U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Roeitrainer

Roeitrainer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een roeitrainer? Lees de functieomschrijving.

 

Als Roeitrainer train je een of meerder groepen in Roeien. De Roeitrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Roeitrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de Roeitrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De Roeitrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de Roeitrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.        

Mensen vonden ons op: Job Roeitrainer, Baan Roeitrainer, Roeitrainer Worden, Functie-eisen Roeitrainer, Verantwoordelijkheden Roeitrainer, Functieprofiel Roeitrainer, Wat doet een Roeitrainer, Werken als Roeitrainer.

Roeitrainer worden: Opleiding tot roeitrainer

 

De Roeitrainer kan in principe les geven in Roei als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de Roeitrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de j Roeitrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de Roeitrainer, hoe hoger het niveau van de Roeitrainer zelf moet zijn .             

Echter, als de Roeitrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de Roeitrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de Roeitrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De Roeitrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Roeitrainer, Roeitrainer Worden, Opleidingsniveau Roeitrainer, Scholing Roeitrainer, Studie Roeitrainer, Bijscholing Roeitrainer, Omscholing Roeitrainer.

Organisaties waar een roeitrainer doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de Roeitrainer werkzaam is. Als de Roeitrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor Roeiteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.     

Echter, als de Roeitrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

Mensen vonden ons op: Studeren voor Roeitrainer, Roeitrainer Worden, Opleidingsniveau Roeitrainer, Scholing Roeitrainer, Studie Roeitrainer, Bijscholing Roeitrainer, Omscholing Roeitrainer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden roeitrainer

 

  Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de Roeitrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de Roeitrainer het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de Roeitrainer lesgeeft en wat de werkervaring is van de Roeitrainer. Als de Roeitrainer al jaren lesgeeft in Roei dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere Roeitrainers. Dan zal de Roeitrainer ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Mensen vonden ons op: Salaris Roeitrainer, Loon Roeitrainer, Wat verdien je als Roeitrainer, Salarisschaal Roeitrainer, Salarisindicatie Roeitrainer, Bonus Roeitrainer, CAO Roeitrainer, Brutoloon Roeitrainer, Nettoloon Roeitrainer, Vakantiedagen Roeitrainer, Pensioen Roeitrainer.

Competenties, skills & vaardigheden roeitrainer

 • Analytisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Presenteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Roeitrainer, Vaardigheden Roeitrainer, Attitude Roeitrainer, Kwalificaties Roeitrainer, Competentieprofiel Roeitrainer.

Boeken voor het beroep roeitrainer

Wil je meer weten over het beroep roeitrainer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je roeitrainer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken roeitrainer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Roeitrainer, Roeitrainer ebooks, boek Roeitrainer.

Persoonstypen roeitrainer

 

Als Roeitrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De Roeitrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor Roeitrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de Roeitrainer ook zien als leider.

Tevens is het zaak dat de Roeitrainer een goede waarnemer is. De Roeitrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de Roeitrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Roeitrainer, Karakter Roeitrainer.

Netwerk roeitrainer

 

De Roeitrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere Roeitrainers. Zeker als de Roeitrainer werkzaam bij een Roeiclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de Roeitrainer met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de Roeitrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De Roeitrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      

Mensen vonden ons op: Collega’s Roeitrainer, Medewerkers Roeitrainer.

Is het beroep roeitrainer iets voor jou?

Zou je graag roeitrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als roeitrainer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Roeitrainer, beroepskeuzetest Roeitrainer, beroep Roeitrainer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden roeitrainer

 

Voor de Roeitrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van Roeitrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de Roeitrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de Roeitrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de Roeitrainer gevraagd zal worden door de  clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De Roeitrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                    

Arbeidsmarktperspectief score roeitrainer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep roeitrainer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Roeitrainer, Promotie mogelijkheden Roeitrainer, Carriere Roeitrainer.

Solliciteren op de functie roeitrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als roeitrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor roeitrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als roeitrainer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Roeitrainer, CV Roeitrainer, sollicitatie Roeitrainer.

Interviews met roeitrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen roeitrainer

Vacatures roeitrainer

Op zoek naar een nieuwe baan als Roeitrainer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Roeitrainer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Als Roeitrainer train je een of meerder groepen in Roeien. De Roeitrainer geeft aanwijzingen verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de Roeitrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.

Beoordeling Roeitrainer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Roeitrainer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Roeitrainer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep