U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Rotating Monteur

Rotating Monteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een rotating Monteur? Lees de functieomschrijving.

 

Een Rotating Monteur houdt zich bezig met het vervangen, onderhouden, repareren, in bedrijfstellen en installeren van draaiende onderdelen van machines, zoals pompen, ventilatoren, afsluiters, mixers en kleppen. Het betreft meestal complexe technische installaties en werktuigbouwkundige constructies.

Een Rotating Monteur monteert, onderhoudt of repareert onder andere aandrijfkasten, compressoren en turbines. Dit gebeurt zelfstandig of in groepsverband. De verschillende soorten equipment dienen kwalitatief goed en milieubewust te worden gerepareerd, waarbij eigen verantwoordelijkheid, initiatief en betrokkenheid belangrijk zijn.

Een Rotating Monteur werkt op locaties van opdrachtgevers, of demonteert bij opdrachtgevers het rotating equipement en onderhoudt of repareert hij de onderdelen in de werkplaats. Soms wordt de behuizing naar een zusterbedrijf gestuurd, waar het equipement opnieuw wordt gestraald en gecoat. Als de onderdelen klaar zijn, test de Rotating Monteur ze en transporteert ze eventueel weer naar de klant.

Een Rotating Monteur neemt soms ook administratieve taken op zich. Dit is voornamelijk het geval als hij zelfstandig met een project bezig is. Hij moet dan reparatierapporten en meetprotocollen bijhouden over de uitgevoerde werkzaamheden. 

Mensen vonden ons op: Job Rotating Monteur, Baan Rotating Monteur, Rotating Monteur Worden, Functie-eisen Rotating Monteur, Verantwoordelijkheden Rotating Monteur, Functieprofiel Rotating Monteur, Wat doet een Rotating Monteur, Werken als Rotating Monteur.

Rotating Monteur worden: Opleiding tot rotating Monteur

 

Om Rotating Monteur te worden, moet je in het bezit zijn van een MBO-diploma van een technische opleiding, zoals Werktuigbouwkunde en Eerste Monteur Industrieel Onderhoud.

Meestal wordt gevraagd naar enkele jaren relevante werkervaring.

Tevens dien je een VCA-certificaat te hebben. VCA staat voor VeiligheidsChecklist Aannemers. Je weet dan hoe je veilig en milieubewust je werkzaamheden uit moet voeren. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Rotating Monteur, Rotating Monteur Worden, Opleidingsniveau Rotating Monteur, Scholing Rotating Monteur, Studie Rotating Monteur, Bijscholing Rotating Monteur, Omscholing Rotating Monteur.

Organisaties waar een rotating Monteur doorgaans werkzaam is

 

Een Rotating Monteur is werkzaam in de profitsector. Hij werkt bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het onderhouden, monteren en repareren van machines en streven naar winst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Rotating Monteur, Rotating Monteur Worden, Opleidingsniveau Rotating Monteur, Scholing Rotating Monteur, Studie Rotating Monteur, Bijscholing Rotating Monteur, Omscholing Rotating Monteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden rotating Monteur

 

Een Rotating Monteur kan rekenen op zo’n €1500,- tot €2500,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van de leeftijd, jaren ervaring, opleiding en precieze functie van de Rotating Monteur.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar een Rotating Monteur werkzaam is. Meestal gelden de voorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Metaal en Techniek. Daarin staat bijvoorbeeld dat als een werknemer in die branche minimaal 38 uur per week werkt, hij recht heeft op 24 vakantiedagen per jaar. Rotating Monteur krijgen soms ook een onregelmatigheidstoeslag. 

Mensen vonden ons op: Salaris Rotating Monteur, Loon Rotating Monteur, Wat verdien je als Rotating Monteur, Salarisschaal Rotating Monteur, Salarisindicatie Rotating Monteur, Bonus Rotating Monteur, CAO Rotating Monteur, Brutoloon Rotating Monteur, Nettoloon Rotating Monteur, Vakantiedagen Rotating Monteur, Pensioen Rotating Monteur.

Competenties, skills & vaardigheden rotating monteur

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Onafhankelijkheid
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Rotating Monteur, Vaardigheden Rotating Monteur, Attitude Rotating Monteur, Kwalificaties Rotating Monteur, Competentieprofiel Rotating Monteur.

Boeken voor het beroep rotating monteur

Wil je meer weten over het beroep rotating monteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je rotating monteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken rotating monteur te komen.

De monteur | Marc Priestley

Achter de schermen in de pitstraat - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789021416557 | 296 pagina's

In de pitstraat van de Formule 1 ligt de druk altijd ongekend hoog. De aandacht gaat daarbij vaak uit naar de coureurs, maar zonder de technische kennis, vastberadenheid en stressbestendigheid van de monteurs zouden coureurs nooit het podium halen. Dit zi...

De monteur | Marc Priestley

Achter de schermen in de pitstraat - Nederlands | Druk: 2 | E-book | 9789021416564 | 240 pagina's

In de pitstraat van de Formule 1 ligt de druk altijd ongekend hoog. De aandacht gaat daarbij vaak uit naar de coureurs, maar zonder de technische kennis, vastberadenheid en stressbestendigheid van de monteurs zouden coureurs nooit het podium halen. Dit zi...

TransferE 2 - Kabelinstallaties voor de elektromonteur A Leerwerkboek | J.A. Bien

kwalificatie monteur sterkstroominstallaties (msi) - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789042507326 | 220 pagina's

TransferE 2 - Kabelinstallaties voor de elektromonteur A Leerwerkboek is een boek van J.A. Bien...

Mensen vonden ons op: boeken voor Rotating Monteur, Rotating Monteur ebooks, boek Rotating Monteur.

Persoonstypen rotating Monteur

 

Persoonstypen die passen bij een Rotating Monteur zijn Succesvolle Werker en Loyalist.

Een Rotating Monteur moet fysiek zwaar werk verrichten en dient daarom veel energie te hebben. Ook is een Rotating Monteur zelfverzekerd, kan hij zowel zelfstandig als in groepsverband goed functioneren en werkt hij resultaatgericht (Succesvolle Werker).

Tevens heeft een Rotating Monteur een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is hij betrouwbaar en loyaal. De leidinggevende moet erop kunnen vertrouwen dat de Rotating Monteur zelfstandig een project uit kan voeren (Loyalist). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Rotating Monteur, Karakter Rotating Monteur.

Netwerk rotating Monteur

 

Een Rotating Monteur komt veel in contact met klanten. Ze maken afspraken over de precieze werkzaamheden, de datum waarop het klaar moet zijn en de prijs.

Ook werkt een Rotating Monteur vaak intensief samen met collega Rotating Monteurs. Vaak werken ze in groepsverband aan een project. Bovendien komt de Rotating Monteur in contact met een leidinggevende. Hij overlegt met hem en maakt afspraken over de werkzaamheden. Bovendien rapporteert de Rotating Monteur aan zijn leidinggevende. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Rotating Monteur, Medewerkers Rotating Monteur.

Is het beroep rotating Monteur iets voor jou?

Zou je graag rotating Monteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als rotating Monteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Rotating Monteur, beroepskeuzetest Rotating Monteur, beroep Rotating Monteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden rotating Monteur

 

Veel bedrijven maken gebruik van allerlei soorten machines. Die moeten onderhouden en gerepareerd worden, dus er is altijd wel werk te vinden als Rotating Monteur. Vanwege de economische crisis roepen bedrijven echter wel minder snel een monteur in dan een aantal jaar geleden.

Bij goed functioneren kan een Rotating Monteur steeds meer verantwoordelijkheden krijgen, eigen projecten krijgen toegewezen en leidinggevende taken op zich nemen. 

Arbeidsmarktperspectief score rotating Monteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep rotating Monteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Rotating Monteur, Promotie mogelijkheden Rotating Monteur, Carriere Rotating Monteur.

Solliciteren op de functie rotating Monteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als rotating Monteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor rotating Monteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als rotating Monteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Rotating Monteur, CV Rotating Monteur, sollicitatie Rotating Monteur.

Interviews met rotating Monteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen rotating Monteur

Vacatures rotating monteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Rotating Monteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Rotating Monteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Rotating Monteur houdt zich bezig met het vervangen, onderhouden, repareren, in bedrijfstellen en installeren van draaiende onderdelen van machines, zoals pompen, ventilatoren, afsluiters, mixers en kleppen. Het betreft meestal complexe technische installaties en werktuigbouwkundige constructies. Een Rotating Monteur monteert, onderhoudt of repareert onder andere aandrijfkasten, compressoren en turbines.

Beoordeling Rotating Monteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Rotating Monteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Rotating Monteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep