U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Schoenconsulent

Schoenconsulent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een schoenconsulent? Lees de functieomschrijving.

Een Schoenconsulent is werkzaam in een schoenenwinkel, waar hij klanten adviseert bij de aankoop van schoenen. Dit zijn veelal klanten met lichte voetproblemen die op zoek zijn naar de juiste, goedzittende schoenen. Dit kunnen ook aangepaste schoenen zijn.

Een schoenconsulent heeft kennis van looppatronen en voettypen en kent de meest voorkomende voetafwijkingen. Hij inventariseert de precieze voetklachten van de klant en adviseert de klant over de juiste schoenen hiervoor. Hierbij is het belangrijk om goed naar de klant te luisteren over de voetklachten. Soms is het nodig om eerst een klein voetonderzoek te doen om voetproblemen en voetafwijkingen te signaleren. Soms wordt er ook een voetafdruk gemaakt.

Indien nodig wordt een confectieschoen aangepast, zodat deze de klant beter past. Hiervoor maakt de Schoenconsulent een voorstel voor de schoenhersteller of orthopedisch schoentechnicus. Kleine aanpassingen doet de Schoenconsulent zelf, zoals veranderingen aan de binnenzool, schacht of het voetbed. Wanneer de klant een voetprobleem heeft waarnaar verder onderzoek of waarvoor behandeling nodig is, kan de Schoenconsulent een klant verwijzen naar de pedicure, huisarts, podoloog of orthopedisch schoentechnicus.

Een Schoenconsulent is vaak een ondernemer. Daarom behoren naast bovenstaande werkzaamheden ook werkzaamheden op het gebied van management en organisatie, zoals administratie of het uitvoeren van personeelsbeleid, tot de taken van een Schoenconsulent.

Mensen vonden ons op: Job Schoenconsulent, Baan Schoenconsulent, Schoenconsulent Worden, Functie-eisen Schoenconsulent, Verantwoordelijkheden Schoenconsulent, Functieprofiel Schoenconsulent, Wat doet een Schoenconsulent, Werken als Schoenconsulent.

Schoenconsulent worden: Opleiding tot schoenconsulent

Om Schoenconsulent te worden kan je de opleiding Schoenconsulent (MBO niveau-4) volgen. Deze wordt gegeven op het kennis- en opleidingencentrum SVGB-OSLO in Nieuwegein en duurt drie jaar.

Ook bestaat er een aparte cursus Adviseur Pasvormschoenen/Schoenconsulent, bedoeld voor mensen met ervaring in het schoenverkoopvak. Hierin leert men onder andere het adviseren van een klant over voetaandoeningen en het verrichten van kleine aanpassingen aan schoenen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Schoenconsulent, Schoenconsulent Worden, Opleidingsniveau Schoenconsulent, Scholing Schoenconsulent, Studie Schoenconsulent, Bijscholing Schoenconsulent, Omscholing Schoenconsulent.

Organisaties waar een schoenconsulent doorgaans werkzaam is

Een Schoenconsulent is werkzaam bij een schoenenspeciaalzaak waar pasvorm en loopcomfort een belangrijke plaats innemen. Vaak is een Schoenconsulent zelfstandig ondernemer en heeft hijeen eigen zaak. Het adviseren van klanten over de juiste schoenen en het aanpassen hiervan staan in deze winkel centraal.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Schoenconsulent, Schoenconsulent Worden, Opleidingsniveau Schoenconsulent, Scholing Schoenconsulent, Studie Schoenconsulent, Bijscholing Schoenconsulent, Omscholing Schoenconsulent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden schoenconsulent

Het salaris van een Schoenconsulent ligt tussen de €1800 en €2500.

Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden van een Schoensonsulent is te vinden in de CAO voor schoentechniek (zie bronnen).

Mensen vonden ons op: Salaris Schoenconsulent, Loon Schoenconsulent, Wat verdien je als Schoenconsulent, Salarisschaal Schoenconsulent, Salarisindicatie Schoenconsulent, Bonus Schoenconsulent, CAO Schoenconsulent, Brutoloon Schoenconsulent, Nettoloon Schoenconsulent, Vakantiedagen Schoenconsulent, Pensioen Schoenconsulent.

Competenties, skills & vaardigheden schoenconsulent

 • Klantgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Luisteren
 • Communicatief vaardig
 • Empathisch vermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Schoenconsulent, Vaardigheden Schoenconsulent, Attitude Schoenconsulent, Kwalificaties Schoenconsulent, Competentieprofiel Schoenconsulent.

Boeken voor het beroep schoenconsulent

Wil je meer weten over het beroep schoenconsulent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je schoenconsulent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken schoenconsulent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Schoenconsulent, Schoenconsulent ebooks, boek Schoenconsulent.

Persoonstypen schoenconsulent

Een Schoenconsulent is veel bezig met het onderzoeken van voeten en het opsporen van afwijkingen. Een schoenconsulent is voortdurend aan het waarnemen wanneer hij of zij de voeten van een klant onderzoekt, maar ook wanneer hij naar de problemen van de klant luistert. Hij is analytisch ingesteld en een echte specialist (Waarnemer).

Het beroep van Schoenconsulent is grotendeels gericht op het helpen van mensen. De Schoenconsulent is behulpzaam en heeft er plezier in om andere mensen van hun problemen af te helpen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Schoenconsulent, Karakter Schoenconsulent.

Netwerk schoenconsulent

Een Schoenconsulent is vrijwel constant met andere mensen in contact. Uiteraard is er veel contact met de klanten waarvan de Schoenconsulent de voeten onderzoekt. Ook adviseert de Scoenconsulent de klanten met betrekking tot de juiste schoenen. Indien nodig verwijst de Schoenconsulent klanten door naar collega's uit aanverwante disciplines. Soms wordt er samengewerkt met collega Schoenconsulenten. Ten slotte heeft een Schoenconsulent ook te maken met leveranciers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Schoenconsulent, Medewerkers Schoenconsulent.

Is het beroep schoenconsulent iets voor jou?

Zou je graag schoenconsulent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als schoenconsulent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Schoenconsulent, beroepskeuzetest Schoenconsulent, beroep Schoenconsulent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden schoenconsulent

Als Schoenconsulent is het mogelijk om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer en een eigen bedrijf te beginnen. Wanneer een Schoenconsulent werkzaam is bij een schoenenwinkel, is het ook mogelijk om eerst binnen het bedrijf door te groeien naar vestigingsleider of bedrijfsleider. Ook kan je doorleren voor bijvoorbeeld orthopedisch schoentechnoloog. Dan ben je niet meer in hoofdzaak bezig met het adviseren van klanten, maar vooral met het ontwikkelen van hulpmiddelen of het maken van aanpassingen aan schoenen.

De arbeidsmarkt voor Schoenconsulenten is redelijk goed. De brancheorganisatie heeft geconstateerd dat er een toenemende behoefte is aan Schoenconsulenten.

Arbeidsmarktperspectief score schoenconsulent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep schoenconsulent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Schoenconsulent, Promotie mogelijkheden Schoenconsulent, Carriere Schoenconsulent.

Solliciteren op de functie schoenconsulent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als schoenconsulent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor schoenconsulent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als schoenconsulent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Schoenconsulent, CV Schoenconsulent, sollicitatie Schoenconsulent.

Interviews met schoenconsulent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen schoenconsulent

Vacatures schoenconsulent

Op zoek naar een nieuwe baan als Schoenconsulent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schoenconsulent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Schoenconsulent is werkzaam in een schoenenwinkel, waar hij klanten adviseert bij de aankoop van schoenen. Dit zijn veelal klanten met lichte voetproblemen die op zoek zijn naar de juiste, goedzittende schoenen. Dit kunnen ook aangepaste schoenen zijn.

Beoordeling Schoenconsulent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Schoenconsulent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Schoenconsulent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep