U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Revalidatiearts

Revalidatiearts worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een revalidatiearts? Lees de functieomschrijving.

Een Revalidatiearts helpt patiënten die door een ongeluk, een ziekte of een aangeboren afwijking blijvend letsel hebben opgelopen (bijvoorbeeld: reuma, een beroerte of een amputatie)  en hierdoor afhankelijk worden van anderen. Dit kunnen patiënten zijn van allerlei leeftijden. Het is de taak van de Revalidatiearts de patiënten weer zo zelfredzaam mogelijk te maken. Dit wordt gedaan aan de hand van een behandelplan dat wordt opgesteld door de Revalidatiearts en wordt uitgevoerd door een revalidatieteam.

Een patiënt wordt door een huisarts of medisch specialist doorverwezen waarna de Revalidatiearts de situatie en de beperking van de patiënt onderzoekt. Vervolgens wordt er in overleg met de patiënt en het revalidatieteam een behandelplan opgesteld. Dit plan kan bijvoorbeeld bestaan uit het voorschrijven van medicijnen en het bezoek aan een ergotherapeut. De Revalidatiearts is het hoofd van het revalidatieteam bestaande uit de Revalidatiearts, een psycholoog, een maatschappelijk werker, een of meer fysiotherapeuten en ergotherapeuten, een logopedist, verpleegkundigen en een revalidatietechnicus. De Revalidatiearts coördineert de bezigheden binnen het team. Het  is ook de taak van de Revalidatiearts om de vorderingen van de patiënt in de gaten te houden en zo nodig het behandelplan aan te passen.

Een Revalidatiearts moet betrouwbaar zijn en moet verantwoordelijk omgaan met de informatie van de patiënten. Daarnaast is het ook belangrijk dat een Revalidatiearts geduld kan hebben aangezien sommige behandelingen jarenlang kunnen duren en patiënten maar met kleine stapjes vooruitgaan.

Naast deze taken moet de Revalidatiearts ook de administratie bijhouden van de patiënten en moeten patiënten en familie leden geïnformeerd worden over de mogelijke behandelingen en de gevolgen hiervan op hun levens. Daarnaast kan de Revalidatiearts ook adviezen aan hen geven.

Mensen vonden ons op: Job Revalidatiearts, Baan Revalidatiearts, Revalidatiearts Worden, Functie-eisen Revalidatiearts, Verantwoordelijkheden Revalidatiearts, Functieprofiel Revalidatiearts, Wat doet een Revalidatiearts, Werken als Revalidatiearts.

Revalidatiearts worden: Opleiding tot revalidatiearts

Om Revalidatiearts te worden moet je eerst de opleiding Geneeskunde (WO) hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je nog de vierjarige specialisatie tot Revalidatiearts doorlopen. In totaal duurt de opleiding dus tien jaar.

Je moet je hele carrière lang bijscholingen en nascholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op je vakgebied (zoals nieuwe behandelmethoden).

Je moet verplicht geregistreerd staan als erkend Revalidatiearts.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Revalidatiearts, Revalidatiearts Worden, Opleidingsniveau Revalidatiearts, Scholing Revalidatiearts, Studie Revalidatiearts, Bijscholing Revalidatiearts, Omscholing Revalidatiearts.

Organisaties waar een revalidatiearts doorgaans werkzaam is

 • Ziekenhuis
 • Revalidatiecentrum
 • Ouderenzorg
Mensen vonden ons op: Studeren voor Revalidatiearts, Revalidatiearts Worden, Opleidingsniveau Revalidatiearts, Scholing Revalidatiearts, Studie Revalidatiearts, Bijscholing Revalidatiearts, Omscholing Revalidatiearts.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden revalidatiearts

Een Revalidatiearts  verdient ongeveer tussen de €5833 en €10833. Je salaris is afhankelijk van de taken die je vervult. Als je management- of bestuurstaken naast je gewone taken op je neemt zal je salaris hoger liggen.

Mensen vonden ons op: Salaris Revalidatiearts, Loon Revalidatiearts, Wat verdien je als Revalidatiearts, Salarisschaal Revalidatiearts, Salarisindicatie Revalidatiearts, Bonus Revalidatiearts, CAO Revalidatiearts, Brutoloon Revalidatiearts, Nettoloon Revalidatiearts, Vakantiedagen Revalidatiearts, Pensioen Revalidatiearts.

Competenties, skills & vaardigheden revalidatiearts

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Organiseren
 • Motiveren
 • Luisteren
 • Geduld
 • Kennis van het menselijk lichaam beschikken
Mensen vonden ons op: Kennis Revalidatiearts, Vaardigheden Revalidatiearts, Attitude Revalidatiearts, Kwalificaties Revalidatiearts, Competentieprofiel Revalidatiearts.

Boeken voor het beroep revalidatiearts

Wil je meer weten over het beroep revalidatiearts? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je revalidatiearts bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken revalidatiearts te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Revalidatiearts, Revalidatiearts ebooks, boek Revalidatiearts.

Persoonstypen revalidatiearts

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn. Je moet vertrouwelijk met de gegevens van je patiënten omgaan (Loyalist).

 Je moet analytisch en inzichtelijk zijn en nauwkeurig kunnen werken (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Revalidatiearts, Karakter Revalidatiearts.

Netwerk revalidatiearts

Als Revalidatiearts sta je aan het hoofd van een revalidatieteam bestaande uit verschillende professionals zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten, een revalidatietechnicus, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, een psycholoog en eventueel nog anderen. Je coördineert dit team en zorgt ervoor dat er binnen het team genoeg overleg wordt gepleegd. Je patiënten zijn meestal door een huisarts of ander medisch specialist naar je doorverwezen en zo nodig wordt informatie over de patiënt uitgewisseld.

Mensen vonden ons op: Collega’s Revalidatiearts, Medewerkers Revalidatiearts.

Is het beroep revalidatiearts iets voor jou?

Zou je graag revalidatiearts willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als revalidatiearts bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Revalidatiearts, beroepskeuzetest Revalidatiearts, beroep Revalidatiearts kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden revalidatiearts

Op het moment is er een tekort aan Revalidatieartsen. Organisaties hebben moeite met het vullen van een openstaande vacature.  (Bron: www.medischcontact.artsennet.nl)

Je kunt je meer gaan richten op het doen van wetenschappelijk onderzoek of je kunt les gaan geven. Daarnaast is er ook de mogelijkheid op extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld managementtaken of bestuurstaken of kun je een directiefunctie op je nemen.

Arbeidsmarktperspectief score revalidatiearts

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep revalidatiearts. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Revalidatiearts, Promotie mogelijkheden Revalidatiearts, Carriere Revalidatiearts.

Solliciteren op de functie revalidatiearts

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als revalidatiearts dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor revalidatiearts belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als revalidatiearts. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Revalidatiearts, CV Revalidatiearts, sollicitatie Revalidatiearts.

Interviews met revalidatiearts

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen revalidatiearts

Vacatures revalidatiearts

Op zoek naar een nieuwe baan als Revalidatiearts? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Revalidatiearts. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Revalidatiearts helpt patiënten die door een ongeluk, een ziekte of een aangeboren afwijking blijvend letsel hebben opgelopen (bijvoorbeeld: reuma, een beroerte of een amputatie)  en hierdoor afhankelijk worden van anderen. Dit kunnen patiënten zijn van allerlei leeftijden. Het is de taak van de Revalidatiearts de patiënten weer zo zelfredzaam mogelijk te maken.

Beoordeling Revalidatiearts

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Revalidatiearts' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Revalidatiearts

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep