U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Röntgenoloog

Röntgenoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een Röntgenoloog? Lees de functieomschrijving.

Een Röntgenoloog maakt met behulp van röntgenstraling beelden van patiënten. Op basis van die beelden kan een Röntgenoloog een diagnose stellen. Op röntgenfoto’s kunnen onder andere botbreuken, vernauwde bloedvaten, longaandoeningen, botafwijkingen en gezwellen gesignaleerd worden. Omdat een Röntgenoloog niet alleen de beelden maakt, maar deze ook analyseert, is grote medische kennis vereist. Algemene kennis over onder andere de autonomie van het menselijk lichaam wordt opgedaan door de opleiding geneeskunde te volgen. Na deze opleiding volgt een Röntgenoloog-in-spe intern een specialistische opleiding. Tijdens deze opleiding leert de student-Röntgenoloog onder andere het instellen van de machines die gebruikt worden om de röntgenfoto’s mee te maken.

Het werk van een Röntgenoloog wordt doorgaans niet als eenvoudig werk gezien, omdat hij, net als ander ziekenhuispersoneel, in direct contact staat met (ernstig) zieke patiënten. Het oordeel dat een Röntgenoloog velt, kan van groot belang zijn voor de gezondheid van een patiënt. Hierdoor heeft de Röntgenoloog veel verantwoordelijkheid.

Mensen vonden ons op: Job Röntgenoloog, Baan Röntgenoloog, Röntgenoloog Worden, Functie-eisen Röntgenoloog, Verantwoordelijkheden Röntgenoloog, Functieprofiel Röntgenoloog, Wat doet een Röntgenoloog, Werken als Röntgenoloog.

Röntgenoloog worden: Opleiding tot Röntgenoloog

Een röntgenoloog moet naast de WO-opleiding geneeskunde, de specialisatie tot Röntgenoloog volgen. Deze specialisatie wordt intern in een opleidingsziekenhuis gegeven en duurt zo’n 5 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Röntgenoloog, Röntgenoloog Worden, Opleidingsniveau Röntgenoloog, Scholing Röntgenoloog, Studie Röntgenoloog, Bijscholing Röntgenoloog, Omscholing Röntgenoloog.

Organisaties waar een Röntgenoloog doorgaans werkzaam is

Een Röntgenoloog is doorgaans werkzaam in de profit-organisatie ziekenhuis, maar er zijn ook Röntgenologen die werkzaam zijn in privéklinieken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Röntgenoloog, Röntgenoloog Worden, Opleidingsniveau Röntgenoloog, Scholing Röntgenoloog, Studie Röntgenoloog, Bijscholing Röntgenoloog, Omscholing Röntgenoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Röntgenoloog

Een Röntgenoloog verdient gemiddeld 7000,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Naast dit vaste salaris, geniet een Röntgenoloog secundaire arbeidsvoorwaarden. De Röntgenoloog valt onder het cao-Ziekenhuizen. In dit cao staat als secundaire arbeidsvoorwaarden onder andere te lezen: wachtgeld, vakantiegeld, reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag en scholing.

Mensen vonden ons op: Salaris Röntgenoloog, Loon Röntgenoloog, Wat verdien je als Röntgenoloog, Salarisschaal Röntgenoloog, Salarisindicatie Röntgenoloog, Bonus Röntgenoloog, CAO Röntgenoloog, Brutoloon Röntgenoloog, Nettoloon Röntgenoloog, Vakantiedagen Röntgenoloog, Pensioen Röntgenoloog.

Competenties, skills & vaardigheden röntgenoloog

 • Analytisch
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Röntgenoloog, Vaardigheden Röntgenoloog, Attitude Röntgenoloog, Kwalificaties Röntgenoloog, Competentieprofiel Röntgenoloog.

Boeken voor het beroep röntgenoloog

Wil je meer weten over het beroep röntgenoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je röntgenoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken röntgenoloog te komen.

Lebensdaten verdienter Persönlichkeiten in den ersten Jahrzehnten der Röntgenologie | Gerhard Kütterer

Duitstalig | Druk: 1 | E-book | 9783739296197

Moderne Medizin ohne die 1895 von Wilhelm Conrad Röntgen entdeckten „X-Strahlen"? Unvorstellbar. Moderne Medizin ohne die 1896 von Becquerel, Pierre Curie und Marie Curie entdeckte Radioaktivität? Undenkbar. Röntgenstrahlung und radioaktive Strahlung helf...

Mensen vonden ons op: boeken voor Röntgenoloog, Röntgenoloog ebooks, boek Röntgenoloog.

Persoonstypen Röntgenoloog

Eigenschappen die een Röntgenoloog in ieder geval moet bezitten, zijn: realistisch en consciëntieus. Dit zijn eigenschappen die passen bij de persoonlijkheid ‘Perfectionist’. Dat een Röntgenoloog een echte perfectionist moet zijn, is noodzakelijk omdat de gezondheid van een patiënt af kan hangen van het werk van een Röntgenoloog. Door dit grote belang, moet een Röntgenoloog des te meer zijn werk nauwkeurig verrichten.

Naast eigenschappen van een perfectionist, bezit een Röntgenoloog ook eigenschappen van een waarnemer. Specifieke eigenschappen die een waarnemer heeft zijn: analytisch en inzichtelijk. Deze eigenschappen zijn voor een Röntgenoloog belangrijk omdat hij niet alleen röntgenfoto’s et cetera maakt, maar deze ook moet analyseren. Dit kan hij alleen naar behoren doen, als hij niet alleen perfectionistisch, maar ook analytisch en inzichtelijk deze gegevens bekijkt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Röntgenoloog, Karakter Röntgenoloog.

Netwerk Röntgenoloog

Een Röntgenoloog werk doorgaans in een ziekenhuis en maakt daardoor deel uit van een grote organisatie. De organisatie is echter zo opgebouwd dat een Röntgenoloog tijdens zijn werkzaamheden niet met de hele reeks specialisten werkzaam in het ziekenhuis in  aanraking komt, maar de mate van contact met andere specialisten hangt wel sterk af van de patiënt.

De persoon waarmee een Röntgenoloog tijdens zijn werkzaamheden voornamelijk in nauw contact mee staat, is met de patiënt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Röntgenoloog, Medewerkers Röntgenoloog.

Is het beroep Röntgenoloog iets voor jou?

Zou je graag Röntgenoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Röntgenoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Röntgenoloog, beroepskeuzetest Röntgenoloog, beroep Röntgenoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden Röntgenoloog

De arbeidsmarkt voor een Röntgenoloog is goed te noemen. Dit komt omdat afgestudeerde geneeskunde-studenten moeten solliciteren naar de opleiding tot Röntgenoloog. Hierdoor is de toestroom van nieuwe Röntgenologen afgestemd op de vraag erna.

Doorgroeimogelijkheden heeft een Röntgenoloog niet, omdat het een beroep is waar specifiek voor opgeleid is. Een Röntgenoloog kan wel nevenactiviteiten verrichten, zoals het doen van onderzoek of het schrijven van vakliteratuur.

Arbeidsmarktperspectief score Röntgenoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep Röntgenoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Röntgenoloog, Promotie mogelijkheden Röntgenoloog, Carriere Röntgenoloog.

Solliciteren op de functie Röntgenoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Röntgenoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Röntgenoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Röntgenoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Röntgenoloog, CV Röntgenoloog, sollicitatie Röntgenoloog.

Interviews met Röntgenoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen Röntgenoloog

Vacatures röntgenoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Röntgenoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Röntgenoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Röntgenoloog maakt met behulp van röntgenstraling beelden van patiënten. Op basis van die beelden kan een Röntgenoloog een diagnose stellen. Op röntgenfoto’s kunnen onder andere botbreuken, vernauwde bloedvaten, longaandoeningen, botafwijkingen en gezwellen gesignaleerd worden.

Beoordeling Röntgenoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Röntgenoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Röntgenoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

dit is een goede site voor wekstukken!

Door: roos

ik heb bijna alle vragen kunnen beantwoorden

Door: roos

Door: lol

Reageer op dit beroep