U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Schadecorrespondent

Schadecorrespondent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een schadecorrespondent? Lees de functieomschrijving.

De Schadecorrespondent behandelt, beoordeelt en betaalt schades. De schades waar de Schadecorrespondent mee te maken krijgt kunnen zeer uiteenlopend zijn en zijn afhankelijk van de organisatie waar de Schadecorrespondent voor werkt. Zo kunnen particuliere schades behandeld worden, maar ook schades van bedrijven. Denk aan brandschade, kapotte ramen maar bijvoorbeeld ook schade door verzuim. Met welke schades de Schadecorrespondent te maken krijgt, ligt aan de organisatie en het vakgebied van de Schadecorrespondent.

De Schadecorrespondent neemt de schade in behandeling. De Schadecorrespondent beoordeelt hoe groot de schade is en bepaalt op basis hiervan hoeveel er betaald wordt. De Schadecorrespondent werkt hierdoor vaak bij verzekeringsmaatschappijen. De beoordeling van de schade wordt ook vaak door een expert gedaan.

Het werk van de Schadecorrespondent is zeer afwisselend en het contact met de klant is erg belangrijk. De klant moet zijn verhaal kunnen doen en aan de hand van dit verhaal en een rapportage van een expert, moet een beoordeling over de ernst van de schade gegeven worden. De Schadecorrespondent moet daarom een goed inzicht in schades hebben. Ook moet de Schadecorrespondent de uitbetaling van de schade bepalen aan de hand van de polisvoorwaarden. De Schadecorrespondent moet ervoor zorgen dat alle stappen goed doorlopen worden en uiteindelijk voor de administratieve afhandeling zorgen. 

Mensen vonden ons op: Job Schadecorrespondent, Baan Schadecorrespondent, Schadecorrespondent Worden, Functie-eisen Schadecorrespondent, Verantwoordelijkheden Schadecorrespondent, Functieprofiel Schadecorrespondent, Wat doet een Schadecorrespondent, Werken als Schadecorrespondent.

Schadecorrespondent worden: Opleiding tot schadecorrespondent

Om te kunnen beginnen als schadecorrespondent moet kennis opgedaan zijn over het verzekeringswezen en de werkzaamheden van de Schadecorrespondent. Vaak wordt om MBO+/HBO werk- en denkniveau gevraagd. Er zijn (korte) basisopleidingen tot Schadecorrespondent die de Schadecorrespondent voorbereiden op de werkzaamheden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Schadecorrespondent, Schadecorrespondent Worden, Opleidingsniveau Schadecorrespondent, Scholing Schadecorrespondent, Studie Schadecorrespondent, Bijscholing Schadecorrespondent, Omscholing Schadecorrespondent.

Organisaties waar een schadecorrespondent doorgaans werkzaam is

Omdat de Schadecorrespondent schades afhandelt en deze toetst aan de polisvoorwaarden is de Schadecorrespondent vaak werkzaam voor verzekeringsmaatschappijen. Deze maatschappijen sluiten verzekering af voor particulieren en/of bedrijven en bij schade moet de schade beoordeelt worden en de hoogte van de uitbetaling bepaald worden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Schadecorrespondent, Schadecorrespondent Worden, Opleidingsniveau Schadecorrespondent, Scholing Schadecorrespondent, Studie Schadecorrespondent, Bijscholing Schadecorrespondent, Omscholing Schadecorrespondent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden schadecorrespondent

Het salaris van een beginnende Schadecorrespondent ligt rond de 1500 euro. Naarmate meer ervaring opgedaan wordt, kan het salaris oplopen tot 3500 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie, maar bevatten vaak een 13e maand en vakantiedagen.

Mensen vonden ons op: Salaris Schadecorrespondent, Loon Schadecorrespondent, Wat verdien je als Schadecorrespondent, Salarisschaal Schadecorrespondent, Salarisindicatie Schadecorrespondent, Bonus Schadecorrespondent, CAO Schadecorrespondent, Brutoloon Schadecorrespondent, Nettoloon Schadecorrespondent, Vakantiedagen Schadecorrespondent, Pensioen Schadecorrespondent.

Competenties, skills & vaardigheden schadecorrespondent

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Schadecorrespondent, Vaardigheden Schadecorrespondent, Attitude Schadecorrespondent, Kwalificaties Schadecorrespondent, Competentieprofiel Schadecorrespondent.

Boeken voor het beroep schadecorrespondent

Wil je meer weten over het beroep schadecorrespondent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je schadecorrespondent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken schadecorrespondent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Schadecorrespondent, Schadecorrespondent ebooks, boek Schadecorrespondent.

Persoonstypen schadecorrespondent

De Schadecorrespondent moet uiteenlopende schades goed en deskundig kunnen beoordelen. Goed inzicht en analytisch ingesteld zijn (waarnemer), zijn daarom belangrijke eigenschappen. Daarnaast moet de Schadecorrespondent ook gedreven en zelfverzekerd kunnen werken (succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Schadecorrespondent, Karakter Schadecorrespondent.

Netwerk schadecorrespondent

De Schadecorrespondent heeft geregeld te maken met klanten die schades willen melden. Ook moet de Schadecorrespondent hiervoor experts inschakelen die de schades kunnen beoordelen en een rapportage opstellen. Daarnaast werkt de Schadecorrespondent vaak in een team en moet dus goed kunnen samenwerken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Schadecorrespondent, Medewerkers Schadecorrespondent.

Is het beroep schadecorrespondent iets voor jou?

Zou je graag schadecorrespondent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als schadecorrespondent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Schadecorrespondent, beroepskeuzetest Schadecorrespondent, beroep Schadecorrespondent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden schadecorrespondent

Schades komen regelmatig voor en deze moeten voor de verzekering altijd beoordeeld worden. Er is daarom voldoende werk voor een Schadecorrespondent. Doorgroeimogelijkheden voor de Schadecorrespondent  zijn er soms binnen het team.

Arbeidsmarktperspectief score schadecorrespondent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep schadecorrespondent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Schadecorrespondent, Promotie mogelijkheden Schadecorrespondent, Carriere Schadecorrespondent.

Solliciteren op de functie schadecorrespondent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als schadecorrespondent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor schadecorrespondent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als schadecorrespondent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Schadecorrespondent, CV Schadecorrespondent, sollicitatie Schadecorrespondent.

Interviews met schadecorrespondent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen schadecorrespondent

Vacatures schadecorrespondent

Op zoek naar een nieuwe baan als Schadecorrespondent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schadecorrespondent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Schadecorrespondent behandelt, beoordeelt en betaalt schades. De schades waar de Schadecorrespondent mee te maken krijgt kunnen zeer uiteenlopend zijn en zijn afhankelijk van de organisatie waar de Schadecorrespondent voor werkt. Zo kunnen particuliere schades behandeld worden, maar ook schades van bedrijven.

Beoordeling Schadecorrespondent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Schadecorrespondent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Schadecorrespondent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep