuwe baan als Relatietherapeut? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Relatietherapeut. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. In bijna elke relatie komen ruzies, ergernissen, discussies en problemen voor. Dit is heel normaal en hoeft niet te betekenen dat een relatie ongezond is. Als de partners er niet meer zelf uit komen, kunnen zij de hulp van een Relatietherapeut inschakelen.

Beoordeling Relatietherapeut

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Relatietherapeut' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Relatietherapeut

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep