U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Secretaris-Generaal Ministerie

Secretaris-Generaal Ministerie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een secretaris-Generaal Ministerie? Lees de functieomschrijving.

De Secretaris-Generaal is de hoogste baas van een ministerie. Hij vormt samen met de Directeuren-Generaal de ambtelijke top en rapporteert direct aan de Minister en de Staatssecretaris. De Secretaris-Generaal is verantwoordelijk voor alle budgettaire en organisatorische zaken binnen een ministerie. Als hoogste ambtenaar moet hij over allerlei zaken meebeslissen, zoals de besteding van belastinggeld, beleid en personele bezetting. 

De Secretaris-Generaal heeft dus een grote verantwoordelijkheid en zijn vaak ervaren personen die al veel bestuurlijke ervaring hebben. Hij staat direct onder de Minister en is ook het aanspreekpunt voor allerlei vragen vanuit de politiek. De voorkeur voor een politieke partij is echter niet belangrijk en zal dus geen rol spelen bij het wel of niet kiezen van de Secretaris-Generaal.

De ministeries zijn:

 

ministerie van Algemene Zaken (AZ)
ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)
ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa)
ministerie van Defensie
ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI)
ministerie van Financiën
ministerie van Infrastructuur en Milieu 
ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)
ministerie van Veiligheid en Justitie
ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

 

Mensen vonden ons op: Job Secretaris-Generaal Ministerie, Baan Secretaris-Generaal Ministerie, Secretaris-Generaal Ministerie Worden, Functie-eisen Secretaris-Generaal Ministerie, Verantwoordelijkheden Secretaris-Generaal Ministerie, Functieprofiel Secretaris-Generaal Ministerie, Wat doet een Secretaris-Generaal Ministerie, Werken als Secretaris-Generaal Ministerie.

Secretaris-Generaal Ministerie worden: Opleiding tot secretaris-Generaal Ministerie

Als hoogste ambtenaar van het ministerie is de Secretaris-Generaal wetenschappelijk geschoold, of heeft hij zich gedurende de jaren bewezen in zijn vakgebied. Elk afzonderlijk ministerie heeft een eigen Secretaris-Generaal, en de vooropleidingen van Secretarissen-Generaal moeten dus aansluiten op het ministerie waar hij werkzaam is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Secretaris-Generaal Ministerie, Secretaris-Generaal Ministerie Worden, Opleidingsniveau Secretaris-Generaal Ministerie, Scholing Secretaris-Generaal Ministerie, Studie Secretaris-Generaal Ministerie, Bijscholing Secretaris-Generaal Ministerie, Omscholing Secretaris-Generaal Ministerie.

Organisaties waar een secretaris-Generaal Ministerie doorgaans werkzaam is

Ministeries vallen onder de overheid en de personeelsleden zijn dus ambtenaren. Ambtenaren hebben traditioneel goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Elk ministerie heeft zijn eigen vakgebied en de ambtenaren zijn dan veelal ook geschool op dat specifieke gebied. De organisatie is uiteraard non-profit.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Secretaris-Generaal Ministerie, Secretaris-Generaal Ministerie Worden, Opleidingsniveau Secretaris-Generaal Ministerie, Scholing Secretaris-Generaal Ministerie, Studie Secretaris-Generaal Ministerie, Bijscholing Secretaris-Generaal Ministerie, Omscholing Secretaris-Generaal Ministerie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden secretaris-Generaal Ministerie

In 2009 werd de zogeheten 'Balkenendenorm' vastgesteld, wat betekent dat ambtenaren niet meer mogen verdienen dan de Minister, €139.000 op jaarbasis. In de praktijk is dit niet helemaal waar, aangezien sommige topambtenaren (Secretarissen-Generaal en Directeuren-Generaal) soms meer dan 130% van het salaris van de minister verdienen. Na onderzoek is gebleken dat het maximum salaris voor een Secretaris-Generaal in 2009 op €218.000 lag (bron: http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/1974477/28-rijksambtenaren-verdienen-meer-dan-minister.html)

Mensen vonden ons op: Salaris Secretaris-Generaal Ministerie, Loon Secretaris-Generaal Ministerie, Wat verdien je als Secretaris-Generaal Ministerie, Salarisschaal Secretaris-Generaal Ministerie, Salarisindicatie Secretaris-Generaal Ministerie, Bonus Secretaris-Generaal Ministerie, CAO Secretaris-Generaal Ministerie, Brutoloon Secretaris-Generaal Ministerie, Nettoloon Secretaris-Generaal Ministerie, Vakantiedagen Secretaris-Generaal Ministerie, Pensioen Secretaris-Generaal Ministerie.

Competenties, skills & vaardigheden secretaris-generaal ministerie

 • Samenwerken
 • Organiseren
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Besluitvaardigheid
 • Charisma
Mensen vonden ons op: Kennis Secretaris-Generaal Ministerie, Vaardigheden Secretaris-Generaal Ministerie, Attitude Secretaris-Generaal Ministerie, Kwalificaties Secretaris-Generaal Ministerie, Competentieprofiel Secretaris-Generaal Ministerie.

Boeken voor het beroep secretaris-generaal ministerie

Wil je meer weten over het beroep secretaris-generaal ministerie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je secretaris-generaal ministerie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken secretaris-generaal ministerie te komen.

Welke invloed heeft de toenmalige secretaris-generaal van de CPSU en president van de Sovjetunie, Michail Gorbatsjov, op de val van de Berlijnse muur gehad? | Lutz Lindenau

Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9783638230346 | 16 pagina's

Essay from the year 2000 in the subject Politics - International Politics - Region: Russia, grade: 7,5 von max 10, University of Amsterdam (FMG), language: Dutch, abstract: Met de overwinning van de geallieerden over het fascisme in 1945 was er met het da...

Vaar wel | W P van dr Aa

hervormde koers onder secretaris-generaal Karel Blei - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023900078 | 160 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Secretaris-Generaal Ministerie, Secretaris-Generaal Ministerie ebooks, boek Secretaris-Generaal Ministerie.

Persoonstypen secretaris-Generaal Ministerie

De Secretaris-Generaal moet uitstekende leidinggevende capaciteiten hebben. Hij heeft een heel ministerie onder zich en dus een gigantische verantwoordelijkheid. Hij moet kunnen samenwerken met zijn ministerie, maar ook met de Minister, van wie hij zijn bevoegdheden krijgt. Daarom moet een Secretaris-Generaal ook een harde werker en een perfectionist zijn.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Secretaris-Generaal Ministerie, Karakter Secretaris-Generaal Ministerie.

Netwerk secretaris-Generaal Ministerie

De Secretaris-Generaal overlegt nauw met de Directeuren-Generaal die hij onder zich heeft. Zij hebben de dagelijkse leiding over het ministerie. Hij overlegt ook met de Staatssecretaris en de Minister, die eindverantwoordelijk zijn voor het ministerie. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Secretaris-Generaal Ministerie, Medewerkers Secretaris-Generaal Ministerie.

Is het beroep secretaris-Generaal Ministerie iets voor jou?

Zou je graag secretaris-Generaal Ministerie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als secretaris-Generaal Ministerie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Secretaris-Generaal Ministerie, beroepskeuzetest Secretaris-Generaal Ministerie, beroep Secretaris-Generaal Ministerie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden secretaris-Generaal Ministerie

Er is per ministerie maar één Secretaris-Generaal, daarom zullen slechts weinigen deze hoge functie kunnen bekleden. Het is een functie waar men ingroeit, na jarenlange ervaring binnen de sector. Een eerste stap is om bij de overheid te komen werken, om zo door middel van hard en goed werk

Arbeidsmarktperspectief score secretaris-Generaal Ministerie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep secretaris-Generaal Ministerie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Secretaris-Generaal Ministerie, Promotie mogelijkheden Secretaris-Generaal Ministerie, Carriere Secretaris-Generaal Ministerie.

Solliciteren op de functie secretaris-Generaal Ministerie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als secretaris-Generaal Ministerie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor secretaris-Generaal Ministerie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als secretaris-Generaal Ministerie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Secretaris-Generaal Ministerie, CV Secretaris-Generaal Ministerie, sollicitatie Secretaris-Generaal Ministerie.

Interviews met secretaris-Generaal Ministerie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen secretaris-Generaal Ministerie

Vacatures secretaris-generaal ministerie

Op zoek naar een nieuwe baan als Secretaris-Generaal Ministerie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Secretaris-Generaal Ministerie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Secretaris-Generaal is de hoogste baas van een ministerie. Hij vormt samen met de Directeuren-Generaal de ambtelijke top en rapporteert direct aan de Minister en de Staatssecretaris. De Secretaris-Generaal is verantwoordelijk voor alle budgettaire en organisatorische zaken binnen een ministerie.

Beoordeling Secretaris-Generaal Ministerie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Secretaris-Generaal Ministerie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Secretaris-Generaal Ministerie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep