U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Schillenboer

Schillenboer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een schillenboer? Lees de functieomschrijving.

Een Schillenboer is iemand die schillen en ander groente- en fruitafval bij mensen ophaalt en hier veevoer of compost van maakt. 
 
Vroeger kwam de Schillenboer ’s ochtends vroeg met paard en wagen langs de deuren. Als de mensen de ratel hoorden, kwamen zij naar buiten met hun schillenemmer. De Schillenboer was meestal een arme boer die veevoer van het groente- en fruitafval maakte. Zo was hij minder geld kwijt aan duur veevoer.
 
Het beroep bestond niet alleen door de financiële noodzaak van boeren. In Berlijn werd de functie ingevoerd om voedselverspilling tegen te gaan. 
 
Tegenwoordig bestaat de Schillenboer met paard en wagen niet meer. Dit komt door de scheiding van ‘gewoon afval’ en ‘gft-afval’ en ziektes onder mensen die via dierenvlees de kop opstaken. Er is nu een verbod op het voederen van etensresten aan varkens en pluimvee. In sommige gemeentes zijn er wel Schillenboeren die met een bakfiets schillen en dergelijke ophalen. Hier wordt compost van gemaakt.
 
Mensen vonden ons op: Job Schillenboer, Baan Schillenboer, Schillenboer Worden, Functie-eisen Schillenboer, Verantwoordelijkheden Schillenboer, Functieprofiel Schillenboer, Wat doet een Schillenboer, Werken als Schillenboer.

Schillenboer worden: Opleiding tot schillenboer

De Schillenboer was meestal een arme boer. Hij had het boerenvak geleerd van zijn ouders of hij had een opleiding gedaan in de richting van Dier- en Veehouderij.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Schillenboer, Schillenboer Worden, Opleidingsniveau Schillenboer, Scholing Schillenboer, Studie Schillenboer, Bijscholing Schillenboer, Omscholing Schillenboer.

Organisaties waar een schillenboer doorgaans werkzaam is

Een Schillenboer werkte voor zichzelf. Nu worden er enkelen ingezet door de gemeente.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Schillenboer, Schillenboer Worden, Opleidingsniveau Schillenboer, Scholing Schillenboer, Studie Schillenboer, Bijscholing Schillenboer, Omscholing Schillenboer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden schillenboer

De Schillenboer kreeg geen geld voor het ophalen van groente- en fruitafval. Het scheelde dat hij door het gratis veevoer geen duur voer hoefde te kopen. Soms gaven de mensen de boer wat extra’s (zoals andere producten).
 
Tegenwoordig zal een Schillenboer die met een bakfiets op pad gaat een minimaal inkomen hebben. Hij hoeft ook niet fulltime aan de bak, dus een fulltime-inkomen is eigenlijk onmogelijk. Meestal combineert hij deze werkzaamheden met een andere baan.
Mensen vonden ons op: Salaris Schillenboer, Loon Schillenboer, Wat verdien je als Schillenboer, Salarisschaal Schillenboer, Salarisindicatie Schillenboer, Bonus Schillenboer, CAO Schillenboer, Brutoloon Schillenboer, Nettoloon Schillenboer, Vakantiedagen Schillenboer, Pensioen Schillenboer.

Competenties, skills & vaardigheden schillenboer

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
Mensen vonden ons op: Kennis Schillenboer, Vaardigheden Schillenboer, Attitude Schillenboer, Kwalificaties Schillenboer, Competentieprofiel Schillenboer.

Boeken voor het beroep schillenboer

Wil je meer weten over het beroep schillenboer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je schillenboer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken schillenboer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Schillenboer, Schillenboer ebooks, boek Schillenboer.

Persoonstypen schillenboer

Persoonstypen die passen bij een Schillenboer zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.
 
De Schillenboer heeft veel energie en is doelgericht. Hij heeft de discipline om in weer en wind afval op te halen. Ook heeft hij een vlotte babbel (Succesvolle Werker). 
 
Tevens is de Schillenman stipt. De buurtbewoners moeten erop kunnen vertrouwen dat hij langskomt op de aangegeven tijden (Perfectionist).
 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Schillenboer, Karakter Schillenboer.

Netwerk schillenboer

Een Schillenboer had uiteraard veel contact met de mensen die hun groente- en tuinafval aan hem gaven. Tegenwoordig heeft hij contact met buurtbewoners en gemeentemedewerkers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Schillenboer, Medewerkers Schillenboer.

Is het beroep schillenboer iets voor jou?

Zou je graag schillenboer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als schillenboer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Schillenboer, beroepskeuzetest Schillenboer, beroep Schillenboer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden schillenboer

Er zijn bijna geen vacatures voor Schillenboeren. Het beroep bestaat eigenlijk niet meer. Slechts enkele gemeentes laten in een wijk het groente- en fruitafval ophalen.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Schillenboer, Promotie mogelijkheden Schillenboer, Carriere Schillenboer.

Solliciteren op de functie schillenboer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als schillenboer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor schillenboer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als schillenboer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Schillenboer, CV Schillenboer, sollicitatie Schillenboer.

Interviews met schillenboer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen schillenboer

Vacatures schillenboer

Op zoek naar een nieuwe baan als Schillenboer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schillenboer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Schillenboer is iemand die schillen en ander groente- en fruitafval bij mensen ophaalt en hier veevoer of compost van maakt.    Vroeger kwam de Schillenboer ’s ochtends vroeg met paard en wagen langs de deuren. Als de mensen de ratel hoorden, kwamen zij naar buiten met hun schillenemmer.

Beoordeling Schillenboer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Schillenboer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Schillenboer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep