U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Schoenhersteller

Schoenhersteller worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een schoenhersteller? Lees de functieomschrijving.

Een Schoenhersteller is werkzaam in een werkplaats of winkel bij een schoenmaker. De werkzaamheden van een Schoenhersteller bestaan in de eerste plaats uit het repareren van schoenen. Het beroep is echter veelzijdiger dan dat. Ook lederwaren zoals tassen en riemen worden door een Schoenhersteller gerepareerd. Werkzaamheden bestaan bijvoorbeeld uit het repareren van stikwerk, het vervangen van hakken of het repareren van voering. De werkzaamheden gebeuren vaak direct in de winkel.

Bij dit reparatiewerk wordt veel gebruik gemaakt van machines, zoals poets- of schuurmachines. Ook handgereedschap zoals een leest en mes is onmisbaar. Er wordt vooral gewerkt met leer, rubber en kunststof. Een Schoenhersteller is tevens verantwoordelijk voor het onderhoud van de machines. De meeste Schoenherstellers werken in een kleine schoenmakerij met een klein team van maximaal vijf mensen.

Wanneer een Schoenhersteller ook zelfstandig ondernemer is en een eigen winkel bezit, moet hij ook denken aan de inrichting en uitstraling van de winkel. Ook is er veel klantcontact. Een Schoenhersteller licht klanten in over schoenreparaties en geeft advies en een indicatie van de kosten. Wanneer de klant een schoen wil laten maken, beoordeelt de Schoenhersteller of het de moeite waard is om de schoenen te repareren. Naast de reparatiediensten worden er in de winkel vaak ook artikelen verkocht, zoals veters, schoenpoets of inlegzooltjes. Een zelfstandig ondernemer koopt zelf de materialen in en bepaalt de vraagprijzen voor artikelen of diensten.

Mensen vonden ons op: Job Schoenhersteller, Baan Schoenhersteller, Schoenhersteller Worden, Functie-eisen Schoenhersteller, Verantwoordelijkheden Schoenhersteller, Functieprofiel Schoenhersteller, Wat doet een Schoenhersteller, Werken als Schoenhersteller.

Schoenhersteller worden: Opleiding tot schoenhersteller


Voor een beroep als schoenmaker kan men de tweejarige MBO niveau-2 opleiding Schoenhersteller volgen. Het is een praktijkgerichte opleiding, waarbij vier dagen in de week wordt gewerkt bij een leerbedrijf. Deze opleiding is te volgen bij het SVGB Kennis- en Opleidingenccentrum in Nieuwegein. Ook is het mogelijk om bij het SVGB een bijscholingscursus te volgen, zoals de cursus Ambachelijk Schoenmaken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Schoenhersteller, Schoenhersteller Worden, Opleidingsniveau Schoenhersteller, Scholing Schoenhersteller, Studie Schoenhersteller, Bijscholing Schoenhersteller, Omscholing Schoenhersteller.

Organisaties waar een schoenhersteller doorgaans werkzaam is

Een Schoenhersteller is werkzaam bij een schoenmakersbedrijf. Dit is vaak een klein bedrijf. Dit kan een eenmansbedrijf zijn waarbij de Schoenhersteller dus ook ondernemer is. Bijna 60% van de werkzame personen in deze branche is zelfstandig ondernemer.
 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Schoenhersteller, Schoenhersteller Worden, Opleidingsniveau Schoenhersteller, Scholing Schoenhersteller, Studie Schoenhersteller, Bijscholing Schoenhersteller, Omscholing Schoenhersteller.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden schoenhersteller

Een Schoenhersteller verdient tussen de €1800 en €2870 per maand. Het werk van een Schoenhersteller valt onder de CAO voor schoentechniek. Volgens deze CAO heeft iedere full-time werknemer 26 vrije dagen. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden is te vinden in de CAO voor schoentechniek (zie bronnen).

Mensen vonden ons op: Salaris Schoenhersteller, Loon Schoenhersteller, Wat verdien je als Schoenhersteller, Salarisschaal Schoenhersteller, Salarisindicatie Schoenhersteller, Bonus Schoenhersteller, CAO Schoenhersteller, Brutoloon Schoenhersteller, Nettoloon Schoenhersteller, Vakantiedagen Schoenhersteller, Pensioen Schoenhersteller.

Competenties, skills & vaardigheden schoenhersteller

 • Ondernemerschap
 • Creativiteit
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Commerciële instelling
 • Communicatief vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Schoenhersteller, Vaardigheden Schoenhersteller, Attitude Schoenhersteller, Kwalificaties Schoenhersteller, Competentieprofiel Schoenhersteller.

Boeken voor het beroep schoenhersteller

Wil je meer weten over het beroep schoenhersteller? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je schoenhersteller bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken schoenhersteller te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Schoenhersteller, Schoenhersteller ebooks, boek Schoenhersteller.

Persoonstypen schoenhersteller

Een Schoenhersteller is voornamelijk bezig met het repareren van schade aan schoenen. Hij is praktisch en gedreven en is gericht op een succesvol eindresultaat. Ook heeft de Schoenhersteller vaak de behoefte om productief te zijn (Succesvolle werker).

Aangezien een groot deel van de Schoenherstellers zelfstandig ondernemer is, is het belangrijk om zelfstandig te kunnen werken.  Zelfvertrouwen en een zelfstandige houding komen hierbij goed van pas (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Schoenhersteller, Karakter Schoenhersteller.

Netwerk schoenhersteller

Een Schoenhersteller werkt alleen of samen met andere Schoenherstellers. De werkzaamheden worden echter zelfstandig uitgevoerd. Wel heeft de Schoenhersteller veel contact met klanten, die hij adviseert over reparaties of aan wie hij producten verkoopt. Indien een Schoenhersteller zelfstandig ondernemer is, is er ook contact met leveranciers, bij wie de nodige producten en materialen besteld worden.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Schoenhersteller, Medewerkers Schoenhersteller.

Is het beroep schoenhersteller iets voor jou?

Zou je graag schoenhersteller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als schoenhersteller bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Schoenhersteller, beroepskeuzetest Schoenhersteller, beroep Schoenhersteller kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden schoenhersteller

De arbeidsmarkt voor Schoenherstellers is goed. Er is sprake van vergrijzing in de branche, waardoor er veel plaats is voor jonge Schoenherstellers. Tijdens de economische recessie zagen Schoenherstellers hun omzet stijgen, omdat klanten vaker hun schoenen lieten repareren in plaats van nieuwe aan te schaffen. Hierdoor is er veel werk in de Schoenherstelbranche en is er een grote vraag naar gekwalificeerde Schoenherstellers.
Doorgroeimogelijkheden heb je als Schoenhersteller echter weinig. Wel is het mogelijk om zelfstandig ondernemer te worden en zelf een schoenherstelbedrijf op te richten.

Arbeidsmarktperspectief score schoenhersteller

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep schoenhersteller. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Schoenhersteller, Promotie mogelijkheden Schoenhersteller, Carriere Schoenhersteller.

Solliciteren op de functie schoenhersteller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als schoenhersteller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor schoenhersteller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als schoenhersteller. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Schoenhersteller, CV Schoenhersteller, sollicitatie Schoenhersteller.

Interviews met schoenhersteller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen schoenhersteller

Vacatures schoenhersteller

Op zoek naar een nieuwe baan als Schoenhersteller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Schoenhersteller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Schoenhersteller is werkzaam in een werkplaats of winkel bij een schoenmaker. De werkzaamheden van een Schoenhersteller bestaan in de eerste plaats uit het repareren van schoenen. Het beroep is echter veelzijdiger dan dat.

Beoordeling Schoenhersteller

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Schoenhersteller' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Schoenhersteller

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik zou graag deze opleiding in combinatie met werken willen combineren. Hoe kom ik aan een stage plaats en aan welke kosten moet ik voor deze opleiding denken?

Door: Sandra Vogelezang

Hallo Sandra,kijk eens op de site,www.svgb.nl en je zal er denk ik wel uitkomen.M.vr.gr.

Door: schoenmaker

Hallo,ik heb schoenmakers vacatures gezocht op internet maar ik heb alleen twee vacatures gevonden hellaas weinig kansen voor deze beroep

Door: Riyad

Reageer op dit beroep