U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Saxofonist

Saxofonist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een saxofonist? Lees de functieomschrijving.

De saxofonist speelt op professioneel niveau op de saxofoon.

De saxofonist kan als zelfstandig saxofonist werken (en solo optreden) of kan saxofonist zijn bij een band. De saxofonist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers (bijvoorbeeld jazz nummers). Ook kan de saxofonist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De saxofonist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, kroegen, cafés, theater, concertzalen en muziekzalen (alhoewel het vrij weinig voorkomt dat een saxofonist solo optreedt in een kroeg of café kan hij wel in bijvoorbeeld een jazzcafé komen spelen). Ook kan de saxofonist solo of met zijn band nummers opnemen in de studio.

De saxofonist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt, wanneer hij in een band speelt, ook anderen de spotlight.

Naast goed saxofoon kunnen spelen moet de saxofonist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Mensen vonden ons op: Job Saxofonist, Baan Saxofonist, Saxofonist Worden, Functie-eisen Saxofonist, Verantwoordelijkheden Saxofonist, Functieprofiel Saxofonist, Wat doet een Saxofonist, Werken als Saxofonist.

Saxofonist worden: Opleiding tot saxofonist

Voor het beroep van saxofonist is geen opleiding vereist. Wel kan de saxofonist een opleiding aan het conservatorium hebben gevolgd of een cursus/les/training saxofoon spelen hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Saxofonist, Saxofonist Worden, Opleidingsniveau Saxofonist, Scholing Saxofonist, Studie Saxofonist, Bijscholing Saxofonist, Omscholing Saxofonist.

Organisaties waar een saxofonist doorgaans werkzaam is

De saxofonist werkt zelfstandig of in een band.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Saxofonist, Saxofonist Worden, Opleidingsniveau Saxofonist, Scholing Saxofonist, Studie Saxofonist, Bijscholing Saxofonist, Omscholing Saxofonist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden saxofonist

Voor het beroep van saxofonist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per saxofonist verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

 

Mensen vonden ons op: Salaris Saxofonist, Loon Saxofonist, Wat verdien je als Saxofonist, Salarisschaal Saxofonist, Salarisindicatie Saxofonist, Bonus Saxofonist, CAO Saxofonist, Brutoloon Saxofonist, Nettoloon Saxofonist, Vakantiedagen Saxofonist, Pensioen Saxofonist.

Competenties, skills & vaardigheden saxofonist

 • Energie
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Ambitie
 • Accuratesse
 • Luisteren
 • Zelfkennis
Mensen vonden ons op: Kennis Saxofonist, Vaardigheden Saxofonist, Attitude Saxofonist, Kwalificaties Saxofonist, Competentieprofiel Saxofonist.

Boeken voor het beroep saxofonist

Wil je meer weten over het beroep saxofonist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je saxofonist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken saxofonist te komen.

Tipboek Saxofoon | Hugo Pinksterboer

handig, helder geschreven en bij de tijd : het naslagwerk voor beginnende en gevorderde saxofonisten, inclusief saxofonistenwoordenboek - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789076192031

Wat is het verschil tussen een saxofoon van 500 en eentje van 5.000 euro? Met Tipboek Saxofoon in je hand kun je dat horen, voelen en zien. Met de kennis uit dit lekker leesbare boek koop je probleemloos de beste sax voor jouw budget. Op zoek naar de gebr...

Zen Tijd | Bob Rigter

vooir saxofonisten, jazz cats, tennisers, golfers, kunstenaars, voetballers, honderdmeterloperes, tobbers, fietsenmakers, slapelozen en anderen koekenbakkers - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789077228562 | 127 pagina's

Voor saxofonisten, jazz cats, tennissers, golfers, kunstenaars, voetballers, honderdmeterlopers, tobbers, fietsenmakers, slapelozen en andere koekenbakkers. Nuchter, in schoongewassen taal, met milde humor, laat ZEN TIJD de hersenspinsels die ons voortdur...

Requiem voor een saxofonist | B. Leistra

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789076953458 | 288 pagina's

Boudewijn is een gevoelige, wat onzekere jongen, die moeite heeft zijn weg te vinden. Hij heeft een sterkte fascinatie voor muziek en vanaf het moment dat hij voor het eerst een saxofoon aan zijn lippen zet, weet hij waar hij voor leeft. Hij is erg goed e...

Mensen vonden ons op: boeken voor Saxofonist, Saxofonist ebooks, boek Saxofonist.

Persoonstypen saxofonist

De saxofonist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de saxofonist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Saxofonist, Karakter Saxofonist.

Netwerk saxofonist

Het netwerk van de saxofonist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Saxofonist, Medewerkers Saxofonist.

Is het beroep saxofonist iets voor jou?

Zou je graag saxofonist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als saxofonist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Saxofonist, beroepskeuzetest Saxofonist, beroep Saxofonist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden saxofonist

Het arbeidsmarktperspectief voor de saxofonist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De saxofonist die er echt hard voor werkt om van zijn saxofoonspel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de saxofonist extra geld verdienen door ook les in saxofoonspel te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score saxofonist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep saxofonist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Saxofonist, Promotie mogelijkheden Saxofonist, Carriere Saxofonist.

Solliciteren op de functie saxofonist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als saxofonist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor saxofonist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als saxofonist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Saxofonist, CV Saxofonist, sollicitatie Saxofonist.

Interviews met saxofonist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen saxofonist

Vacatures saxofonist

Op zoek naar een nieuwe baan als Saxofonist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Saxofonist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De saxofonist speelt op professioneel niveau op de saxofoon. De saxofonist kan als zelfstandig saxofonist werken (en solo optreden) of kan saxofonist zijn bij een band. De saxofonist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers (bijvoorbeeld jazz nummers).

Beoordeling Saxofonist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Saxofonist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Saxofonist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep