U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Reservist Militaire Taken

Reservist Militaire Taken worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een reservist Militaire Taken? Lees de functieomschrijving.

De Reservist Militaire Taken voert zijn werkzaamheden bij de Nationale Reserve uit naast zijn reguliere werkzaamheden. Het is mogelijk om een fulltime functie te creeëren, maar dit is afhankelijk van de voorkeur van de Militair. De Reservist heeft een verantwoordelijke functie en dient dan ook van onbesproken gedrag te zijn, zowel onder als buiten werktijd.

Als Reservist werk je binnen een team van mede Reservisten. Afhankelijk van de voorkeur, beschikbare plaatsen plaatsen en genoten vooropleiding en werkervaring kan de Reservist leiding geven aan een groep en/of opdrachten uitvoeren van leidinggevenden. De Officier zal vooral leidinggeven, de Onderofficier zal sturing geven aan de soldaten bij het uitvoeren van de opdrachten van de Officier en de Soldaten zullen slechts de opdrachten uitvoeren die hen worden gegeven. De werkzaamheden van de Nationale Reserve betreffen doorgaans het verlenen van bijstand aan reguliere eenheden (gevechtsondersteuning), het bewaken van belangrijke infrastructurele objecten, het verlenen van hulp en zorg bij grote evenementen, het uitvoeren van diverse taken in noodgevallen en het deelnemen aan militaire ceremonies.

In de praktijk betekent dit dat de Natres-militair getraind wordt als reguliere Infanterist, zij het met een kortere opleiding. Men zal moeten wacht lopen, EHBO verlenen, dienen als oefenvijand van de operationele eenheden en vooral veel oefeningen bijwonen. De Reservist is multi-inzetbaar en dient dus te beschikken over enige flexibiliteit en een praktische instelling.

De Reservist dient er rekening mee te houden dat zijn werktijden onregelmatig zullen zijn en dat hijopgeroepen kan worden in noodgevallen. Wanneer de Reservist interesse heeft kan hij deelnemen aan internationale (wederopbouw of humanitaire) missies. Recentelijk zijn er bijvoorbeeld Reservisten ingezet in Afghanistan.

Mensen vonden ons op: Job Reservist Militaire Taken, Baan Reservist Militaire Taken, Reservist Militaire Taken Worden, Functie-eisen Reservist Militaire Taken, Verantwoordelijkheden Reservist Militaire Taken, Functieprofiel Reservist Militaire Taken, Wat doet een Reservist Militaire Taken, Werken als Reservist Militaire Taken.

Reservist Militaire Taken worden: Opleiding tot reservist Militaire Taken

Om toegelaten te worden tot het Korps Nationale Reserve heeft men twee mogelijkheden. Enerzijds kunnen oudgedienden van alle Krijgsmachtsonderdelen binnenstromen voor de functies van Soldaat, Onderofficier en Officier (afhankelijk van de rang die men eerst bezat). Anderzijds kunnen burgers solliciteren naar een functie als Soldaat binnen de Natres. Wanneer burgers ervaring hebben met leiding geven kunnen zij solliciteren naar Onderofficiers- en Officiersfuncties.

Wanneer men langer dan vijf jaar buiten Defensie werkzaam is geweest, is het alleen mogelijk om als burger voor de functie als Soldaat te solliciteren.

Om Soldaat Natres te worden dient men minimaal 18 jaar en minstens 1.55 meter te zijn. Tevens moet de gegadigde beschikken over minimaal VMBO denkniveau.

Om Onderofficier Natres te worden dient men minimaal 18 jaar en minstens 1.55 meter te zijn. De Onderofficier dient een MAVO of VMBO kaderberoepsgerichte leerweg diploma te hebben en hij dient ervaring te hebben met leiding geven.

Om Officier Pelotonscommandante Natres te worden dient men minimaal 19 jaar en maximaal 55 jaar oud te zijn. Daarnaast dient men minimaal een HAVO diploma én ervaring met het geven van leiding te hebben.

In de regel zullen 18 of 19 jarigen dus geen Onderofficier of Officier worden, aangezien zij nog niet binnen de Natres door gegroeid kunnen zijn én zij ook nog geen dienstperiode als Onderofficier of Officier uitgezeten kunnen hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Reservist Militaire Taken, Reservist Militaire Taken Worden, Opleidingsniveau Reservist Militaire Taken, Scholing Reservist Militaire Taken, Studie Reservist Militaire Taken, Bijscholing Reservist Militaire Taken, Omscholing Reservist Militaire Taken.

Organisaties waar een reservist Militaire Taken doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Reservist wordt de gegadigde ingedeeld bij een van de vier Natres-districten van de Landmacht of bij een onderdeel van de Luchtmacht Reservisten. (Afhankelijk van de sollicitatie.)

De Reservist dient er rekening mee te houden dat hij op onregelmatige tijden zal moeten werken en dat er deelgenomen dient te worden aan diverse soorten oefeningen. Wanneer de Reservist interesse heeft, is het mogelijk om uitgezonden te worden binnen het kader van Internationale NAVO-, VN- of EU-missies.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Reservist Militaire Taken, Reservist Militaire Taken Worden, Opleidingsniveau Reservist Militaire Taken, Scholing Reservist Militaire Taken, Studie Reservist Militaire Taken, Bijscholing Reservist Militaire Taken, Omscholing Reservist Militaire Taken.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden reservist Militaire Taken

De Nationale Reserve biedt geen fulltime baan. Afhankelijk van het aantal gemaakte uren krijgt men betaald volgens de 'reguliere lonen'. Wanneer een militair van de Natres net zoveel uren zou werken als een voltijdmilitair, zouden beiden hetzelfde bedrag betaald krijgen. Een Officier dient minimaal 300 uur per jaar te werken, de Onderofficieren 200 uur en de Soldaten 112 uur. De diensten vallen overdag, 's avonds en in het weekend.

Mensen vonden ons op: Salaris Reservist Militaire Taken, Loon Reservist Militaire Taken, Wat verdien je als Reservist Militaire Taken, Salarisschaal Reservist Militaire Taken, Salarisindicatie Reservist Militaire Taken, Bonus Reservist Militaire Taken, CAO Reservist Militaire Taken, Brutoloon Reservist Militaire Taken, Nettoloon Reservist Militaire Taken, Vakantiedagen Reservist Militaire Taken, Pensioen Reservist Militaire Taken.

Competenties, skills & vaardigheden reservist militaire taken

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Gepast geweld kunnen toepassen
Mensen vonden ons op: Kennis Reservist Militaire Taken, Vaardigheden Reservist Militaire Taken, Attitude Reservist Militaire Taken, Kwalificaties Reservist Militaire Taken, Competentieprofiel Reservist Militaire Taken.

Boeken voor het beroep reservist militaire taken

Wil je meer weten over het beroep reservist militaire taken? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je reservist militaire taken bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken reservist militaire taken te komen.

Op Herhaling | Alan Mowbray

de Koninklijke Landmacht en haar reservisten 1945-2006 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789085063414 | 176 pagina's

Nederland heeft een beroepskrijgsmacht, die overal ter wereld inzetbaar is. Daarin is geen plaats meer voor dienstplichtigen, die 'voor hun nummer' zijn opgekomen, en ook niet voor reservisten die na hun 'diensttijd' in geval van crisis of oorlog worden o...

The Road Not Taken | Max Boot

Edward Lansdale and the American Tragedy in Vietnam - Engels | Hardcover | 9780871409416 | 768 pagina's

In this epic biography of Edward Lansdale (1908- 1987), the man said to be the fictional model for Graham Greene's The Quiet American, best-selling historian Max Boot demonstrates how Lansdale pioneered a hearts and mind diplomacy, first in the Philippine...

Taking Nazi Technology | Douglas M. O'Reagan

Allied Exploitation of German Science after the Second World War - Engels | Hardcover | 9781421428871 | 296 pagina's

During the Second World War, German science and technology posed a terrifying threat to the Allied nations. Combined with Germany's generations-old reputation for excellence in science and engineering, these advanced weapons, which included rockets, V-2 m...

Mensen vonden ons op: boeken voor Reservist Militaire Taken, Reservist Militaire Taken ebooks, boek Reservist Militaire Taken.

Persoonstypen reservist Militaire Taken

De Reservist heeft een loyale, zelfverzekerde en directe persoonlijkheid (Baas). Ook is hij ijverig , praktisch en energiek; hij weet van aanpakken (Succesvolle werker).

Tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden weet de Reservist toegeweid, strijdlustig, oprecht, betrouwbaar en praktisch op te treden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Reservist Militaire Taken, Karakter Reservist Militaire Taken.

Netwerk reservist Militaire Taken

De Reservist komt in contact met mede Reservisten binnen de organisatie van de Nationale Reserve. Afhankelijk van de functie zal er leiding worden gegeven aan de soldaten en onderofficieren door de officier en leiding worden gegeven aan de soldaten door de onderofficieren. De soldaten zullen alleen opdrachten van leidinggevenden uitvoeren.

De Reservisten komen in contact met reguliere eenheden tijdens het verlenen van ondersteuning. Daarnaast zal er bij beveiligingstaken contact kunnen ontstaan met nieuwsgierige burgers en kwaadwillende vijanden. Bij evenementen zal er hulp worden verleend aan burgers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Reservist Militaire Taken, Medewerkers Reservist Militaire Taken.

Is het beroep reservist Militaire Taken iets voor jou?

Zou je graag reservist Militaire Taken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als reservist Militaire Taken bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Reservist Militaire Taken, beroepskeuzetest Reservist Militaire Taken, beroep Reservist Militaire Taken kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden reservist Militaire Taken

De Reservist kan zijn functie gebruiken om zijn integriteit, doorzettingsvermogen, discipline en stressbestendigheid aan te tonen.

Het is geheel afhankelijk van de vooropleiding van de Reservist in welke sectoren hij deze ervaring kan toepassen. Het is wel bekend dat de overheid en het bedrijfsleven deze aspecten waarderen.

Binnen de Nationale Reserve is het mogelijk om 'Specialist Reservist' te worden, met een fulltime baan binnen de Landmacht. Tevens is het mogelijk om als parttimer door te groeien naar hogere functies. Wanneer een Reservist een voltijd baan binnen andere onderdelen van de Lanmacht nastreeft kan hij/zij de Nationale Reserve gebruiken als opstap. Zo kunnen er bijvoorbeeld vrijstellingen worden verkregen voor afgeronde opleidingen binnen de Natres.

De Natres heeft momenteel vacatures open staan.

Arbeidsmarktperspectief score reservist Militaire Taken

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep reservist Militaire Taken. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Reservist Militaire Taken, Promotie mogelijkheden Reservist Militaire Taken, Carriere Reservist Militaire Taken.

Solliciteren op de functie reservist Militaire Taken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als reservist Militaire Taken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor reservist Militaire Taken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als reservist Militaire Taken. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Reservist Militaire Taken, CV Reservist Militaire Taken, sollicitatie Reservist Militaire Taken.

Interviews met reservist Militaire Taken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen reservist Militaire Taken

Vacatures reservist militaire taken

Op zoek naar een nieuwe baan als Reservist Militaire Taken? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Reservist Militaire Taken. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Reservist Militaire Taken voert zijn werkzaamheden bij de Nationale Reserve uit naast zijn reguliere werkzaamheden. Het is mogelijk om een fulltime functie te creeëren, maar dit is afhankelijk van de voorkeur van de Militair. De Reservist heeft een verantwoordelijke functie en dient dan ook van onbesproken gedrag te zijn, zowel onder als buiten werktijd.

Beoordeling Reservist Militaire Taken

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Reservist Militaire Taken' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Reservist Militaire Taken

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Salaris indicatie is zeker per jaar

Door: Cohen

De hoogte van het salaris hangt af van de rang en is hetzelfde aan dat van de beroepsmilitair.H.gr.

Door: reservist

aanvulling,de hoogte van het salaris hangt ook af van leeftijd en werkervaring .Gr.

Door: Ben

Reageer op dit beroep