U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Retail Manager

Retail Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een retail Manager? Lees de functieomschrijving.

Het doel van een Retail Manager is het behalen van optimale resultaten binnen een winkel (of winkels) op zowel financieel, kwalitatief als sociaal vlak. De Retail Manager is verantwoordelijk voor het opstellen van de verwachte omzet, prognose van benodigde fte's en het percentage loonkosten, op basis van een vastgesteld jaarbudget om een optimale personele bezetting te realiseren. Op basis van managementinformatie neemt de Retail Manager beslissingen. Verder heeft de Retail Manager de verantwoordelijkheid over de eigen en franchise winkels.
Kerntaken van de Retail Manager zijn: het behalen van targets, het aansturen en coachen van Filiaalmanagers en Franchisenemers, het in stand houden van het beoogde winkelbeeld met betrekking tot formulebewaking, merchandise, signaleren van ontwikkelingen en trends op consumentengebied en anticipatie hierop.

Mensen vonden ons op: Job Retail Manager, Baan Retail Manager, Retail Manager Worden, Functie-eisen Retail Manager, Verantwoordelijkheden Retail Manager, Functieprofiel Retail Manager, Wat doet een Retail Manager, Werken als Retail Manager.

Retail Manager worden: Opleiding tot retail Manager

Zowel een HBO als WO diploma biedt perspectief voor een baan als Retail Manager. Bij hogescholen zijn hier specifieke opleidingen voor te vinden zoals de HBO opleiding Small business en Retail Management. Op WO niveau kan er gekozen worden worden een economische studie.

Om Retail Manager te worden is enkel de juiste opleiding niet voldoende. Vrijwel altijd is ervaring een vereiste, hierbij kan gedacht worden aan een baan als Areamanager, Regiomanager, enzovoort.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Retail Manager, Retail Manager Worden, Opleidingsniveau Retail Manager, Scholing Retail Manager, Studie Retail Manager, Bijscholing Retail Manager, Omscholing Retail Manager.

Organisaties waar een retail Manager doorgaans werkzaam is

De Retail Manager is een typisch beroep voor een commercieel bedrijf. Het gaat namelijk voornamelijk om de omzet van winkels en klantenbehoud.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Retail Manager, Retail Manager Worden, Opleidingsniveau Retail Manager, Scholing Retail Manager, Studie Retail Manager, Bijscholing Retail Manager, Omscholing Retail Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden retail Manager

Een baan als Retail Manager biedt vaak de mogelijkheid tot een bonusregeling, auto van de zaak en overige gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Retail Manager, Loon Retail Manager, Wat verdien je als Retail Manager, Salarisschaal Retail Manager, Salarisindicatie Retail Manager, Bonus Retail Manager, CAO Retail Manager, Brutoloon Retail Manager, Nettoloon Retail Manager, Vakantiedagen Retail Manager, Pensioen Retail Manager.

Competenties, skills & vaardigheden retail manager

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Ambitie
 • Leiderschap
 • Besluitvaardigheid
 • Pro-actief
 • Commercieel
 • Zelfstandigheid
 • Cijfermatig vermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Retail Manager, Vaardigheden Retail Manager, Attitude Retail Manager, Kwalificaties Retail Manager, Competentieprofiel Retail Manager.

Boeken voor het beroep retail manager

Wil je meer weten over het beroep retail manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je retail manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken retail manager te komen.

Commercieel beleid 1 Basisdeel Manager retail | Sarphati

Nederlands | Onbekende bindwijze | 9789462832435

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

Ondernemend leren - Kerntaken(retail)marketing | A. van Santen

primair bestemd voor de kwalificatiedossiers manager handel en ondernemer detailhandel in de kwalificatiestructuur detailhandel - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789057843310 | 700 pagina's

Ondernemend leren - Kerntaken(retail)marketing 1e druk is een boek van A. van Santen uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789057843310 Bronnenboek Retailmarketing is een van de drie bronnenboeken die ontwikkeld is voor de opleiding Ondernemer detailhandel. Er...

Retail Store Manager Log (Logbook, Journal - 124 Pages, 6 X 9 Inches) | Unique Logbooks

Retail Store Manager Logbook (Red Cover, Medium) - Engels | Paperback | 9781544876221 | 124 pagina's

PERFECT BOUND, GORGEOUS SOFTBACK WITH SPACIOUS RULED PAGES.LOG INTERIOR: Click on the LOOK INSIDE link to view the Log, ensure that you scroll past the Title Page. Record Page numbers, Subject and Dates. Customize the Log with columns and headings that wo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Retail Manager, Retail Manager ebooks, boek Retail Manager.

Persoonstypen retail Manager

De Retail Manager is een combinatie van een Bemiddelaar en een Succesvolle werker.

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig. 

De Bemiddelaar is in zijn doen en laten goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk. De bemiddelaar heeft een sterke behoefte om de vrede te bewaren en conflicten te vermijden. Positieve eigenschappen van de Bemiddelaar zijn: vriendelijkheid, geduld, ruimdenkendheid en diplomatie. De Bemiddelaar is zich vaak niet bewust van zijn boosheid. Daarentegen kan een Bemiddelaar tevens vergeetachtig, passief en koppig zijn.  Dit uit zich tevens in relaties waarin ze te meegaand en defensief kunnen zijn.  Doch zijn ze met name steunend en loyaal.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Retail Manager, Karakter Retail Manager.

Netwerk retail Manager

Naast dat de Retail Manager intern veel contacten heeft met het marketing -en salesteam en de accountant, heeft een Retail Manager zeer veel extern contact met de franchisenemers en/of filiaalmanagers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Retail Manager, Medewerkers Retail Manager.

Is het beroep retail Manager iets voor jou?

Zou je graag retail Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als retail Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Retail Manager, beroepskeuzetest Retail Manager, beroep Retail Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden retail Manager

De arbeidsmarkt biedt een gemiddeld tot ruim perspectief voor de Retail Manager, deze is immer altijd nodig. Ambitie is een vereiste en daarom zijn er ruime doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score retail Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep retail Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Retail Manager, Promotie mogelijkheden Retail Manager, Carriere Retail Manager.

Solliciteren op de functie retail Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als retail Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor retail Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als retail Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Retail Manager, CV Retail Manager, sollicitatie Retail Manager.

Interviews met retail Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen retail Manager

Vacatures retail manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Retail Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Retail Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Het doel van een Retail Manager is het behalen van optimale resultaten binnen een winkel (of winkels) op zowel financieel, kwalitatief als sociaal vlak. De Retail Manager is verantwoordelijk voor het opstellen van de verwachte omzet, prognose van benodigde fte's en het percentage loonkosten, op basis van een vastgesteld jaarbudget om een optimale personele bezetting te realiseren. Op basis van managementinformatie neemt de Retail Manager beslissingen.

Beoordeling Retail Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Retail Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Retail Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep