U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Risk Officer

Risk Officer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een risk Officer? Lees de functieomschrijving.

 

Een Risk Officer houdt, vaak samen met een team, toezicht op de bedrijfsrisico’s. Hij houdt zich dus bezig met risicomanagement. Er bestaan verschillende soorten risico’s, namelijk strategische en financiële risico’s, maar ook risico’s op het gebied van reputatie van het bedrijf en van wet- en regelgeving.

De Risk Officer ontwikkelt samen met een team een uitgebreide procedure voor bijvoorbeeld het identificeren, monitoren en verminderen van bedrijfsrisico’s die de doelstellingen van het bedrijf in gevaar kunnen brengen. De Risk Officer streeft ernaar dat het interne operationele beleid, de procedures en de eventuele externe juridische bepalingen zo goed mogelijk worden nageleefd. De Risk Officer moet ervoor zorgen dat er een balans is tussen het nemen van risico’s en de winst die risico’s op kunnen leveren.

De Risk Officer rapporteert zijn werkzaamheden aan zijn leidinggevende, de Chief Risk Officer. Ook kan hij bij hem terecht bij vragen en problemen. 

Mensen vonden ons op: Job Risk Officer, Baan Risk Officer, Risk Officer Worden, Functie-eisen Risk Officer, Verantwoordelijkheden Risk Officer, Functieprofiel Risk Officer, Wat doet een Risk Officer, Werken als Risk Officer.

Risk Officer worden: Opleiding tot risk Officer

 

Om Risk Officer te worden, moet een drie- tot vijfjarige WO-opleiding Business Administration gedaan worden. Ook met de studies Economie, Liberal Arts en Rechten kan iemand Risk Officer worden. Wil een Risk Officer aan de slag in de publieke sector, dus bijvoorbeeld bij een universiteit, dan is het vaak van belang dat hij een master richting publiek bestuur succesvol heeft afgerond. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Risk Officer, Risk Officer Worden, Opleidingsniveau Risk Officer, Scholing Risk Officer, Studie Risk Officer, Bijscholing Risk Officer, Omscholing Risk Officer.

Organisaties waar een risk Officer doorgaans werkzaam is

 

In principe kan een Risk Officer bij alle grote bedrijven die aanzienlijke risico’s lopen aan de slag. De meeste Risk Officers werken bij een grote, financieel georiënteerde onderneming, zoals een bank of een verzekeringsbedrijf.

De Risk Officer kan zowel in de publieke als in de private sector werken. Hij kan wel werkzaam zijn in de non-profitsector, maar meestal werkt hij bij een bedrijf dat winst wil maken en dus hoort bij de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Risk Officer, Risk Officer Worden, Opleidingsniveau Risk Officer, Scholing Risk Officer, Studie Risk Officer, Bijscholing Risk Officer, Omscholing Risk Officer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden risk Officer

 

Een Risk Officer kan rekenen op zo’n €3000,- tot €7000,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt onder meer af van zijn ervaring, leeftijd en precieze takenpakket.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden vaak diverse bonussen, vakantiegeld en een dertiende maand. 

Mensen vonden ons op: Salaris Risk Officer, Loon Risk Officer, Wat verdien je als Risk Officer, Salarisschaal Risk Officer, Salarisindicatie Risk Officer, Bonus Risk Officer, CAO Risk Officer, Brutoloon Risk Officer, Nettoloon Risk Officer, Vakantiedagen Risk Officer, Pensioen Risk Officer.

Competenties, skills & vaardigheden risk officer

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Ambitie
 • Financieel bewustzijn
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Risk Officer, Vaardigheden Risk Officer, Attitude Risk Officer, Kwalificaties Risk Officer, Competentieprofiel Risk Officer.

Boeken voor het beroep risk officer

Wil je meer weten over het beroep risk officer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je risk officer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken risk officer te komen.

Soldier Spy | Tom Marcus

The True Story of an MI5 Officer Risking His Life to Save Yours - Engels | E-book | 9781405927888

The first ever true story told by an MI5 officer - an explosive, shocking and honest account revealing never-before-seen detail into MI5's operation. 'I do it because it is all I know. I'm a hunter of people and I'm damn good at it.' Recruited after the 7...

Chief Risk Officer a Complete Guide - 2019 Edition | Gerardus Blokdyk

Engels | Paperback | 9780655538790 | 324 pagina's

...

Chief Risk Officer 31 Success Secrets - 31 Most Asked Questions On Chief Risk Officer - What You Need To Know | Walter Crosby

Engels | Druk: 1 | E-book | 9781488539718 | 40 pagina's

The 'chief risk officer' ('CRO') either 'chief risk administration officer' ('CRMO') of a company is the head responsible for activating the effectual and effectual manner of government of important hazards, and associated chances, to a trade and its diff...

Mensen vonden ons op: boeken voor Risk Officer, Risk Officer ebooks, boek Risk Officer.

Persoonstypen risk Officer

 

Persoonstypen die passen bij een Risk Officer zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

De Risk Officer heeft veel energie, is ambitieus en werkt efficiënt en doelgericht. Op die manier zorgt de Risk Officer ervoor de beste resultaten behaald worden (Succesvolle Werker).

Bovendien houdt een Risk Officer alle mogelijke risico’s goed in de gaten. Hij ziet waar risico’s kunnen ontstaan en hij kan deze analyseren en zo in evenwicht brengen met de winst. De Risk Officer is dus inzichtelijk, onderzoekend en analytisch (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Risk Officer, Karakter Risk Officer.

Netwerk risk Officer

De Risk Officer werkt samen met andere Risk Officers en eventueel met collega’s van gespecialiseerde risicoafdelingen, zoals Compliance Officers, Operating Officers en Financial Officers. Ook komt de Risk Officer in contact met andere mensen van het bedrijf. Verder rapporteert hij zijn werkzaamheden aan zijn leidinggevende, de Chief Risk Officer. Van de Chief krijgt de Risk Officer opdrachten en aanwijzingen en hij kan bij hem terecht bij problemen en vragen.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Risk Officer, Medewerkers Risk Officer.

Is het beroep risk Officer iets voor jou?

Zou je graag risk Officer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als risk Officer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Risk Officer, beroepskeuzetest Risk Officer, beroep Risk Officer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden risk Officer

 

Veel mensen met een functie als Risk Officer hebben eerst een aantal jaar als Actuaris gewerkt. Een Actuaris houdt zich bezig met het doorrekenen en evalueren van risico’s. Veel grote bedrijven hebben een team dat zich bezighoudt met risicomanagement, dus na jaren ervaring kan een Risk Officer aan een goede baan komen. Bij goed functioneren en veel ervaring kan de Risk Officer opklimmen tot Chief Risk Officer. Hij krijgt dan een team onder zich dat hij moet aansturen.

Arbeidsmarktperspectief score risk Officer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep risk Officer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Risk Officer, Promotie mogelijkheden Risk Officer, Carriere Risk Officer.

Solliciteren op de functie risk Officer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als risk Officer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor risk Officer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als risk Officer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Risk Officer, CV Risk Officer, sollicitatie Risk Officer.

Interviews met risk Officer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen risk Officer

Vacatures risk officer

Op zoek naar een nieuwe baan als Risk Officer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Risk Officer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Risk Officer houdt, vaak samen met een team, toezicht op de bedrijfsrisico’s. Hij houdt zich dus bezig met risicomanagement. Er bestaan verschillende soorten risico’s, namelijk strategische en financiële risico’s, maar ook risico’s op het gebied van reputatie van het bedrijf en van wet- en regelgeving.

Beoordeling Risk Officer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Risk Officer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Risk Officer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep