U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Sales Director

Sales Director worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een sales Director? Lees de functieomschrijving.

Een Sales Director is verantwoordelijk voor het verkopen van producten en diensten en geeft leiding aan een team van andere salesmensen. Hij werkt nauw samen met de mensen van de marketingafdeling.

Werkzaamheden van een Sales Director zijn:
- Analyseren van de markt en in kaart brengen
- Formuleren van de strategische visie
- Vertalen van deze visie naar een operationeel salesplan en resultaatgerichte acties
- Focussen op professionalisering en optimalisatie van processen en procedures
- Bespreken en bewaken van de voortgang van salestrajecten en andere doelstellingen
- Leidinggeven aan het salesteam
- Rapporteren aan de directeur
- Relaties aanknopen en onderhouden met klanten

Mensen vonden ons op: Job Sales Director, Baan Sales Director, Sales Director Worden, Functie-eisen Sales Director, Verantwoordelijkheden Sales Director, Functieprofiel Sales Director, Wat doet een Sales Director, Werken als Sales Director.

Sales Director worden: Opleiding tot sales Director

Vaak wordt iemand gevraagd met een HBO Marketing- of soortgelijk diploma. Belangrijker is ervaring. Ook worden goede communicatieve vaardigheden gevraagd en een ondernemende persoonlijkheid. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Sales Director, Sales Director Worden, Opleidingsniveau Sales Director, Scholing Sales Director, Studie Sales Director, Bijscholing Sales Director, Omscholing Sales Director.

Organisaties waar een sales Director doorgaans werkzaam is

Een Sales Director werkt in de profitsector. In deze sector wordt gestreefd naar zo veel mogelijk winst. Dit kunnen bedrijven zijn uit allerlei sectoren. Vaak zijn het middelgrote of grote bedrijven, maar het kunnen ook kleinere bedrijven zijn. Voorbeelden van bedrijven waarvoor een Sales Director kan gaan werken zijn hotels, kledingzaken of verzekeringsorganisaties. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Sales Director, Sales Director Worden, Opleidingsniveau Sales Director, Scholing Sales Director, Studie Sales Director, Bijscholing Sales Director, Omscholing Sales Director.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden sales Director

Een Sales Director verdient tussen de €2500,- en €4500,-. Het bedrag hangt af van het bedrijf en van zijn ervaring en leeftijd.

Vaak gelden aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan:
- een mobiele telefoon
- een laptop
- een auto van de zaak
- pensioensregeling
- kinderopvangregeling
- een dertiende maand
- opleidingsmogelijkheden

Mensen vonden ons op: Salaris Sales Director, Loon Sales Director, Wat verdien je als Sales Director, Salarisschaal Sales Director, Salarisindicatie Sales Director, Bonus Sales Director, CAO Sales Director, Brutoloon Sales Director, Nettoloon Sales Director, Vakantiedagen Sales Director, Pensioen Sales Director.

Competenties, skills & vaardigheden sales director

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Coachen
 • Conflicten beheersen
 • Overtuigen
 • Onderhandelen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Sales Director, Vaardigheden Sales Director, Attitude Sales Director, Kwalificaties Sales Director, Competentieprofiel Sales Director.

Boeken voor het beroep sales director

Wil je meer weten over het beroep sales director? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je sales director bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken sales director te komen.

Certified Bad Ass Miracle-Working Director of Inside Sales | Genius Jobs Publishing

Funny Gift Notebook for Employee, Coworker or Boss - Engels | Paperback | 9781091535435 | 102 pagina's

...

Alan Ward, Director of Sales and Inventory Management at Pics Telecom International | Alex Medvedev

Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781367112001 | 102 pagina's

...

The History of Music Production | Director of Marketing and Sales Richard James Burgess

Engels | E-book | 9780199385010

In The History of Music Production, Richard James Burgess draws on his experience as a producer, musician, and author. Beginning in 1860 with the first known recording of an acoustic sound and moving forward chronologically, Burgess charts the highs and l...

Mensen vonden ons op: boeken voor Sales Director, Sales Director ebooks, boek Sales Director.

Persoonstypen sales Director

Persoonstypen die passen bij een Sales Director zijn Baas en Waarnemer.

Het is belangrijk dat een Sales Director goed leiding kan geven. Hij moet streng zijn, maar ook inspirerend en open voor problemen en vragen. Hij is zelfverzekerd en weet hoe te handelen (Baas).

Bovendien moet hij veel inzicht hebben in de markt en trends kunnen opmerken en analyseren. Ook moet hij goed weten waar zijn team mee bezig is en waar hij verbeteringen kan doorvoeren (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Sales Director, Karakter Sales Director.

Netwerk sales Director

Een Sales Director komt in aanraking met:
- Sales Medewerkers
- Marketing Medewerkers
- Algemeen Directeur
- Klanten
- Andere relaties 

Mensen vonden ons op: Collega’s Sales Director, Medewerkers Sales Director.

Is het beroep sales Director iets voor jou?

Zou je graag sales Director willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als sales Director bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Sales Director, beroepskeuzetest Sales Director, beroep Sales Director kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden sales Director

Het arbeidsmarktperspectief voor een Sales Director is vrij goed. Er staan veel vacatures open voor deze functie. Wel moet je ervaring hebben, anders kom je er moeilijk tussen.

Er zijn niet altijd veel doorgroeimogelijkheden, omdat een Sales Director al een hoge positie heeft. Hij kan zijn kennis eventueel op peil houden of uitbreiden door middel van cursussen. Op die manier krijgt hij wellicht nog meer verantwoordelijkheden en een groter team onder zich.

Arbeidsmarktperspectief score sales Director

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep sales Director. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Sales Director, Promotie mogelijkheden Sales Director, Carriere Sales Director.

Solliciteren op de functie sales Director

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als sales Director dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor sales Director belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als sales Director. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Sales Director, CV Sales Director, sollicitatie Sales Director.

Interviews met sales Director

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen sales Director

Vacatures sales director

Op zoek naar een nieuwe baan als Sales Director? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sales Director. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Sales Director is verantwoordelijk voor het verkopen van producten en diensten en geeft leiding aan een team van andere salesmensen. Hij werkt nauw samen met de mensen van de marketingafdeling. Werkzaamheden van een Sales Director zijn: - Analyseren van de markt en in kaart brengen - Formuleren van de strategische visie - Vertalen van deze visie naar een operationeel salesplan en resultaatgerichte acties - Focussen op professionalisering en optimalisatie van processen en procedures - Bespreken en bewaken van de voortgang van salestrajecten en andere doelstellingen - Leidinggeven aan het salesteam - Rapporteren aan de directeur - Relaties aanknopen en onderhouden met klanten .

Beoordeling Sales Director

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Sales Director' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Sales Director

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep