U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Scheepsinstallateur

Scheepsinstallateur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een scheepsinstallateur? Lees de functieomschrijving.

De Scheepsinstallateur voert scheepstechnische installatiewerkzaamheden uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de energievoorziening, navigatie- en communicatieapparatuur, verwarmingssystemen en ook de inbouw van motoren. De Scheepsinstallateur levert, installeert en verleent service aan diverse apparaten en systemen aan boord van schepen.

De Scheepsinstallateur kan werken aan nieuwbouw, maar doet ook renovatie en restauratie. De Scheepsinstallateur werkt meestal in opdracht van een klant. De Scheepsinstallateur moet aan de wensen en behoeften van de klant voldoen. Soms moet de Scheepsinstallateur de klant ook van advies voorzien. Naast de eisen van de klant, moet de Scheepsinstallateur ook de regels van diverse (nautische) instanties aanhouden bij de aanleg en installaties van apparaten en systemen.

Naast de aanleg en installatie van apparaten en installaties, verleent de Scheepsinstallateur ook service. Als een installatie of apparaat een storing geeft, wordt de hulp van de Scheepsinstallateur ingeroepen om de oorzaak van storing te vinden en het probleem te verhelpen.

De Scheepsinstallateur werkt meestal voor een scheepsinstallatiebedrijf. Deze bedrijven zijn vaak gespecialiseerd in een bepaald soort schepen, bijvoorbeeld binnenvaartschepen of jachten. Deze scheepsinstallatiebedrijven hebben vaak meerdere projecten en opdrachtgevers. De Scheepsinstallateur werkt hierdoor soms ook op locatie bij de klant.

Mensen vonden ons op: Job Scheepsinstallateur, Baan Scheepsinstallateur, Scheepsinstallateur Worden, Functie-eisen Scheepsinstallateur, Verantwoordelijkheden Scheepsinstallateur, Functieprofiel Scheepsinstallateur, Wat doet een Scheepsinstallateur, Werken als Scheepsinstallateur.

Scheepsinstallateur worden: Opleiding tot scheepsinstallateur

Er is geen specifieke opleiding die direct aansluit op de werkzaamheden van de Scheepsinstallateur. Wel zijn er meerdere opleidingen waarbij doorgestroomd kan worden tot de functie van Scheepsinstallateur. Zo kan een nautische opleiding gevolgd worden, waardoor kennis en vaardigheden met betrekking tot zeevaart aangeleerd worden. Ook kan een meer algemene elektrotechnische opleiding gevolgd worden. Al deze opleiding zijn op MBO niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Scheepsinstallateur, Scheepsinstallateur Worden, Opleidingsniveau Scheepsinstallateur, Scholing Scheepsinstallateur, Studie Scheepsinstallateur, Bijscholing Scheepsinstallateur, Omscholing Scheepsinstallateur.

Organisaties waar een scheepsinstallateur doorgaans werkzaam is

De Scheepsinstallateur werkt vaak voor een scheepsinstallatiebedrijf. Dit bedrijf levert, legt installaties aan en verleent service aan diverse opdrachtgevers. Scheepsinstallatiebedrijven zijn werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Scheepsinstallateur, Scheepsinstallateur Worden, Opleidingsniveau Scheepsinstallateur, Scholing Scheepsinstallateur, Studie Scheepsinstallateur, Bijscholing Scheepsinstallateur, Omscholing Scheepsinstallateur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden scheepsinstallateur

Over het salaris van de Scheepsinstallateur is weinig bekend, evenals over de verdere arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Scheepsinstallateur, Loon Scheepsinstallateur, Wat verdien je als Scheepsinstallateur, Salarisschaal Scheepsinstallateur, Salarisindicatie Scheepsinstallateur, Bonus Scheepsinstallateur, CAO Scheepsinstallateur, Brutoloon Scheepsinstallateur, Nettoloon Scheepsinstallateur, Vakantiedagen Scheepsinstallateur, Pensioen Scheepsinstallateur.

Competenties, skills & vaardigheden scheepsinstallateur

 • Energie
 • Analytisch
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Scheepsinstallateur, Vaardigheden Scheepsinstallateur, Attitude Scheepsinstallateur, Kwalificaties Scheepsinstallateur, Competentieprofiel Scheepsinstallateur.

Boeken voor het beroep scheepsinstallateur

Wil je meer weten over het beroep scheepsinstallateur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je scheepsinstallateur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken scheepsinstallateur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Scheepsinstallateur, Scheepsinstallateur ebooks, boek Scheepsinstallateur.

Persoonstypen scheepsinstallateur

De Scheepsinstallateur moet energiek zijn en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Daarnaast moet de Scheepsinstallateur goed in kunnen schatten wat er gedaan moet worden en waarom een storing zich voordoet. De Scheepsinstallateur moet onafhankelijk en zelfstandig beslissingen kunnen nemen (waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Scheepsinstallateur, Karakter Scheepsinstallateur.

Netwerk scheepsinstallateur

De Scheepsinstallateur werkt soms op locatie en heeft daardoor geregeld contact met de klant. Daarnaast heeft de Scheepsinstallateur contact met collega’s en moet verantwoording afleggen aan een leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Scheepsinstallateur, Medewerkers Scheepsinstallateur.

Is het beroep scheepsinstallateur iets voor jou?

Zou je graag scheepsinstallateur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als scheepsinstallateur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Scheepsinstallateur, beroepskeuzetest Scheepsinstallateur, beroep Scheepsinstallateur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden scheepsinstallateur

Er is voldoende werk voor deskundige Scheepsinstallateurs. Doorgroeimogelijkheden zijn er vaak binnen het bedrijf. Vaak worden extra cursussen en trainingen aangeboden om de vaardigheden van de Scheepsinstallateur te vergroten.

Arbeidsmarktperspectief score scheepsinstallateur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep scheepsinstallateur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Scheepsinstallateur, Promotie mogelijkheden Scheepsinstallateur, Carriere Scheepsinstallateur.

Solliciteren op de functie scheepsinstallateur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als scheepsinstallateur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor scheepsinstallateur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als scheepsinstallateur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Scheepsinstallateur, CV Scheepsinstallateur, sollicitatie Scheepsinstallateur.

Interviews met scheepsinstallateur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen scheepsinstallateur

Vacatures scheepsinstallateur

Op zoek naar een nieuwe baan als Scheepsinstallateur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Scheepsinstallateur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Scheepsinstallateur voert scheepstechnische installatiewerkzaamheden uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de energievoorziening, navigatie- en communicatieapparatuur, verwarmingssystemen en ook de inbouw van motoren. De Scheepsinstallateur levert, installeert en verleent service aan diverse apparaten en systemen aan boord van schepen.

Beoordeling Scheepsinstallateur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Scheepsinstallateur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Scheepsinstallateur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep