U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sales Coördinator

Sales Coördinator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een sales Coördinator? Lees de functieomschrijving.

De Sales Coördinator is verantwoordelijk voor diverse salesactiviteiten. Zo heeft de Sales Coördinator contact met de klant, adviseert de Sales Coördinator de klant bij de aanschaf van de aangeboden diensten en producten, werkt offertes uit en zet diverse salesacties op. De werkzaamheden van de Sales Coördinator zijn hierdoor zeer divers en de functie van Sales Coördinator is ook een uitdagende functie.

Het contact met de klant is erg belangrijk voor de Sales Coördinator. De Sales Coördinator moet de klant goed adviseren over de producten en diensten die de organisatie aanbiedt. De Sales Coördinator moet de producten en diensten goed kennen en over de prijzen kunnen adviseren. De Sales Coördinator moet ook na een aankoop het contact met de klant onderhouden om zo later nogmaals iets aan de klant te kunnen verkopen. Relatiebeheer is een belangrijk speerpunt van de Sales Coördinator.

De Sales Coördinator verkoopt niet enkel aan de klant, maar voert ook alle werkzaamheden rondom de verkoop uit. Zo maakt de Sales Coördinator ook de offertes en regelt de verdere afhandeling. Ook moet de Sales Coördinator op de hoogte blijven van de laatste ontwikkeling op de markt. Hierdoor kan de Sales Coördinator de klant altijd op de hoogte houden en van het beste advies voorzien. Ook biedt de Sales Coördinator vaak ondersteuning aan andere afdeling, bijvoorbeeld bij marketingactiviteiten. De Sales Coördinator heeft door het vele klantencontact namelijk een goed beeld van de wensen en behoeften van de klant. De marketingafdeling kan deze gebruiken om een zo goed mogelijk marketingplan op te kunnen stellen.

Mensen vonden ons op: Job Sales Coördinator, Baan Sales Coördinator, Sales Coördinator Worden, Functie-eisen Sales Coördinator, Verantwoordelijkheden Sales Coördinator, Functieprofiel Sales Coördinator, Wat doet een Sales Coördinator, Werken als Sales Coördinator.

Sales Coördinator worden: Opleiding tot sales Coördinator

Voor de functie van Sales Coördinator is affiniteit en ervaring in de sales vooral belangrijk. Er is geen specifieke opleiding, maar een commerciële of economische opleiding is vaak voldoende. Wel wordt er meestal HBO of WO denkniveau gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sales Coördinator, Sales Coördinator Worden, Opleidingsniveau Sales Coördinator, Scholing Sales Coördinator, Studie Sales Coördinator, Bijscholing Sales Coördinator, Omscholing Sales Coördinator.

Organisaties waar een sales Coördinator doorgaans werkzaam is

De Sales Coördinator kan bij allerlei organisaties werkzaam zijn. Diverse organisaties bieden bepaalde diensten en producten aan aan klanten. Bij veel van deze organisaties is een Sales Coördinator werkzaam. Al deze organisaties zijn werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sales Coördinator, Sales Coördinator Worden, Opleidingsniveau Sales Coördinator, Scholing Sales Coördinator, Studie Sales Coördinator, Bijscholing Sales Coördinator, Omscholing Sales Coördinator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden sales Coördinator

Het startsalaris van een Sales Coördinator ligt ongeveer rond de 2000 euro en kan door het opdoen van ervaring oplopen tot ongeveer 4000 euro. Vaak wordt er ook een auto van de zaak geboden zodat de Sales Coördinator gemakkelijk naar de klant kan reizen.

Mensen vonden ons op: Salaris Sales Coördinator, Loon Sales Coördinator, Wat verdien je als Sales Coördinator, Salarisschaal Sales Coördinator, Salarisindicatie Sales Coördinator, Bonus Sales Coördinator, CAO Sales Coördinator, Brutoloon Sales Coördinator, Nettoloon Sales Coördinator, Vakantiedagen Sales Coördinator, Pensioen Sales Coördinator.

Competenties, skills & vaardigheden sales coördinator

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Onafhankelijkheid
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Sales Coördinator, Vaardigheden Sales Coördinator, Attitude Sales Coördinator, Kwalificaties Sales Coördinator, Competentieprofiel Sales Coördinator.

Boeken voor het beroep sales coördinator

Wil je meer weten over het beroep sales coördinator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sales coördinator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sales coördinator te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Sales Coördinator, Sales Coördinator ebooks, boek Sales Coördinator.

Persoonstypen sales Coördinator

De Sales Coördinator moet doelgericht en gedreven werken. Resultaten en verkoopaantallen zijn belangrijk (succesvolle werker). Daarnaast moet de Sales Coördinator de markt goed kunnen analyseren en ontwikkelingen tijdig signaleren en hierop inspelen (waarnemer). Verkopen blijft mensenwerk dus ook emoties en de gunfactor moeten niet onderschat worden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sales Coördinator, Karakter Sales Coördinator.

Netwerk sales Coördinator

De Sales Coördinator doet veel aan relatiebeheer en verkoopactiviteiten en heeft hierdoor veel contact met de klant. Ook kan de Sales Coördinator contact hebben met directe collega’s en collega’s bij andere afdeling. Zo kan de Sales Coördinator de marketingafdeling van advies voorzien over de te volgen marketingstrategie. Ook werkt de Sales Coördinator soms samen met de accountmanagers of accountbeheerders voor het contact met de klant.

Mensen vonden ons op: Collega’s Sales Coördinator, Medewerkers Sales Coördinator.

Is het beroep sales Coördinator iets voor jou?

Zou je graag sales Coördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sales Coördinator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sales Coördinator, beroepskeuzetest Sales Coördinator, beroep Sales Coördinator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sales Coördinator

Er is voldoende werkgelegenheid voor de Sales Coördinator. Veel organisaties verkopen diensten en/of producten en hebben hierdoor een Sales Coördinator in dienst. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook aanwezig. Zo kan de Sales Coördinator bijvoorbeeld doorgroeien tot Sales Manager.

Arbeidsmarktperspectief score sales Coördinator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep sales Coördinator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sales Coördinator, Promotie mogelijkheden Sales Coördinator, Carriere Sales Coördinator.

Solliciteren op de functie sales Coördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sales Coördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sales Coördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sales Coördinator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sales Coördinator, CV Sales Coördinator, sollicitatie Sales Coördinator.

Interviews met sales Coördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sales Coördinator

Vacatures sales coördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales Coördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales Coördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Sales Coördinator is verantwoordelijk voor diverse salesactiviteiten. Zo heeft de Sales Coördinator contact met de klant, adviseert de Sales Coördinator de klant bij de aanschaf van de aangeboden diensten en producten, werkt offertes uit en zet diverse salesacties op. De werkzaamheden van de Sales Coördinator zijn hierdoor zeer divers en de functie van Sales Coördinator is ook een uitdagende functie.

Beoordeling Sales Coördinator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sales Coördinator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sales Coördinator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep