U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Reparatie- en onderhoudsmonteur

Reparatie- en onderhoudsmonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een reparatie- en onderhoudsmonteur? Lees de functieomschrijving.

De Reparatie- en onderhoudsmonteur voert reparaties en onderhoud uit aan apparatuur. Deze apparatuur is zeer divers en loopt uiteen van sauna’s en alarminstallaties tot scheepvaartapparatuur en koelkasten. De reparatie- en onderhoudsmonteur kan dan ook bij uiteenlopende bedrijven werken, van bedrijven in de landbouwsector tot energiemaatschappijen en bouwbedrijven. Alle bedrijven waar met apparatuur gewerkt worden, kunnen werk bieden aan de monteur.

 

Problemen voorkomen en oplossen

De reparatie- en onderhoudsmonteur moet beschikken over voldoende kennis van de apparatuur waar hij mee werkt en op dit gebied genoeg kennis en ervaring hebben. De monteur moet de meeste problemen kunnen oplossen door reparaties uit te voeren en de apparatuur onderhouden om zo problemen te voorkomen en kwaliteit te kunnen garanderen. De reparatie- en onderhoudsmonteur is hiervoor in dienst van een bedrijf of wordt voor de duur van een opdracht aangenomen.

 

Afwisselende problemen

Het werk van de reparatie- en onderhoudsmonteur kan als eentonig worden gezien, maar dit is vaak niet het geval. Apparatuur vernieuwt vaak en de monteur moet op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Ook komt de monteur in zijn werk uiteenlopende problemen tegen die opgelost moeten worden. Voor elk probleem moet een passende oplossing worden gevonden en moet de monteur proberen het apparaat zo snel en goed mogelijk te repareren. Ook het onderhoud moet niet onderschat worden. Daarnaast werkt de reparatie- en onderhoudsmonteur soms op onregelmatige tijden en zijn oproepdiensten ook vaak aan de orde.

Mensen vonden ons op: Job Reparatie- en onderhoudsmonteur, Baan Reparatie- en onderhoudsmonteur, Reparatie- en onderhoudsmonteur Worden, Functie-eisen Reparatie- en onderhoudsmonteur, Verantwoordelijkheden Reparatie- en onderhoudsmonteur, Functieprofiel Reparatie- en onderhoudsmonteur, Wat doet een Reparatie- en onderhoudsmonteur, Werken als Reparatie- en onderhoudsmonteur.

Reparatie- en onderhoudsmonteur worden: Opleiding tot reparatie- en onderhoudsmonteur

De reparatie- en onderhoudsmonteur heeft vaak een MBO opleiding afgerond binnen de sector waarin de monteur werkzaam is. Deze opleidingen duren vaak twee tot vier jaar en zijn vaak een combinatie van leren en werken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Reparatie- en onderhoudsmonteur, Reparatie- en onderhoudsmonteur Worden, Opleidingsniveau Reparatie- en onderhoudsmonteur, Scholing Reparatie- en onderhoudsmonteur, Studie Reparatie- en onderhoudsmonteur, Bijscholing Reparatie- en onderhoudsmonteur, Omscholing Reparatie- en onderhoudsmonteur.

Organisaties waar een reparatie- en onderhoudsmonteur doorgaans werkzaam is

De reparatie- en onderhoudsmonteur kan in uiteenlopende sectoren werkzaam zijn. De monteur is in dienst van een bedrijf of werkt op opdrachtbasis of als zelfstandige. De reparatie- en onderhoudsmonteur is altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Reparatie- en onderhoudsmonteur, Reparatie- en onderhoudsmonteur Worden, Opleidingsniveau Reparatie- en onderhoudsmonteur, Scholing Reparatie- en onderhoudsmonteur, Studie Reparatie- en onderhoudsmonteur, Bijscholing Reparatie- en onderhoudsmonteur, Omscholing Reparatie- en onderhoudsmonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden reparatie- en onderhoudsmonteur

Het salaris van de reparatie- en onderhoudsmonteur ligt gemiddeld tussen de €1500,- en €2100,-, afhankelijk van kennis en ervaring. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vakantiedagen en overurentoeslag.

Mensen vonden ons op: Salaris Reparatie- en onderhoudsmonteur, Loon Reparatie- en onderhoudsmonteur, Wat verdien je als Reparatie- en onderhoudsmonteur, Salarisschaal Reparatie- en onderhoudsmonteur, Salarisindicatie Reparatie- en onderhoudsmonteur, Bonus Reparatie- en onderhoudsmonteur, CAO Reparatie- en onderhoudsmonteur, Brutoloon Reparatie- en onderhoudsmonteur, Nettoloon Reparatie- en onderhoudsmonteur, Vakantiedagen Reparatie- en onderhoudsmonteur, Pensioen Reparatie- en onderhoudsmonteur.

Competenties, skills & vaardigheden reparatie- en onderhoudsmonteur

 • Analytisch
 • Flexibiliteit
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Reparatie- en onderhoudsmonteur, Vaardigheden Reparatie- en onderhoudsmonteur, Attitude Reparatie- en onderhoudsmonteur, Kwalificaties Reparatie- en onderhoudsmonteur, Competentieprofiel Reparatie- en onderhoudsmonteur.

Boeken voor het beroep reparatie- en onderhoudsmonteur

Wil je meer weten over het beroep reparatie- en onderhoudsmonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je reparatie- en onderhoudsmonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken reparatie- en onderhoudsmonteur te komen.

The Repair Shop | Karen Farrington

A Make Do and Mend Handbook - Engels | Hardcover | 9781785944604 | 208 pagina's

THE SUNDAY TIMES BESTSELLER AND OFFICIAL COMPANION TO THE HIT BBC SERIES BBC's The Repair Shop is a place where Britain's most skilled and caring craftspeople rescue and resurrect items that owners thought were beyond saving. Their shared love of craft ha...

Bijbel voor boot elektriciteit | Andy Johnson

een praktische gids voor reparaties, installeren en onderhoud - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789059611290 | 192 pagina's

De Bijbel voor Boot elektriciteit voorziet iedere jachteigenaar van meer dan voldoende kennis over de werking van elektriciteit en wat je moet weten om problemen te voorkomen of op te lossen. Het boek is onmisbaar voor de hedendaagse schipper van zeil- of...

De VW Kever | Atte Roskam

eigenschappen, onderhoud en reparatie - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789089370013 | 176 pagina's

De VW Kever 1e druk is een boek van Atte Roskam uitgegeven bij Mk Publishing. ISBN 9789089370013 Kevers zijn goede auto's. Maar het zijn ook oude auto's. In deze uitgave komen de belangrijkste aspecten over het gebruik en onderhoud van de Volkswagen Kever...

Mensen vonden ons op: boeken voor Reparatie- en onderhoudsmonteur, Reparatie- en onderhoudsmonteur ebooks, boek Reparatie- en onderhoudsmonteur.

Persoonstypen reparatie- en onderhoudsmonteur

De reparatie- en onderhoudsmonteur moet situaties goed in kunnen schatten en voldoende kennis hebben van de apparatuur. Het is belangrijk dat de monteur deze kennis ook onderhoudt. De monteur moet problemen snel opsporen en een passende oplossing kunnen bieden (Waarnemer). De reparatie- en onderhoudsmonteur is een harde werker en kan goed zelfstandig werken (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Reparatie- en onderhoudsmonteur, Karakter Reparatie- en onderhoudsmonteur.

Netwerk reparatie- en onderhoudsmonteur

De reparatie- en onderhoudsmonteur werkt vaak zelfstandige, maar kan ook samenwerken met andere monteurs of medewerkers van het bedrijf waar de monteur werkzaam is. erurentoeslag.

Mensen vonden ons op: Collega’s Reparatie- en onderhoudsmonteur, Medewerkers Reparatie- en onderhoudsmonteur.

Is het beroep reparatie- en onderhoudsmonteur iets voor jou?

Zou je graag reparatie- en onderhoudsmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als reparatie- en onderhoudsmonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Reparatie- en onderhoudsmonteur, beroepskeuzetest Reparatie- en onderhoudsmonteur, beroep Reparatie- en onderhoudsmonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden reparatie- en onderhoudsmonteur

Omdat de reparatie- en onderhoudsmonteur in verschillende sectoren werkzaam kan zijn, is er veel vraag naar gekwalificeerde monteurs. Door verder te leren zijn er ook mogelijkheden om door te groeien en meer verantwoordelijkheden te krijgen.

Arbeidsmarktperspectief score reparatie- en onderhoudsmonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep reparatie- en onderhoudsmonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Reparatie- en onderhoudsmonteur, Promotie mogelijkheden Reparatie- en onderhoudsmonteur, Carriere Reparatie- en onderhoudsmonteur.

Solliciteren op de functie reparatie- en onderhoudsmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als reparatie- en onderhoudsmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor reparatie- en onderhoudsmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als reparatie- en onderhoudsmonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Reparatie- en onderhoudsmonteur, CV Reparatie- en onderhoudsmonteur, sollicitatie Reparatie- en onderhoudsmonteur.

Interviews met reparatie- en onderhoudsmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen reparatie- en onderhoudsmonteur

Vacatures reparatie- en onderhoudsmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Reparatie- en onderhoudsmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Reparatie- en onderhoudsmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Reparatie- en onderhoudsmonteur voert reparaties en onderhoud uit aan apparatuur. Deze apparatuur is zeer divers en loopt uiteen van sauna’s en alarminstallaties tot scheepvaartapparatuur en koelkasten. De reparatie- en onderhoudsmonteur kan dan ook bij uiteenlopende bedrijven werken, van bedrijven in de landbouwsector tot energiemaatschappijen en bouwbedrijven.

Beoordeling Reparatie- en onderhoudsmonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Reparatie- en onderhoudsmonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Reparatie- en onderhoudsmonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik ben hier naar aan het zoeken ondanks dat ik geen ervaring hiermee heb. Alles valt te leren

Door: A Stuiver

Reageer op dit beroep