U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Rolluikenmonteur

Rolluikenmonteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een rolluikenmonteur? Lees de functieomschrijving.

 

Een Rolluikenmonteur monteert verschillende soorten beveiligingsrolluiken bij bedrijven, winkels en woningen. De beveiligingsrolluiken bieden bescherming tegen inbraak en vandalisme en kunnen worden uitgerust met beveiligingssystemen tegen brand.

De Rolluikenmonteur leest de werktekeningen, bereidt zijn werkzaamheden zorgvuldig voor, voert meetwerkzaamheden uit en monteert vervolgens alleen of met een collega het rolluik. Dit kunnen gesloten of opengewerkte uitvoeringen zijn, zoals rol- of schaarhekken. Vervolgens worden de rolluiken getest en wordt aan de klant uitgelegd hoe de rolluiken werken en onderhouden moeten worden. De Rolluikenmonteur kan ook ingehuurd worden om rolluiken te repareren.

Een Rolluikenmonteur werkt op wisselende locaties in de buitenlucht. Hij rijdt dagelijks naar verschillende klanten met een goedgevulde montageauto.

Mensen vonden ons op: Job Rolluikenmonteur, Baan Rolluikenmonteur, Rolluikenmonteur Worden, Functie-eisen Rolluikenmonteur, Verantwoordelijkheden Rolluikenmonteur, Functieprofiel Rolluikenmonteur, Wat doet een Rolluikenmonteur, Werken als Rolluikenmonteur.

Rolluikenmonteur worden: Opleiding tot rolluikenmonteur

 

Om Rolluikenmonteur te worden, kunnen diverse MBO-opleidingen gevolgd worden, die gemiddeld zo’n twee jaar duren. De leerling leert het vak dan voornamelijk door klussen bij een leerbedrijf en gastlessen. Overigens vraagt niet elk bedrijf om een dergelijke opleiding. Belangrijk is dan wel dat de Rolluikenmonteur handig is en technisch en ruimtelijk inzicht heeft.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Rolluikenmonteur, Rolluikenmonteur Worden, Opleidingsniveau Rolluikenmonteur, Scholing Rolluikenmonteur, Studie Rolluikenmonteur, Bijscholing Rolluikenmonteur, Omscholing Rolluikenmonteur.

Organisaties waar een rolluikenmonteur doorgaans werkzaam is

 

Een Rolluikenmonteur is vaak werkzaam bij een gespecialiseerd rolluikenbedrijf. Vaak is dit een klein bedrijf, waar zo’n vier tot tien werknemers werkzaam zijn. Het bedrijf hoort bij de profitsector, want het streeft naar winst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Rolluikenmonteur, Rolluikenmonteur Worden, Opleidingsniveau Rolluikenmonteur, Scholing Rolluikenmonteur, Studie Rolluikenmonteur, Bijscholing Rolluikenmonteur, Omscholing Rolluikenmonteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden rolluikenmonteur

 

Een Rolluikenmonteur kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2100,- bruto per maand. Dit bedrag hangt onder andere af van ervaring en leeftijd.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding, vakantiegeld en een overwerktoeslag gelden.

Mensen vonden ons op: Salaris Rolluikenmonteur, Loon Rolluikenmonteur, Wat verdien je als Rolluikenmonteur, Salarisschaal Rolluikenmonteur, Salarisindicatie Rolluikenmonteur, Bonus Rolluikenmonteur, CAO Rolluikenmonteur, Brutoloon Rolluikenmonteur, Nettoloon Rolluikenmonteur, Vakantiedagen Rolluikenmonteur, Pensioen Rolluikenmonteur.

Competenties, skills & vaardigheden rolluikenmonteur

 • Samenwerken
 • Ruimtelijk en technisch inzicht
 • Handig
 • Geen hoogtevrees
 • Sociaal vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Rolluikenmonteur, Vaardigheden Rolluikenmonteur, Attitude Rolluikenmonteur, Kwalificaties Rolluikenmonteur, Competentieprofiel Rolluikenmonteur.

Boeken voor het beroep rolluikenmonteur

Wil je meer weten over het beroep rolluikenmonteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je rolluikenmonteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken rolluikenmonteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Rolluikenmonteur, Rolluikenmonteur ebooks, boek Rolluikenmonteur.

Persoonstypen rolluikenmonteur

 

 

Persoonstypen die goed passen bij een Rolluikenmonteur zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Het is van belang dat een Rolluikenmonteur analytisch en inzichtelijk is. Hij moet ruimtelijk inzicht hebben en praktische oplossingen vinden voor (onverwachte) problemen (Waarnemer).

Daarnaast is een Rolluikenmonteur energiek, gedreven en doelgericht en efficiënt. Binnen een bepaald tijdsbestek moet een klus kwalitatief goed gedaan zijn (Succesvolle Werker).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Rolluikenmonteur, Karakter Rolluikenmonteur.

Netwerk rolluikenmonteur

 

Een Rolluikenmonteur werkt soms individueel, maar vaak ook in teamverband aan een klus. Hij heeft dus te maken met collega’s en een leidinggevende. Ook komt een Rolluikenmonteur in contact met opdrachtgevers, zoals winkeleigenaren en particulieren. Eventueel komt een Rolluikenmonteur in aanraking met mensen die andere klussen uitvoeren, zoals Plafond- en Wandmonteurs en Stukadoors.

Mensen vonden ons op: Collega’s Rolluikenmonteur, Medewerkers Rolluikenmonteur.

Is het beroep rolluikenmonteur iets voor jou?

Zou je graag rolluikenmonteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als rolluikenmonteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Rolluikenmonteur, beroepskeuzetest Rolluikenmonteur, beroep Rolluikenmonteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden rolluikenmonteur

 

Er zijn vrij veel vacatures te vinden voor (Kozijn-) en Rolluikenmonteurs. Vaak is het monteren van rolluiken slechts een deel van de functie. Er worden dan mensen gevraagd die ook carrouseldeuren, schuifdeuren enzovoort kunnen monteren en repareren.

Een Rolluikenmonteur kan bij goed functioneren en veel ervaring lastigere klussen krijgen toegewezen en leiding gaan geven. Ook kan hij leermeester worden voor een Rolluikenmonteur in opleiding. Eventueel kan hij uiteindelijk een eigen bedrijf oprichten.

Arbeidsmarktperspectief score rolluikenmonteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep rolluikenmonteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Rolluikenmonteur, Promotie mogelijkheden Rolluikenmonteur, Carriere Rolluikenmonteur.

Solliciteren op de functie rolluikenmonteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als rolluikenmonteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor rolluikenmonteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als rolluikenmonteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Rolluikenmonteur, CV Rolluikenmonteur, sollicitatie Rolluikenmonteur.

Interviews met rolluikenmonteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen rolluikenmonteur

Vacatures rolluikenmonteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Rolluikenmonteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Rolluikenmonteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Rolluikenmonteur monteert verschillende soorten beveiligingsrolluiken bij bedrijven, winkels en woningen. De beveiligingsrolluiken bieden bescherming tegen inbraak en vandalisme en kunnen worden uitgerust met beveiligingssystemen tegen brand. De Rolluikenmonteur leest de werktekeningen, bereidt zijn werkzaamheden zorgvuldig voor, voert meetwerkzaamheden uit en monteert vervolgens alleen of met een collega het rolluik.

Beoordeling Rolluikenmonteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Rolluikenmonteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Rolluikenmonteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep