U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Schipper Binnenvaart

Schipper Binnenvaart worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een schipper Binnenvaart? Lees de functieomschrijving.

Je bent als schipper bezig met het leiding geven aan de bemanning. Daarnaast zorg je voor de navigatie, de veiligheid van de opvarenden en ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor het onderhoud van het schip en het laden en lossen van de lading. Verder regel je administratieve zaken zoals documenten voor de douane en vrachtbrieven. Het is wel essentieel dat je als schipper in het bezit bent van een groot vaarbewijs en/of rijnpatent. Je doet dus eigenlijk hetzelfde als de kapitein maar de kapitein is eindverantwoordelijk en heeft een ondernemersdiploma. Als schipper heb je ook een voorbeeldfunctie voor de andere bemanningsleden. 

Mensen vonden ons op: Job Schipper Binnenvaart, Baan Schipper Binnenvaart, Schipper Binnenvaart Worden, Functie-eisen Schipper Binnenvaart, Verantwoordelijkheden Schipper Binnenvaart, Functieprofiel Schipper Binnenvaart, Wat doet een Schipper Binnenvaart, Werken als Schipper Binnenvaart.

Schipper Binnenvaart worden: Opleiding tot schipper Binnenvaart

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Schipper Binnenvaart, Schipper Binnenvaart Worden, Opleidingsniveau Schipper Binnenvaart, Scholing Schipper Binnenvaart, Studie Schipper Binnenvaart, Bijscholing Schipper Binnenvaart, Omscholing Schipper Binnenvaart.

Organisaties waar een schipper Binnenvaart doorgaans werkzaam is

 

Je bent als schipper werkzaam bij een rederij. Dit is een profit organisatie. Het kan zijn dat je bij een grote rederij werkt maar het kan ook zijn dat je bij een wat kleinschaligere rederij werkzaam bent. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Schipper Binnenvaart, Schipper Binnenvaart Worden, Opleidingsniveau Schipper Binnenvaart, Scholing Schipper Binnenvaart, Studie Schipper Binnenvaart, Bijscholing Schipper Binnenvaart, Omscholing Schipper Binnenvaart.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden schipper Binnenvaart

 

Over de arbeidsvoorwaarden van een schipper is niet veel met zekerheid te zeggen. Dit zal vooral afhankelijk zijn van de rederij waar je werkzaam bent. Werk je bij een grote rederij die veel goederen vervoert dan zal je salaris hoger zijn dan bij een kleinschaligere rederij. Ook secundaire arbeidsvoorwaarden zullen vooral afhankelijk zijn van de rederij waarvoor je werkzaam bent. 

Mensen vonden ons op: Salaris Schipper Binnenvaart, Loon Schipper Binnenvaart, Wat verdien je als Schipper Binnenvaart, Salarisschaal Schipper Binnenvaart, Salarisindicatie Schipper Binnenvaart, Bonus Schipper Binnenvaart, CAO Schipper Binnenvaart, Brutoloon Schipper Binnenvaart, Nettoloon Schipper Binnenvaart, Vakantiedagen Schipper Binnenvaart, Pensioen Schipper Binnenvaart.

Competenties, skills & vaardigheden schipper binnenvaart

 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Schipper Binnenvaart, Vaardigheden Schipper Binnenvaart, Attitude Schipper Binnenvaart, Kwalificaties Schipper Binnenvaart, Competentieprofiel Schipper Binnenvaart.

Boeken voor het beroep schipper binnenvaart

Wil je meer weten over het beroep schipper binnenvaart? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je schipper binnenvaart bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken schipper binnenvaart te komen.

Het achtste leven (voor Brilka) | Nino Haratischwili

Met hoofdstuk 'De kat en de generaal' - Nederlands | Druk: 12 | Paperback | 9789025453947 | 1312 pagina's

"Het achtste leven (voor Brilka)' van Nino Haratischwili is een monumentaal, tolstojaans familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal over acht levens van één Georgische familie begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbei...

Het achtste leven | Nino Haratischwili

(voor Brilka) - Nederlands | Druk: 2 | E-book | 9789025448592 | 1043 pagina's

"Het achtste leven (voor Brilka)' van Nino Haratischwili is een monumentaal, tolstojaans familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal over acht levens van één Georgische familie begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbei...

Zinglish | Jeroen Schipper

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789044834031 | 128 pagina's

Een geweldige manier om Engels te leren! Een boek en cd met ruim 25 liedjes in het Nederlands en het Engels. Met extra lesactiviteiten en opdrachten. Voor kids van 4 years en ouder. Sneeuwvlok, dans in de winter. Hoog in de wolken dwarrel jij rond. Snowfl...

Mensen vonden ons op: boeken voor Schipper Binnenvaart, Schipper Binnenvaart ebooks, boek Schipper Binnenvaart.

Persoonstypen schipper Binnenvaart

 

Als schipper is het belangrijk dat je gezaghebbend bent. Je moet namelijk wel je bemanning kunnen aansturen en ervoor zorgen dat ze naar je luisteren(Baas). Daarnaast is loyaliteit ook belangrijk om te zorgen dat je een goede band houd met je bemanning en de sfeer aan boord goed is(Baas). Ijverig zijn is ook iets wat een pluspunt is als je schipper bent. Het zal namelijk hard werken zijn om te zorgen dat alles goed verloopt en dan is het niet verkeerd als je ijverig aan gelegd bent van nature(Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Schipper Binnenvaart, Karakter Schipper Binnenvaart.

Netwerk schipper Binnenvaart

 

Als schipper sta je vooral in contact met de bemanning en de kapitein. Met hen heb je veel contact over hoe alles moet verlopen en zorg je samen met elkaar dat ook alles daadwerkelijk goed verloopt. De kapitein heeft uiteindelijk samen met jou de meeste verantwoordelijkheid over het verloop van alles dus met hem zul je ook het meest in contact staan. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Schipper Binnenvaart, Medewerkers Schipper Binnenvaart.

Is het beroep schipper Binnenvaart iets voor jou?

Zou je graag schipper Binnenvaart willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als schipper Binnenvaart bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Schipper Binnenvaart, beroepskeuzetest Schipper Binnenvaart, beroep Schipper Binnenvaart kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden schipper Binnenvaart

 

Over het arbeidsmarktperspectief van een schipper is weinig met zekerheid te zeggen. Dit zal toch vooral afhankelijk zijn van de economie. Gaat het daar namelijk goed mee dan zal er uiteindelijk ook meer vraag zijn naar een schipper omdat de handel op gang is gekomen en er dus meer goederen vervoerd worden. De doorgroeimogelijkheden als schipper zijn redelijk beperkt want je zit al aan de top van de bedrijfstak. Je kunt nog wel doorleren voor kapitein. Dan is het vereist dat je een ondernemersdiploma hebt. Dan kan je eventueel je eigen onderneming starten.

Arbeidsmarktperspectief score schipper Binnenvaart

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep schipper Binnenvaart. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Schipper Binnenvaart, Promotie mogelijkheden Schipper Binnenvaart, Carriere Schipper Binnenvaart.

Solliciteren op de functie schipper Binnenvaart

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als schipper Binnenvaart dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor schipper Binnenvaart belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als schipper Binnenvaart. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Schipper Binnenvaart, CV Schipper Binnenvaart, sollicitatie Schipper Binnenvaart.

Interviews met schipper Binnenvaart

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen schipper Binnenvaart

Vacatures schipper binnenvaart

Op zoek naar een nieuwe baan als Schipper Binnenvaart? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schipper Binnenvaart. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Je bent als schipper bezig met het leiding geven aan de bemanning. Daarnaast zorg je voor de navigatie, de veiligheid van de opvarenden en ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor het onderhoud van het schip en het laden en lossen van de lading. Verder regel je administratieve zaken zoals documenten voor de douane en vrachtbrieven.

Beoordeling Schipper Binnenvaart

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Schipper Binnenvaart' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Schipper Binnenvaart

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep