U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Researcher

Researcher worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een researcher? Lees de functieomschrijving.

Een Researcher doet onderzoekswerk bij bijv. een wervings- en selectiebureau. Er worden geschikte kandidaten gezocht voor vacatures. Ook kan een Researcher verbonden zijn aan wetenschappelijke Instituten of bureau's. Dan gaat het bij de research om technische ondersteuning voor wetenchappelijk laboratorium-onderzoek, bijv. een project voor gentherapie. Een Researcher moet zeer accuraat werken en goed protocollen kunnen uitvoeren. Men moet probleemoplossend kunnen werken en in staat zijn om onderzoeksresultaten te interpreteren en te verwerken.  Een Researcher werkt zowel in de commerciële sector als in de wetenschap. De Researcher is verantwoordelijk voor het bijhouden van o.a. mediacampagnes bij een bedrijf. Ook verricht men onderzoekswerk naar de belangrijkste producten en diensten en archiveert deze in een database. Een Researcher onderhoudt ook nauw contact met andere collega-Researchers en biedt hen ondersteuning waar nodig op het gebied van research.

Mensen vonden ons op: Job Researcher, Baan Researcher, Researcher Worden, Functie-eisen Researcher, Verantwoordelijkheden Researcher, Functieprofiel Researcher, Wat doet een Researcher, Werken als Researcher.

Researcher worden: Opleiding tot researcher

Als Researcher wordt een afgeronde universitaire opleiding gevraagd met veelal een specialisatie in de richting waar een bedrijf onderzoek naar wil laten doen. Dit kunnen dus allerlei verschillende studierichtingen zijn op zowel Alpha-terrein (talen, commercie) als Betha-richting (technisch wetenschappelijk).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Researcher, Researcher Worden, Opleidingsniveau Researcher, Scholing Researcher, Studie Researcher, Bijscholing Researcher, Omscholing Researcher.

Organisaties waar een researcher doorgaans werkzaam is

Als Researcher is het sterk afhankelijk van de vraag, in welke organisatie men werkzaam zal zijn. Uiteraard is dit steeds weer een ander bedrijf, zodat het een organisatie zal zijn in het bedrijfsleven maar evenzeer bij de overheid, bijvoorbeeld bij een ministerie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Researcher, Researcher Worden, Opleidingsniveau Researcher, Scholing Researcher, Studie Researcher, Bijscholing Researcher, Omscholing Researcher.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden researcher

Een Researcher verdient zo'n € 2900 tot € 5500 bruto per maand. Als Researcher wordt een WO werk- en denkniveau vereist met daarnaast minimaal 5 jaar werkervaring in kwantitatief marktonderzoek.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Researcher, Loon Researcher, Wat verdien je als Researcher, Salarisschaal Researcher, Salarisindicatie Researcher, Bonus Researcher, CAO Researcher, Brutoloon Researcher, Nettoloon Researcher, Vakantiedagen Researcher, Pensioen Researcher.

Competenties, skills & vaardigheden researcher

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Conceptueel denken
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Researcher, Vaardigheden Researcher, Attitude Researcher, Kwalificaties Researcher, Competentieprofiel Researcher.

Boeken voor het beroep researcher

Wil je meer weten over het beroep researcher? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je researcher bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken researcher te komen.

Qualitative Research Practice | Jane Lewis

A Guide for Social Science Students and Researchers - Engels | Druk: 2nd | Paperback | 9781446209127 | 456 pagina's

Qualitative Research Practice 2e editie is een boek uitgegeven bij Sage Publications Ltd. ISBN 9781446209127 Why use qualitative methods? What kinds of questions can qualitative methods help you answer? How do you actually do rigorous and reflective quali...

Doing Work Based Research | Professor Carol Costley

Approaches to Enquiry for Insider-Researchers - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781848606784 | 224 pagina's

Electronic Inspection Copy available for instructors here With the growth of work based learning and practitioner research this book leads the way by addressing key issues faced by 'insider-researchers' - learners, practitioners and managers doing researc...

Funk Keyboards | Gail Johnson

The Complete Method - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780793598700 | 56 pagina's

(Musicians Institute Press). Explore the chords, rhythms, and techniques used by the greatest funk keyboardists! Subjects covered include: common chords and progressions; classic funk rhythms, licks and patterns; synth bass & multiple keyboard playing; an...

Mensen vonden ons op: boeken voor Researcher, Researcher ebooks, boek Researcher.

Persoonstypen researcher

Een Researcher gaat met inzicht te werk en gebruikt daarbij een belangrijk deel van zijn analytisch denkvermogen (een Waarnemer) om wetenschappelijk onderzoek te verrichten bij en voor een bedrijf.  Daarnaast is de Researcher nauwkeurig en realistisch (een Perfectionist) om het hoogwaardige kwaliteitsniveau van het onderzoek te garanderen en te behouden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Researcher, Karakter Researcher.

Netwerk researcher

Dagelijks heeft een Researcher contact met zijn of haar klanten, collega-Researchers en Analisten.  Ook de wervings- en selectiebureaus behoren tot het netwerk van de Researcher.

Mensen vonden ons op: Collega’s Researcher, Medewerkers Researcher.

Is het beroep researcher iets voor jou?

Zou je graag researcher willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als researcher bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Researcher, beroepskeuzetest Researcher, beroep Researcher kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden researcher

In het wetenschappelijke Research-werk is  in speciale onderzoeks- en vakgebieden een doorgroeimogelijkheid naar Senior-Researcher.

Arbeidsmarktperspectief score researcher

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep researcher. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Researcher, Promotie mogelijkheden Researcher, Carriere Researcher.

Solliciteren op de functie researcher

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als researcher dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor researcher belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als researcher. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Researcher, CV Researcher, sollicitatie Researcher.

Interviews met researcher

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen researcher

 • Headhunter Hoofd HRM

Vacatures researcher

Op zoek naar een nieuwe baan als Researcher? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Researcher. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Researcher doet onderzoekswerk bij bijv. een wervings- en selectiebureau. Er worden geschikte kandidaten gezocht voor vacatures.

Beoordeling Researcher

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Researcher' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Researcher

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep