U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Rijexaminator

Rijexaminator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een rijexaminator? Lees de functieomschrijving.

Als rijexaminator is je hoofdtaak het afnemen van examens voor rijbewijzen. Dit kan verschillen van auto, motor, scooter en groot rijbewijs. Het hangt er maar  net vanaf waar je op gespecialiseerd bent. Tijdens het afnemen van de examens rij je een bepaalde route met de examenkandidaat en let je op de vereisten die en kandidaat moet kunnen voordat je een rijbewijs kunt toekennen. Je hebt dus een grote verantwoordelijkheid want jij bepaald uiteindelijk of kandidaten de weg op kunnen of niet. Maak je een verkeerde beslissing dan kan dit nog wel eens grote gevolgen hebben. Het is ook belangrijk dat je met stressvolle situaties om kan gaan want kandidaten kunnen soms in paniek raken of er kan een verkeersituatie ontstaan waarop jij dan direct moet kunnen ingrijpen. Al met al is het dus een uitdagende baan met wel een grote dosis verantwoordelijkheid.

Mensen vonden ons op: Job Rijexaminator, Baan Rijexaminator, Rijexaminator Worden, Functie-eisen Rijexaminator, Verantwoordelijkheden Rijexaminator, Functieprofiel Rijexaminator, Wat doet een Rijexaminator, Werken als Rijexaminator.

Rijexaminator worden: Opleiding tot rijexaminator

Om rijexaminator te worden is het vereist dat je een opleiding volgt bij een instituut dat daar in gespecialiseerd is. Dit is bijvoorbeeld het CBR. Hier leren ze je hoe je met de kandidaten moet omgaan, waar je op moet letten en welke routes je kunt rijden. Als je deze opleiding goed afgerond hebt kun je daarna in principe aan de slag bij een regionaal CBR kantoor.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Rijexaminator, Rijexaminator Worden, Opleidingsniveau Rijexaminator, Scholing Rijexaminator, Studie Rijexaminator, Bijscholing Rijexaminator, Omscholing Rijexaminator.

Organisaties waar een rijexaminator doorgaans werkzaam is

Als rijexaminator ben je werkzaam bij een kantoor van het CBR. Dat is de nationale instantie voor rijbewijzen. Het CBR heeft kantoren door heel het land heen dus er is in principe genoeg keuze. Als rijexaminator heb je geen mogelijkheid om als zelfstandige aan de slag te gaan omdat je als rijexaminator perse bij het CBR moet aangesloten zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Rijexaminator, Rijexaminator Worden, Opleidingsniveau Rijexaminator, Scholing Rijexaminator, Studie Rijexaminator, Bijscholing Rijexaminator, Omscholing Rijexaminator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden rijexaminator

Over het salaris van een rijexaminator is weinig met zekerheid te zeggen. Dit hangt voornamelijk af van het CBR kantoor waar je werkzaam bent. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden, daar is ook weinig met zekerheid over te zeggen en zal ook afhankelijk zijn van het CBR.

Mensen vonden ons op: Salaris Rijexaminator, Loon Rijexaminator, Wat verdien je als Rijexaminator, Salarisschaal Rijexaminator, Salarisindicatie Rijexaminator, Bonus Rijexaminator, CAO Rijexaminator, Brutoloon Rijexaminator, Nettoloon Rijexaminator, Vakantiedagen Rijexaminator, Pensioen Rijexaminator.

Competenties, skills & vaardigheden rijexaminator

 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Sensitiviteit
Mensen vonden ons op: Kennis Rijexaminator, Vaardigheden Rijexaminator, Attitude Rijexaminator, Kwalificaties Rijexaminator, Competentieprofiel Rijexaminator.

Boeken voor het beroep rijexaminator

Wil je meer weten over het beroep rijexaminator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je rijexaminator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken rijexaminator te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Rijexaminator, Rijexaminator ebooks, boek Rijexaminator.

Persoonstypen rijexaminator

Als rijexaminator is het belangrijk dat je zelfverzekerd en gedreven bent. Je zult soms in wat stressvolle situaties komen en daar zul je wel mee om moeten kunnen gaan. Ook is het belangrijk om je te realiseren dat niet iedere leerling het even snel op pikt dus daarom is het ook belangrijk om gedreven te zijn en geduldig zodat je je werk op de best mogelijke manier kan uitvoeren(Succesvolle werker). Verder is het ook belangrijk dat je betrouwbaar bent want je draagt in een zekere zin wel een verantwoordelijkheid voor de leerlingen en de andere weggebruikers op dat moment(Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Rijexaminator, Karakter Rijexaminator.

Netwerk rijexaminator

Als rijexaminator sta je vooral in contact met je kandidaten en hun rijlesinstructeurs. Dit zijn degene met wie je gedurende dag ook het meeste te maken krijgt en zij zijn dus een belangrijk onderdeel van je werk. Verder heb je natuurlijk ook regelmatig contact met je collega's tijdens pauzes en overleg je eventueel met hen over bepaalde problemen. Daarnaast zul je ook te maken krijgen met CBR werknemers over administratieve dingen en verdere zaken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Rijexaminator, Medewerkers Rijexaminator.

Is het beroep rijexaminator iets voor jou?

Zou je graag rijexaminator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als rijexaminator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Rijexaminator, beroepskeuzetest Rijexaminator, beroep Rijexaminator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden rijexaminator

Over het arbeidsmarktperspectief van een rijexaminator valt weinig te zeggen, over het algemeen zal dit redelijk gemiddeld zijn. De doorgroeimogelijkheden als rijexaminator zijn redelijk beperkt. Dit komt omdat de meeste rijexaminatoren al eerder werkzaam zijn geweest als rijlesinstructeur en je zit dus eigenlijk al aan de hogere kant van de beroepsgroep. Eventueel zou je nog een eigen rijschool kunnen beginnen of je opwerken binnen het CBR maar daarvoor heb je soms wel extra opleidingen of cursussen nodig.

Arbeidsmarktperspectief score rijexaminator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep rijexaminator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Rijexaminator, Promotie mogelijkheden Rijexaminator, Carriere Rijexaminator.

Solliciteren op de functie rijexaminator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als rijexaminator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor rijexaminator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als rijexaminator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Rijexaminator, CV Rijexaminator, sollicitatie Rijexaminator.

Interviews met rijexaminator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen rijexaminator

Vacatures rijexaminator

Op zoek naar een nieuwe baan als Rijexaminator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Rijexaminator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als rijexaminator is je hoofdtaak het afnemen van examens voor rijbewijzen. Dit kan verschillen van auto, motor, scooter en groot rijbewijs. Het hangt er maar  net vanaf waar je op gespecialiseerd bent.

Beoordeling Rijexaminator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Rijexaminator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Rijexaminator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

hallo,

 

hoe gaat het trouwens tijdens de selectiedag van examinator? want je moet een aantal tests afleggen, is dat moelijk?

 

alvast bedankt

 

Door: fatima

Fantastisch baan

Door: remie kanhai

Het is erg moeilijk om er tussen te komen.Weinig vacatures en je moet een hele goede opleiding hebben.Minimaal  MBOl Groeten

Door: Simon

Mee eens,m.vr.gr.

Door: John

Hoe zit het met de assesment oefeningen ? Waar kan ik het oefenen?

Door: Leila

Reageer op dit beroep